Coelinho Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 1. Chłopak 2. 17 Wiek 3. 58 Waga 4. 164 Wzrost 5. Jak długo jeździsz na nartach ? 12 lat 6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? 7 7. Jakie masz buty ? ( FLEX ) nie wiem ale wygodne 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś ? Salomon StreetRacer różne wersje Dobrze mi się na nich jeździło ale teraz potrzebuje czegoś nowego może jakiegoś wyzwania 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? i tu mam problem lubie raz ostro i szybko pojeździć a czasem spokojnie i wolno myślałem o promieniu narty ok.13 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? czerwone, czarne, Polska oraz Włochy 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? turystycznie z iskrą rywalizacji 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? około 3 tygodnie kondycja bardzo dobra ponieważ gram w piłkę nożną oraz trenuje sporty walki 13. Możliwości finansowe do 1600 zł skręty lubię raz krótkie raz długie różnie Ostatnio pytałem się w sklepie o narty Fisher worldcup rc4 sc +flowlex z sezonu 08/09 ale sprzedawca powiedział mi że nieobciąże tych nart i będę się męczyć ponieważ ta narta jest zbyt twarda . Polecił mi Atomic sl11 oraz fischer race pro sc . Bardzo proszę o pomoc, czy będe miał problem z worldcupami co sądzicie o tych nartach co podałem oraz co jeszcze moglibyście polecić . Z góry Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimowy93 Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 Zastanów sie nad Dynastarami Grove - narta z gatunku slalom carverów. Ludzie chwalą je za łatwość w prowadzeniu, dużą uniwersalność i bardzo dobre właściwości skrętne (promień 12m/165 cm). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 28 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 ok sprawdzę te narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 Przy twojej wadze to RC4WC bym sobie odpuścił, moim zdaniem akurat sprzedawca ma rację, SL11 zeszłoroczną można akurat wyrwać w dobrej cenie - to spokojniejsza narta ale też trzeba ja docisnąć- przy twojej wadze i wzroście to 150 cm to i tak wydaje sie sporo na tą deskę. Te Dynastary, które kolega ci polecal akurat mam, są dwa problemy, minimalna długośc 155 cm może jeszcze by obleciała, narta bedzie dla ciebie bardziej crossowa niż slalomowa ale ta deska akurat tak jest wymyślona,że da radę, drugi problem finansowy, one są dużo droższe teraz, chyba,że znajdziesz zeszłoroczne (1,3-1,4tys na wiosnę chodziły) lub poczekasz na przecenę i wtedy za tyle powinieneś spokojnie kupić. Z opisu twojego stylu jazdy i patrząc na warunki fizyczne to ja bym pomyślał o narcie nieco mniej twardej a co za tym idzie dużo tańszej, te wszystkie ww. przy twojej wadze będziesz musiał mocno dociskać i bedą meczyć, zwłaszcza,że zbyt uniwersalne to nie są. Popatrz na narty w stylu Salomon Aeromax, Elan Speedwave 10, Fisher Progressor 7+, Atomic SX10- te powinieneś znaleśc nowe za te pieniądze i powinny Ci pasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 Mihumor i pan ze sklepu mają rację... 58 kg na narte worldcupową to trochę za mało... Poza tym jest wiele świetnych uniwersalnych nart na których mozesz szybciej pośmigać. te SX10 atomica to nie głupi pomysł! Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 29 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 jeszcze 1 pytanko aaaa ze stajni Fishera jaką nartę oprócz progressora byście mi polecili ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 a ja myślę że bez problemu dałbyś radę długość 150 - 155 (albo juniorska albo damska) w końcu to jest dla ludzi ale lepiej najpierw spróbuj weź z wypożyczalni a potem kup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 aaaa ze stajni Fishera jaką nartę oprócz progressora byście mi polecili ?? Hmmm, chyba te progressory byłby najlepsze, ale może FUSE 76 RF SP ? Nieznam tej narty ale z opisu (http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2506&id_modelu=3325 ) wnioskuję, że narta by Ci pasowała. Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 Z tego co widziałem ostatnio w Intersporcie za takie pieniądze z fajnych desek to widziałem z Heada TT50 (intersportowa wersja Icon TT40), nieco szersza Peak 73 i z Salomona Crosmax V10 i Elan Speedwave 11 , z Fishera to chyba tylko RC4 Competition ale wydaje mi sie, że tamte cztery pierwsze powinny być fajniejsze dla ciebe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 29 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 (edytowane) Zaraz sprawdzę sobie te narty Dzięki wielkie wszystkim za pomoc teraz mam 15 nart do wyboru Dynastar Grove Atomic SX10 Atomic Sl11 Salomon Aeromax Salomon Crosmax V10 Elan Speedwave 10 Elan Speedwave 11 Head TT50 Head Peak 73 Head superschape Volkl Racetiger SC Titanium Fisher RC4 Competition Fischer race pro sc Fisher Progressor 7+ Fisher FUSE 76 RF SP Edytowane 5 Grudzień 2009 przez Coelinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Ostatni raz proszę was o pomoc z grona licznych nart które mi poleciliście wybrałem Volkl Racetiger SC Titanium 08/09 Atomic Sl11 8/9 ElanSpeedwave10,11,12,14 Head TT50 Fisher Progressor 8+ Fisher rc4 sc pro rf sp i bardzo proszę moglibyście mi coś z tego grona bardziej lub mniej polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 jestes bardzo lekki ja bym tego elana speedwave 12 brał, ale moze jescze utyjesz więc zastanowił bym się nad progresorem:) a po 2 rozrzut masz niezły i slalomka i allround:D heh:D zdecyduj sie miedzy tymi dwoma wg mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 dzięki aa co sądzisz o Volkl Racetiger SC Titanium 08/09 ponieważ wpadły mi te narty w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paaatyyyk Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Miałem ten sam problem co Ty , ale jestem tylko trochę większy Wybrałem Racetiger SC i mam nadzieję , że dobrze. Nartę można kupić w dobrej cenie i długości . 153 dla Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 ) Jeszcze wybiorę się do Krakowa 12-13.12.09 ponieważ jest weekend z head może jeszcze coś tam ustrzelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 hmm no wg mnie za lekki jesteś na tego racetigera, ale do odwaznych świat nalezy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Jeździłem weekend na tych racetigerach , swietna nartka ale pod narciarza/kę min 65 kg + buty, kurtka, spodnie, kask i akcesoria. Minimum 72 kg w całym ubiorze. Narta średnio wymagająca ale z grupy szybszych i twarszych sklepówek. Narazie moze faktycznie tego speedwave'a 12 a za sezon, 2 kupisz cos twardszego. Może Ci się wydać to takim gadaniem ale nawet przy umiejętnościach na 7 ta narta będzie za twarda na Twoją wagę. Ski 4 life! http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=124&pictureid=1065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 aa Head TT50 lub Fischer progressor 8+ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 ten progresor ok ale ty no "suchar" jesteś więc 7+ powinno byc odpowiednie ale te 8+ też dało by radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 oki czyli najlepszymi nartami dla mnie będą Elan Speedwave 12 oraz Fisher Progressor 7+ 8+ ;);) dzięki wielkie za pomoc.A gdybym pojechał za tydzień na targi head do Krakowa to co polecilibyście szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 jak chcesz head-a to buty kup bo maja zajebiscie wykonane:P:P co do nart sie nie wypowiem bo w nich sie nie wgłębiałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coelinho Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 ok ok dzięki, kurcze szkoda że jestem za lekki na Vokle bo sporo pozytywów słyszałem o tej narcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 No szkoda... Nie sugeruje zadnego bialka nawet i silowni bo jak na swój wzrost to wazysz odpowiednio raczej, moze jak podrosniesz to podskoczy z tym waga? Nie wiem, trudno mi powiedziec, ale chyba okres gwałtownego "bicia w góre" masz już za sobą niestety... Ale kto wie! Może kiedyś będzie Ci dane na Volkl'u pojeździć Głowa do góry! Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 No szkoda... Nie sugeruje zadnego bialka nawet i silowni bo jak na swój wzrost to wazysz odpowiednio raczej, moze jak podrosniesz to podskoczy z tym waga? Nie wiem, trudno mi powiedziec, ale chyba okres gwałtownego "bicia w góre" masz już za sobą niestety... Ale kto wie! Może kiedyś będzie Ci dane na Volkl'u pojeździć Głowa do góry! Ski 4 life normalnie to powinno byc ok 64 kg:P ale spokojnie jeszcze przyjdą te kilogramy:p za lekki to nie znaczy ze nie mozesz na nich jeździć bo moze jesteś lekki a silny:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 za lekki to nie znaczy ze nie mozesz na nich jeździć bo moze jesteś lekki a silny:) Helloł Helloł, nie zawsze siła zastępuje wagę, można mieć bardzo mocne nogi, ale ważyć za mało by wygiąć nartę... Nie mówię, że nie, czasem mocne nogi ( ale naprawdę mocne, wytrenowane nogi) zastępują pare kilo. Niestety, to taka pieprzona zależność, która nie jednemu już dała w du*ę... Mi też, naszczęście poszedłem na masie w górę bez zadnych białek dupesrołów 7 kilo od zeszłego sezonu, głównie przez siłownię i ćwiczenia na masę przeplatane z ćwiczeniami na siłę no i oczywiście ćwiczeniami pod kątem nart. Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi