Slavko Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 Pewnie wielu z Was zajrzało dzisiaj na interię ale na wszelki wypadek podam linka http://polskalokalna.pl/news/tatry-nowa-pokusa-dla-turystow-powstanie-raj,1403588 Tak się składa, że osobiście w zeszłym roku nocowałem kilka dni na Rusińskim Wierchu i byłem jednym z pierwszych użytkowników nowej trasy na tym stoku. Co prawda, udostępniona trasa miała wtedy ok. 600 metrów długości ale jest tam miejsce na kilka tras conajmniej dwukrotnie dłuższych. Wtedy działał tylko jeden orczyk ale słupy do kolei krzesełkowej już stały. A połączenie Bukowiny z Białką?... Ciekawe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 28 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2009 W bukowinie mają troszkę wygodnie, bo nie mają tyle zalesień dookoła. WIęc zieloni się nie wpychają do biznesu, ale i tak trzeba podziwiać tamtejszych górali, za zdolność robienia dudków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 Rusin Ski dla amatorów jak ja jest super !!! Niech budują jak najwięcej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 byłoby za pięknie.... Przewoźnicy regularnie kursujący po drogach gminy Bukowina Tatrzańska sprzeciwiają się działalności właścicieli wyciągów, którzy za darmo wożą narciarzy - pisze "Dziennik Polski". - Mamy kłopot ze skibusami, okazało się bowiem, że funkcjonują one na zasadach nieregulowanych przez prawo przewozowe, mówi Sylwester Pytel, wójt Bukowiny Tatrzańskiej. To w jego gminie, w Białce Tatrzańskiej, pomiędzy jej poszczególnymi wyciągami, kursuje najwięcej finansowanych przez ośrodki narciarskie, darmowych dla narciarzy, pojazdów. Wzbudziło to protesty regularnych przewoźników, którzy skierowali skargi do gminy i Inspekcji Transportu Drogowego. - Z jednej strony prawo przewozowe ma chronić uczciwą konkurencję, z drugiej jednak musimy popierać właścicieli wyciągów, ułatwiać życie narciarzom; dzięki skibusom łatwiej dotrą pod stok, a gdy goście nie używają swoich aut zmniejsza się ruch na drogach i parkingach - komentuje wójt. za PAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 Rozumiem protest przewoźników bo urywa im się źródło dochodu. A z drugiej strony każdy przybyły w tamte strony woli być podwieziony za darmo niż płatnym przewozem. Może gmina będzie płacić przewoźnikom i wtedy będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 Tak, jakby drugi raz ktoś chciał koło wymyśleć... Ja bym wysłał pięciu górali do Austrii na sezonową praktykę, potem niech kupią licencję na używanie sprawdzonych metodyk a nie wymyślają coś na siłę, co może się okazać w dodatku sprzeczne z prawem. Darmowe skibusy są problemem :D A swoją drogą niezłe hasło reklamowe dla takiej Bukowiny - "Zarządzanie infrastrukturą opieramy na doświadczeniach Zillertal Areny " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 A swoją drogą niezłe hasło reklamowe dla takiej Bukowiny - "Zarządzanie infrastrukturą opieramy na doświadczeniach Zillertal Areny " ja tam potrafię wybiec dalej w przyszłość i widzę już nawet kolejne hasło w Bukowinie w 2011, oczywiście tuż po zlikwidowaniu darmowych skibusów w Austri "Uczyliśmy się od najlepszych, teraz oni uczą się od Nas" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 Ten wójt Sylwester Pytel da radę... Nie znam człowieka osobiście, ale widzę, że jego działania to nie gadka, szmatka. Nawiasem mówiąc młody to człowiek, z herami prawie do pasa, który nieźle tą gminę rozbujał z pomocą ziomków. Ja już mu jestem wdzięczny, bo Oddział Zamknięty zaprosił na stok narciarski w Tatrach, a to już dla mnie parę grzybów w barszczu naraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 Ten wójt Sylwester Pytel da radę... Nawiasem mówiąc młody to człowiek...... ...Oddział Zamknięty zaprosił jak ktoś słucha OZ to młody być nie może a tak poważnie to życzę mu jak najlepiej , a właściwie to nam, jeśli chodzi o rozwój infrastruktury narciarskiej w Bukowinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 Piękne są to tereny,urokliwe. Jak jeszcze są czy też będą mądrze zarządzane to chwała gospodarzom. Gdyby tak udało się im dogadać i połączyć w jeden "skipas" wszystkie tamtejsze "prawdziwe" wyciągi ( Białka,Jurgów,Czarna Góra,Rusin-ski,Bukowina) i jeszcze połączyć to darmowymi skibusami Wielu ludziskom pyski by się śmiały :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 Piękne są to tereny,urokliwe. Jak jeszcze są czy też będą mądrze zarządzane to chwała gospodarzom. Gdyby tak udało się im dogadać i połączyć w jeden "skipas" wszystkie tamtejsze "prawdziwe" wyciągi ( Białka,Jurgów,Czarna Góra,Rusin-ski,Bukowina) i jeszcze połączyć to darmowymi skibusami Wielu ludziskom pyski by się śmiały :D:D No taki jest cel:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2009 JA im życzę z całego serca. Wykorzystują potencjał i pieniądze ile się da. BRAWO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 Znając działania tamtejszego wójta, z uśmiechem na buzi zaprosi ITD ale już teraz, by kontrolowali prawidłowe napełnienie i prędkości tamtejszych przewoźników i można być pewien, że zmiękną. Ech.. chłopaki widzą wschodzący biznes, a jako że sami nie potrafią z niego korzystać, to się na siłę odgrażają. Smutne, bo polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi