krysiam Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Witam. Wybieram się na narty w terminie 11-20.12.2009r. do Włoch w rejon Val di Sole. Czy ktoś był w tym terminie?/ jak wygląda sprawa ze śniegiem. Trochę się obawiam bo do tej pory jezdziłam zawsze w styczniu, lutym ew. w marcu. pozdrawiam. Krysiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Witaj na forum:) Różnie bywa:) Byłem 3 razy w tym terminie i raz było kiepsko ze śniegiem, że nie można było wszędzie jezdzić - powiedzmy że tak mniej więcej połowa tras była pozamykana:mad: Ale w tym roku wydaje mi się że nie powinno być problemu i powinieneś spokojnie cieszyć się urlopem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Witam. Wybieram się na narty w terminie 11-20.12.2009r. do Włoch w rejon Val di Sole. Czy ktoś był w tym terminie?/ jak wygląda sprawa ze śniegiem. Trochę się obawiam bo do tej pory jezdziłam zawsze w styczniu, lutym ew. w marcu. pozdrawiam. Krysiam. Może być go pod dostatkiem, w nadmiarze, bardzo mało, za mało, wcale. Przecież to są uwarunkowania pogodowe i jest w równym stopniu prawdopodobna regularna zima, jak i permanentna wiosna i z tym się musisz liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysiam Napisano 18 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Może być go pod dostatkiem, w nadmiarze, bardzo mało, za mało, wcale. Przecież to są uwarunkowania pogodowe i jest w równym stopniu prawdopodobna regularna zima, jak i permanentna wiosna i z tym się musisz liczyć. No to mi pomogłeś Widzę że trzeba pójść na żywioł i co ma być to będzie. W takim razie przestaję śledzić pogodę i daję na luz. Wiem z autopsji że może zacząć padać w każdej chwili, góry to niespodzianki pogodowe. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 W takim razie przestaję śledzić pogodę i daję na luz. Wiem z autopsji że może zacząć padać w każdej chwili, góry to niespodzianki pogodowe. Dzięki i pozdrawiam. To też nie jest tak że ni stąd ni z owąt zrobi się zima w górach, generalnie to co tydzień do przodu w prognozach pokazują to jest niemal w 100% miarodajne i raczej nie ma co liczyć na śnieg jak go w prognozie nie ma:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outlanderek Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 outlanderek A czemu nie Plan de Corones? tam na 100% bedziesz miala snieg bo mają jeden z najbardziej wydajnych systemów dośnieżania. W połowie marca byłem tam i wokołobyło zielono i 10-15 st na plusie a na Łysej miodzio:D Dotego zajefajne i szerokie trasy. /Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 To też nie jest tak że ni stąd ni z owąt zrobi się zima w górach, generalnie to co tydzień do przodu w prognozach pokazują to jest niemal w 100% miarodajne i raczej nie ma co liczyć na śnieg jak go w prognozie nie ma:cool: No właśnie, w pewnej austryjackiej, dobrej prognozie był opad śniegu za cztery dni a tymczasem poszło całkiem na odwrót:mad: Ale nikt nie jest prorokiem we własnym kraju:D Teraz ma coś od poniedziałku popadać- zobaczymy bo to ta sama prognoza - zawsze sie mylić nie mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outlanderek Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 dodam jeszcze ze jak kupicie wariant DolomitiSuperski to macie całe 1200 km tras wokół SR+Kronplatz:D /D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Jak dla mnie to do połowy grudnia conajmniej zostaja ladowce. Nie ma narazie widoków w prognozach pogodowych na duży opad sniegu , który zapewnilby przyzwoita pokrywę śnieżną i bardzo dobre warunki na stokach. W Kronplatz i w kilku jeszcze innych miejscach , pewnie bedzie mozna pojezdzić ,ale nie bedzie rewelacji, chociażby ze względu na ilości ludzi na tych trasach. Obym się mylił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 tam na 100% bedziesz miala snieg bo mają jeden z najbardziej wydajnych systemów dośnieżania. W połowie marca byłem tam i wokołobyło zielono i 10-15 st na plusie a na Łysej miodzio:D Dotego zajefajne i szerokie trasy. Se mogą mieć, cuda na kiju, jak mrozu nie ma i ten cały system mogą wsadzić se głęboko w d...., jak tydzień temu jeszcze chodziły armaty tak od 3 dni nigdzie nie chodzą, a marzec to jest zupełne inna bajka bo jest narobiony śnieg z całej zimy:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysiam Napisano 18 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 No to mnie nie pocieszyliście. Ale trudno zaliczka wpłacona, urlop załatwiony. Nie mam wyjścia. Ale z tego co wiem to w rejonach Madonny jest dużo tras sztucznie naśnieżanych więc mam cicha nadzieję ze może wywiążą się z obowiązku. Na pewno macie rację że w marcu jest śnieg z całej zimy i wystarczy trochę dosypać i pokrywa jest gruba można szusować. A w grudniu trzeba liczyć na to co napada. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krysiam Napisano 18 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 A czemu nie Plan de Corones? tam na 100% bedziesz miala snieg bo mają jeden z najbardziej wydajnych systemów dośnieżania. W połowie marca byłem tam i wokołobyło zielono i 10-15 st na plusie a na Łysej miodzio:D Dotego zajefajne i szerokie trasy. /Dominik Nie wiem gdzie jest Plan de Corones.? Może coś bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Outlanderek Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Nie wiem gdzie jest Plan de Corones.? Może coś bliżej. Plan de Corones albo Kronplatz leży w Tyrolu Pd. w przedsionku SR. Ponizej stronka: www.kronplatz.com /D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Nie wiem gdzie jest Plan de Corones.? a jest na przykład tutaj http://www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&id_miejscowosci=614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 18 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2009 Nie przejmuj się. Problemów ze śniegiem jeśli już to spodziewałbym się raczej na południowych stokach. W Madonnie na Passo Groste śniegu pewnie bedzie do bólu. W backupie jeszcze pozostaje lodowiec w Tonale jako ostateczność w ramach tego samego ski passu. Nie ma się zresztą co martwić na zapas. Pamiętacie zeszły rok? Jak na początku grudnia psykuzyło to we włoskich alpach spadło w tydzień 3m śniegu. Tu i ówdzie ogłoszono stan klęski żywiołowej:) Będzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 19 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2009 W ubiegłym roku w tym terminie nawaliło śniegu tyle, że jak jechałeś skibusem to w tunelu bo nie było nic z boku widać ino tylko śnieg i śnieg. Też myslę o tym terminie i spokojnie czekam. Jadę tam gdzie będzie śnieg dzień przed wyjazdem z domu. Nocleg znajdzie się zawsze w tym terminie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2009 Jadę tam gdzie będzie śnieg dzień przed wyjazdem z domu. Nocleg znajdzie się zawsze w tym terminie. Brawo! Czyli zdarza się czasami rodzynek normalny, będę teraz do Ciebie na korepetycje odsyłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2009 Tak - bo na narty to trzeba jechać tam gdzie jest śnieg a nie gdzie dobra oferta noclegu i jedzenia. Nocleg dobry i żarcie to w domu mam:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2009 Witam. Wybieram się na narty w terminie 11-20.12.2009r. do Włoch w rejon Val di Sole. Czy ktoś był w tym terminie?/ jak wygląda sprawa ze śniegiem. Trochę się obawiam bo do tej pory jezdziłam zawsze w styczniu, lutym ew. w marcu. pozdrawiam. Krysiam. To jedziemy razem:) będe czekał w Cieszynie na przejściu:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anba Napisano 20 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2009 I ja mam zamiar w tym czasie przejeżdżać przez Cieszyn, żeby dopaść do upragnionego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 20 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2009 3 sztuki to juz by była sfora:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi