Misal Napisano 29 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 (edytowane) No i nie udało się spotkać z Berrym i Marczello. Dzisiaj rano był komunikat, że wieje i nic nie chodzi, a nastepny komunikat będzie o 8:00. No to jeszcze drzemka, o 8 czytam, że chodzi ale nie wiadomo jak długo będzie chodzić. Sprawdzam w necie - dużo nie chodzi. Szybkie śniadanko, w brykę i na Mutterberg. Tam tłumy jak na Górze w Sobotę Wielkanocną. Ustawiam się grzecznie w kolejkę i już po 40 minutach słyszę, że wszystko wyłączają. Berry i Marczello nie oglądali rano komunikatów i byli juz na górze. Na dole nie wpuszczają do gondoli, iść z buta mi się nie chce. Dzwonię do reprezentantów skionline.pl na górze i słyszę, że jedna kanapa (Murmellbahn) chodzi, reszta stoi. Chcą pojeździć dopóki ta kanapa jeszcze "in betrieb". Na dole wszystko na czerwono. I zagadka Who is who Zbieram się i jadę do hotelu a potem Innsbruck - jarmark świąteczny i wizyta u Swarovskiego. O tym napiszę wieczorem. pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal Założyłem album: http://www.skionline.pl/forum/album.php?u=3749 _________________ Edytowane 29 Listopad 2009 przez Misal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 Musiało nie źle tam duć,skoro do nas to dolatywało. Bo u nas dawało "szoła" od nocy aż do popołudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2009 No i nie udało się spotkać z Berrym i Marczello. Dzisiaj rano był komunikat, że wieje i nic nie chodzi, a nastepny komunikat będzie o 8:00. No to jeszcze drzemka, o 8 czytam, że chodzi ale nie wiadomo jak długo będzie chodzić. Sprawdzam w necie - dużo nie chodzi. Szybkie śniadanko, w brykę i na Mutterberg. Tam tłumy jak na Górze w Sobotę Wielkanocną. Ustawiam się grzecznie w kolejkę i już po 40 minutach słyszę, że wszystko wyłączają. Berry i Marczello nie oglądali rano komunikatów i byli juz na górze. Na dole nie wpuszczają do gondoli, iść z buta mi się nie chce. Dzwonię do reprezentantów skionline.pl na górze i słyszę, że jedna kanapa (Murmellbahn) chodzi, reszta stoi. Chcą pojeździć dopóki ta kanapa jeszcze "in betrieb". Na dole wszystko na czerwono. Zbieram się i jadę do hotelu a potem Innsbruck - jarmark świąteczny i wizyta u Swarovskiego. O tym napiszę wieczorem. Współczuje:eek:u nas też wiało i zamknęli nam kolejkę na KW;)Ale chociaż zapoznasz się z tradycją Tyrolu Północnego;) Pozdr:)-jutro będzie lepiej:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 30 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Dzisiaj kolejny dzień bez nartowania Wieje ale na szczęscie na górze kurzy. W dolinie (na 1,100 m n.p.m) równo leje pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Dzisiaj kolejny dzień bez nartowania Wieje ale na szczęscie na górze kurzy. W dolinie (na 1,100 m n.p.m) równo leje pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal Współczucia!Choć wydaje mi się,że jeszcze to nadrobisz! Ten sezon jakoś kiepsko się zaczyna,mam nadzieję,że to się szybko zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 30 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 SYPIE !!! Taki mam widok z pokoju (1,100 m. n.p.m.) Temperatura na zewnątrz 1.7 st.C pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 No to szkoda,ze tak wieje;-(( A jak było na jarmarku świątecznym - opiłes sie gluweina?;-) i jak wizyta u Swarovskiego, warto tam sie wybrac, jakby nie było pogody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Będąc koło Innsbrucka i mając chwilę wolnego warto zwiedzić miasteczko Hall - pierwszy zjazd z autostrady jadąc w stronę Monachium, stara substancja budowlana:D, miasteczko w średniowieczu było najważniejszym ośrodkiem miejskim Tyrolu, jest na co popatrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 (edytowane) Dzisiaj rano się budzę, wyglądam przez okno i: Temperatura na zewnątrz -2 st.C Biegusiem śniadanko, w brykę i rura do góry. Na górze 70 cm świeżego śniegu, pokrywa całkowita 150 cm. Pogoda cudowna, mgła, sypie, nic nie widać. W pewnym momencie na prostej trasie trąca mnie słońbordzista. Rzucam wiązankę Kwiatów Polskich, ten sk....rwiel odpowiada w tym samym dorzeczu i jeszcze mi wymyśla, że powinienem uważać jak skręcam, bo zajechałem mu drogę. Godnie reprezentuje naszą nację :eek: Przerwa na luncha (Arthurs Tip ) i dalej do 16 Czasami błogosławię swój rozmiar, bo mam większe szanse na przeżycie przy spotkaniu z takim kretynem. W sobotę jednemu z kolegów słońbordzista bark połamał. Od razu dodam, że nie mam nic przeciwko "poganiaczom słoni" ale nie mam pomysłu jak tępić takie zachowania na stoku. pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ Edytowane 1 Grudzień 2009 przez Misal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Pogoda cudowna, mgła, sypie, nic nie widać. Czasami błogosławię swój rozmiar, bo mam większe szanse na przeżycie przy spotkaniu z takim kretynem. W sobotę jednemu z kolegów słońbordzista bark połamał. Uważaj na Siebie;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Dzisiaj kiedy próbowałem przeglądnąć kamerki ze Stubaia to mamrałem sam coś pod nosem,że jak nie wieje to gó...on widać. Ale nie było chyba tak źle skoro można aż takich prędkości nabierać jak Misal pisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 1 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 No to szkoda,ze tak wieje;-(( A jak było na jarmarku świątecznym - opiłes sie gluweina?;-) i jak wizyta u Swarovskiego, warto tam sie wybrac, jakby nie było pogody? Grzańca się nie opiłem - byłem w Innsbrucku zmotoryzowanym U Swarovskiego byłem po raz trzeci (2001, 2006, 2009) Za każdym razem czymś mnie zaskakuje. W tym roku był to Teatr Mechaniczny (zdjęcia nie oddają istoty tego zjawiska, kamery nie miałem ). Podobał mi się także drobny bibelot na kominek za 18 kojro. Kominek mam, 18 ojro mam, brakuje mi jeszcze "k" Myślę, że jak wieje i nic nie jeździ (a byłem na tyle zdeterminowany, że obejrzałem warunki od Ischgl po Hintertux aby gdzieś pojechać) to warto zajrzeć do Wetten. Można też zajrzeć tam jadąc w tamtą stronę. Muzeum czynne jest do 18. pzdr spod samiuśkich zasypanych Stubaier Alpen misal _________________ P.S. Uzupełniłem album: http://www.skionline.pl/forum/album.php?u=3749 P.S. II W ramach promocji Tatr w Alpach sprezentowałem dzisiaj szefowi Intersportu w Stubai'u album o Tatrach i kalendarz (też o Tatrach oczywiście). Było zbiorowe oglądanie przez całą załogę i zachwyty typu "Sehr schoen klaines Alpen" Sami nie wiemy co posiadamy pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Sami nie wiemy co posiadamy Jak to nie wiemy? Wiemy! Przecież to są: "Sehr schoen klaines Alpen" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Tatry to najmniejsze z największych gór świata i to ktoś pięknie kiedys powiedział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 A mnie kiedyś uczono na lekcjach geografii,że jedynie Sudety odpowiadają typowemu alpejskiemu ekosystemowi;),a Tatry mają inną przeszłość i budowę-ale w tych czasach było różnie:p i nie chodzi tu o przynależność ziem;)Jedno jest pewne,że dobrze zrobine zdjęcie Tatr i pokazanie laikowi i wmówienie,że to Alpy-zadziała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 A mnie kiedyś uczono na lekcjach geografii,że jedynie Sudety odpowiadają typowemu alpejskiemu ekosystemowi;),a Tatry mają inną przeszłość i budowę-ale w tych czasach było różnie:p i nie chodzi tu o przynależność ziem;)Jedno jest pewne,że dobrze zrobine zdjęcie Tatr i pokazanie laikowi i wmówienie,że to Alpy-zadziała;) Pała z geografii!!!:eek: Karpaty i Alpy właśnie są podobne. Powstały w tym samym czasie i uznawane są za góry młode. A z kolei Sudety to góry stare powstały wcześniej niż Alpy czy Karpaty. Podobnie stare jak Sudety są góry Świętokrzyskie pochodzą z tego samego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 (edytowane) Pała z geografii!!!:eek: Karpaty i Alpy właśnie są podobne. Powstały w tym samym czasie i uznawane są za góry młode. A z kolei Sudety to góry stare powstały