Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

[sprzedam] 2 skipassy jednodniowe na lodowiec Stubai

Gość matikk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Oferuję 2 skipassy jednodniowe dla dorosłych na lodowiec Stubai.

Trafiliśmy w marcu (28 marca) na fatalną pogodę i pozamykali nam wszystkie wyciągi. W ramach rekompensaty dostaliśmy właśnie te skipasy do wykozystania w dowolony dzień do końca 2010 roku.

Cena: 20Euro/1skipas

Istnieje mozliwosc sprzedazy poprzez Allegro w celu zwiekszenia bezpieczenstwa (ochrona kupujących) (+10zl)

Możliwy odbiór osobisty (górny śląsk)

W załączniku zdjęcie jednego skipasu

255b349e80a40e0bm.jpg

64a4628e87dd6ecdm.jpg

Cena: 20Euro/1skipas

Coś to źle skalkulowałeś. Moim zdaniem nie będzie wielu chętnych.

Dlaczego? Ponieważ najwięcej Polaków jeździ w Alpy na 7 dni i kupuje skipass na 6 dni. Skoro ktoś miałby kupić od Ciebie skipass na 1 dzień to będzie musiał dokupić 5-dniowy, a ten kosztuje 157,50 Euro. Zyska wtedy dokładnie ... 2 Euro na skipassie. A jeżeli jeszcze puścisz to przez serwis aukcyjny to dopłaci do interesu!

O zamieszaniu, czasie, przesyłce nie wspomnę!

Ok, macie rację. Znam też ludzi, którzy robią sobie tournee po ośrodkach narciarskich, zostają w danym ośrodku max 2 dni i w tym kontekscie ta oferta jest całkiem niezła biorąc pod uwagę cene jednodniowego skipasu na ok. 40EUR.

Wiem, że takich osób jest bardzo mało ze względu na bardzo wysokie koszty takiego wyjazdu.

Zatem obniżam cenę do 15EUR/skipass

A przy zakupie obydwóch na raz cena zniża się do poziomu 13EUR/skipass!!

myślę że łatwiej Ci będzie samemu wykorzystać niż sprzedać. Masz ponad rok czasu, może pojedziesz na Stubai jeszcze kiedyś...

ps. zachęcam do uzupełnienia profilu, oficjalnego przywitania się i wstąpienia w społeczność skionline.pl :) bo to nie targowisko anonimów, tylko prawdziwa społeczność, której członkowie czasem się wbrew pozorom nawet "w realu" spotykają, nawet na nartach, nawet w Stubaiu :D

pzdr

myślę że łatwiej Ci będzie samemu wykorzystać niż sprzedać. Masz ponad rok czasu, może pojedziesz na Stubai jeszcze kiedyś...

ps. zachęcam do uzupełnienia profilu, oficjalnego przywitania się i wstąpienia w społeczność skionline.pl :) bo to nie targowisko anonimów, tylko prawdziwa społeczność, której członkowie czasem się wbrew pozorom nawet "w realu" spotykają, nawet na nartach, nawet w Stubaiu :D

pzdr

Wydaje mi się ,że skipasy zostały sprzedane.:D

Odbiór ma nastąpić w Mikołaja,płatne gotówką.

A co do społeczności forumowej to czasem (na szczęście wirtualnie) chwyta się ona (ta społeczność) za łby,pluje ,kopie,targa kłaki .......i potem mówi,że idzie sobie w piz... tzn.gdzie pieprz rośnie.

A potem na szczęście powraca i znów jest miło i przyjemnie :D:D:D

@SB Całkiem niezła oferta. Musze się poważnie zastanowić :D

Stubai mnie strasznie zawiódł, jeśli chodzi o pogode - przez 5 dni mieliśmy tak fatalną pogodę, że już tam chyba nie wrócę. -10 do -15 stopni, codziennie snieżyce brr... Wiem - pewnie tak się akurat złożyło, ale cóż zrobić ;-)

btw. na konkurencyjnym forum mam już oferte na 2 skipasy za 26Euro, więc dzięki Misal za zainteresowanie.

btw2. może w najbliższym czasie będę miał kolejny jeden lub 2 skipassy, musze tylko pogadać z moimi znajomymi, chociaż nie wiem czy przypadkiem już ich nie posprzedawali/wyjeździli/chcą wyjeździć

Matikk,

W kolejnym czasie to będzie wysyp jednodniowych skipasów na Stubai.

Dzisiaj drugi dzień wszystko stało :(

Niemcy sprzedawali pod biurem kolejek po 5 ojro :) ważne do 31.12.2011 :D

pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen

misal

Misal,

powinieneś je wykupować hurtowo,a następnie rozprowadzać na forum. :rolleyes:;) 5 ojro... :rolleyes: dobra cena,nawet w SzCyrku tak tanio nie pojeździsz. :P

Johnny,

Musiałbym kapitał zainwestować i nie wiem kiedy by się zwrócił :D

Poza tym ile można sterczeć pod biurem kolejek, a kasy pod Mutterbergiem :confused:

Kantor w Stubaiu otworzę skupujący-sprzedający skipasy a Ciebie posadzę na kasie :D

misal

ramka0.bmp

ramka2.bmp

ramka4.bmp

Matikk,

W kolejnym czasie to będzie wysyp jednodniowych skipasów na Stubai.

Dzisiaj drugi dzień wszystko stało :(

Niemcy sprzedawali pod biurem kolejek po 5 ojro :) ważne do 31.12.2011 :D

misal

ramka0.bmp

ramka2.bmp

ramka4.bmp

Chętnie bym nabył z 15-20 szt. takich skipasów. Szkoda, że mnie tam nie ma. Może dzięki temu przekonał bym się do tego rejonu..:rolleyes:

Johnny,

Musiałbym kapitał zainwestować i nie wiem kiedy by się zwrócił :D

Wszystko zależy po ile byś je nam puścił... ;):D Sam też bym parę łyknął.

Poza tym ile można sterczeć pod biurem kolejek, a kasy pod Mutterbergiem :confused:

Kantor w Stubaiu otworzę skupujący-sprzedający skipasy a Ciebie posadzę na kasie :D

misal

:D:D

W sumie dobry pomysł,przynajmniej byłbym tam... :rolleyes: ,najlepiej całą zimę! ;)

Michał będzie musiał włożyć w to trochę pracy (o ile będzie miał ochotę), więc musimy go jakoś zmobilizować. Nie ładnie bu było proponować kasę, więc może masz jakiś pomysł:rolleyes:

Właśnie tu jest problem :rolleyes: ,myślałem np.o obiadku w Rogatej,ale to raczej zbyt proste i banalne.Zastanawiam się o jakiejś specjalnej niespodziance podczas zawodów skionline bądź po prostu WZF,tylko nic wymyślić nie mogę...

Wpadł mi do głowy jeden pomysł,może trochę głupi,ale mogłoby być zabawnie.Tyczy się on pewnego pomysłu Michała odnośnie Kasprowego... :D Chodziło o to,żeby w nocy przed pryma aprilis porozwieszać te optymistyczne mapki(prezentował je JanuszB),na których było chyba z 10 krzesełek i jedna potężna gondola na Kasprowy... Moglibyśmy np.przygotować owe mapki do porozwieszania,a ja nawet mogę tam pojechać i przyczepić je gdzie trzeba. :D

Właśnie tu jest problem :rolleyes: ,myślałem np.o obiadku w Rogatej,ale to raczej zbyt proste i banalne.Zastanawiam się o jakiejś specjalnej niespodziance podczas zawodów skionline bądź po prostu WZF,tylko nic wymyślić nie mogę...

Wpadł mi do głowy jeden pomysł,może trochę głupi,ale mogłoby być zabawnie.Tyczy się on pewnego pomysłu Michała odnośnie Kasprowego... :D Chodziło o to,żeby w nocy przed pryma aprilis porozwieszać te optymistyczne mapki(prezentował je JanuszB),na których było chyba z 10 krzesełek i jedna potężna gondola na Kasprowy... Moglibyśmy np.przygotować owe mapki do porozwieszania,a ja nawet mogę tam pojechać i przyczepić je gdzie trzeba. :D

Myślę,że najprostsze rzeczy są najfajniejsze, więc obiad czy kolacja byłaby dobrym pomysłem. Tylko nas dzieli odległość. Ja nie jestem w stanie pojawić się w Bielsku, ale chętnie pojawię się gdzieś w Wawie. Ale puki co poczekajmy, aż Michał się wypowie...:)

Myślę,że najprostsze rzeczy są najfajniejsze, więc obiad czy kolacja byłaby dobrym pomysłem. Tylko nas dzieli odległość. Ja nie jestem w stanie pojawić się w Bielsku, ale chętnie pojawię się gdzieś w Wawie. Ale puki co poczekajmy, aż Michał się wypowie...:)

Właśnie ta odległość jest problemem :( ,ja też raczej nie będę w najbliższym czasie w Warszawie,ale ostatecznie może dostać dwa obiadki,albo obiadek w drodze powrotnej w B-B i kolacyjkę na miejscu w Warszawie. :) Choć najfajniej by było zorganizować coś wspólnie. :)

Ale masz rację,poczekajmy,aż się wypowie.Nie wiadomo,jakie są "możliwości techniczne" na zakup odpowiedniej ilości... :cool:

Chłopy,

Spoko :D

Wracając dzisiaj z Innsbrucku z zakupów zatrzymałem się pod Billą w Neustift. Wpadłem na Niemca który wyjeżdżał, zobaczył mnie w kurtce narciarskiej i spytał się czy nie potrzebuję skipasa. Pokazuje dwie jednodniówki, które własnie odebral za wczoraj i dzisiaj. Pytam się za ile, to mi mówi, żeby było na piwo. Dałem mu dychę i już :D

Nie bardzo chce mi się czatować pod biurem na innych chętnych. Jutro mam nadzieję pojechać na górę :D

misal

ramka0.bmp

ramka2.bmp

ramka4.bmp

...

Wpadł mi do głowy jeden pomysł,może trochę głupi,ale mogłoby być zabawnie.Tyczy się on pewnego pomysłu Michała odnośnie Kasprowego...

O pomyśle gadałem z Zarządem PKL w październiku. Wytłumaczyli mi, że w obecnej sytuacji mogłoby się to obrócić przeciwko nim, ale sama idea bardzo im się podobała. Tak więc z tego pomysłu na razie nici.

misal

ramka0.bmp

ramka2.bmp

ramka4.bmp

Stubai mnie strasznie zawiódł, jeśli chodzi o pogode - przez 5 dni mieliśmy tak fatalną pogodę, że już tam chyba nie wrócę. -10 do -15 stopni, codziennie snieżyce brr... Wiem - pewnie tak się akurat złożyło, ale cóż zrobić ;-)

niektórzy są maniakami takich warunków :D

i wcale nie czują się zawiedzeni :D

Chłopy,

Spoko :D

Wracając dzisiaj z Innsbrucku z zakupów zatrzymałem się pod Billą w Neustift. Wpadłem na Niemca który wyjeżdżał, zobaczył mnie w kurtce narciarskiej i spytał się czy nie potrzebuję skipasa. Pokazuje dwie jednodniówki, które własnie odebral za wczoraj i dzisiaj. Pytam się za ile, to mi mówi, żeby było na piwo. Dałem mu dychę i już :D

Nie bardzo chce mi się czatować pod biurem na innych chętnych. Jutro mam nadzieję pojechać na górę :D

misal

To by było zbyt piękne,żeby tyle tych skipasów można było kupić za taką cenę i bez problemu. ;)

Obyś jutro miał dobrą pogodę i śniegu pod nartami nie zabrakło! :)

A z tego co widzę,to powinno być dobrze! :cool:

O pomyśle gadałem z Zarządem PKL w październiku. Wytłumaczyli mi, że w obecnej sytuacji mogłoby się to obrócić przeciwko nim, ale sama idea bardzo im się podobała. Tak więc z tego pomysłu na razie nici.

misal

Szkoda,ale może kiedyś się uda. :rolleyes:

Tak się zastanawiam,co by było,gdyby tzw.ekolodzy zobaczyli te mapki... :D

PS.Miłego wypoczynku! :)

• Like 1