Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pomoc w doborze nart dla nastolatka

Coelinho

Rekomendowane odpowiedzi

Helloł Helloł, nie zawsze siła zastępuje wagę, można mieć bardzo mocne nogi, ale ważyć za mało by wygiąć nartę... Nie mówię, że nie, czasem mocne nogi ( ale naprawdę mocne, wytrenowane nogi) zastępują pare kilo. Niestety, to taka pieprzona zależność, która nie jednemu już dała w du*ę... Mi też, naszczęście poszedłem na masie w górę bez zadnych białek dupesrołów 7 kilo od zeszłego sezonu, głównie przez siłownię i ćwiczenia na masę przeplatane z ćwiczeniami na siłę no i oczywiście ćwiczeniami pod kątem nart.

Ski 4 life

a mnie wydaje się ze mając 16 lat po prostu dorastasz:) a na siłownie taką prawdziwa przyjdzie czas :P i te 7kg to swoją drogą okres twojego wzrostu- dojrzewania ja sam mając 14 lat miałem 155 cm wzrostu by w wieku 16 lat mieć juz 182

• Like 1

to jest straszne :D

na jednym forum piszą żebym brał w ciemno vokle na innym odradzają :D

a do testów jak narazie brakuje śniegu :D

Jeszcze chciałbym zauważyć że nie chce kupować nart na sezon .. ponieważ mnie nastolatka na to nie stać :D

Edytowane przez Coelinho

Postanowiłem:D

Dzięki wszystkim za pomoc.

Za tydzień pojadę sobie kulturalnie do intersportu w Krakowie :D podam im 3 modele które wybrałem czyli :

Elan Speedwave 12

Fisher Progressor 8+

Volkl Racetiger SC Titanium

i tam mi jeszcze na pewno ktoś doradzi. :D

napisze co kupiłem

Jeszcze raz WiElKiE DzIęKi:)

a mnie wydaje się ze mając 16 lat po prostu dorastasz:) a na siłownie taką prawdziwa przyjdzie czas :P i te 7kg to swoją drogą okres twojego wzrostu- dojrzewania ja sam mając 14 lat miałem 155 cm wzrostu by w wieku 16 lat mieć juz 182

Nie poszedłem nic w górę :) nie no fakt, że rozrost mięśni mógł byc tym spowodowany. ale myslę też, że przy rozbudowaniu klatki piersiowej i nóg musiało dosjsc pare kilo dla proporcji.

Nie poszedłem nic w górę :) nie no fakt, że rozrost mięśni mógł byc tym spowodowany. ale myslę też, że przy rozbudowaniu klatki piersiowej i nóg musiało dosjsc pare kilo dla proporcji.

koncząc off topa powiem Ci ze może dojść a także nie- jezeli masz wyższy poziom tłuszczu mozesz go spalać i" na jego miejsce pojawi sie mięsień" a waga może zostać w miejscu:)

• Like 1

Dzięki wszystkim za pomoc.

Za tydzień pojadę sobie kulturalnie do intersportu w Krakowie :D podam im 3 modele które wybrałem czyli :

Elan Speedwave 12

Fisher Progressor 8+

Volkl Racetiger SC Titanium

i tam mi jeszcze na pewno ktoś doradzi. :D

napisze co kupiłem

Jeszcze raz WiElKiE DzIęKi:)

Nie nie nie mój drogi! Nie Inter sport. Byłem świadkiem jak w inter sporcie pan wmawiał młodemu człowiekowi, trzymając w ręce atomic sl d2, że to najwyższy model atomica, komórkowy dla zawodników. Broń Cię panie Boże, tu masz tylu ludzi z doswiadczeniami, że 5 kolesi z interspotu razem wziętych niema takiej wiedzy jak jeden weteran który przejechał całą wypożyczalnie.

Ski 4 life!

koncząc off topa powiem Ci ze może dojść a także nie- jezeli masz wyższy poziom tłuszczu mozesz go spalać i" na jego miejsce pojawi sie mięsień" a waga może zostać w miejscu:)

No oczywiscie, że tak. Ale mięsień powstaje równiez w ten sposób. Uszkadzamy mięsień ćwicząc i tkanka mięśniowa na tą rane zarasta powiększając mięsień. I tak w kółko.

Ski 4 life

A ja bym na Twoim miejscu brała te Racetigery- na pewno zrobisz na nich duże postępy. Przy prawie idealnie takich samych parametrach (umiejętności, wzrost, waga i wiek) dostałam Fischery WC SC i nie miałam żadnych problemów z wygiecięm ich. Co więcej mam kolegę również o bardzo podobnych parametrach, który jeździ na Racetigerach i sobie bardzo je chwali.

• Like 1