wcześniej niż Alpy czy Karpaty. Podobnie stare jak Sudety są góry Świętokrzyskie pochodzą z tego samego okresu. Tak uczyli,ale sprawdzę jutro;):pA to może chodzi o ekosystem,a nie geologię,ale inaczej są zbudowane Alpy w Szwajcarii,gdzie na wierzch wychodzą stare skamieniałości,a w alpach austriackich odwrotnie-nowe Edytowane 1 Grudzień 2009 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Pała z geografii!!!:eek: Karpaty i Alpy właśnie są podobne. Powstały w tym samym czasie i uznawane są za góry młode. A z kolei Sudety to góry stare powstały wcześniej niż Alpy czy Karpaty. Podobnie stare jak Sudety są góry Świętokrzyskie pochodzą z tego samego okresu. Tak uściślając to Karpaty są najmłodszym łańcuchem górskim w Europie, systemy górskie tego wypiętrzenia powstały poprzez nacisk płyty Afrykańskiej na tzw Laurazje i zgniatanie Oceanu Tetydy, którego resztką jest może Śródziemne. Góry tzw Orogenezy Alpejskiej wypiętrzały się na południu najszybciej a na północy póżniej, wszystkie one też rozciągają się podobnie do siebie (Pireneje, Apeniny, Alpy,Dynarydy, Karpany i inne np Riła,Piryn i wiele mniejszych). To tak ogolnie z tego co pamiętam. Natomiast Góry Świuętokrzyskie są starsze niż Sudety, niemniej te mają bardzo skąplikowaną budowę geologiczna i składają się z pasm o różnej genezie i wypiętrzanych w róznych okresach - z tego co mnie uczono, najstarszym pasmem w Polsce są Gory Sowie, starsze od Świętokrzyskich, reszta w Sudetach już młodsza. Wiek Gór można określić po częsci tez po rzeźbie, Góry stare są mocno zwietrzałe i mają bardziej połogi, zerodowany charakter - przeważnie tak jest, na to nakłada sie oczywiscie rodzaj skał z ktorych sa zbudowane i rodzaj wietrzenia w danym klimacie. Ale na wiek nie ma mocnych, z latami to nawet góry sobie ie radzą - a co dopiero ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2009 Nie chodzi o starość,ale o liczbę ośrodków narciarskich:p:D:D:D;)Jutro się douczę i przypomnę sobie budowę geologiczną gór w Europie;):pCzłowiek się uczy całe życie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Dzisiaj rano o 6:45 wyglądam przez okno i: Temperatura na zewnątrz -4 st.C Domyślcie się co było dalej Relacja w albumie: http://www.skionline.pl/forum/album.php?u=3749 pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Dzisiaj rano o 6:45 wyglądam przez okno i: Temperatura na zewnątrz -4 st.C Domyślcie się co było dalej Relacja w albumie: http://www.skionline.pl/forum/album.php?u=3749 pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ Michał dostaniesz BANA! Ja można się tak nad nami znęcać ... ??? Dać mu bana? Co Wy na to? PS Na jakich nartach jeździsz? Tylko nie pisz, że na ... slalomkach :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Dzisiaj rano o 6:45 wyglądam przez okno i: Temperatura na zewnątrz -4 st.C Domyślcie się co było dalej ...wróciłeś do łóżka się wyspać bo o tej porze to jeszcze tlenu na ulice nie wypuszczają, mam rację? A na poważnie to fajnie że zimowa pogoda zawitała do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Fajny widok do nas też już za nie długo zima przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Michał dostaniesz BANA! Ja można się tak nad nami znęcać ... ??? Dać mu bana? Co Wy na to? PS Na jakich nartach jeździsz? Tylko nie pisz, że na ... slalomkach :eek: Już nie piszę ze Stubai'u. Zawsze to 15 minut nartowania dziennie więcej Co do nart to odyp jest tutaj: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=79165 pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Dzisiaj rano o 6:45 wyglądam przez okno i: Temperatura na zewnątrz -4 st.C Domyślcie się co było dalej Relacja w albumie: http://www.skionline.pl/forum/album.php?u=3749 pzdr spod samiuśkich Stubaier Alpen misal _________________ Dzięki za zdjątka! Nareszcie śnieg!!! Michał dostaniesz BANA! Ja można się tak nad nami znęcać ... ??? Dać mu bana? Co Wy na to? Zjechałem! Jak pośle zbyt mało zdjęć,to jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi