Homar Napisano 11 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2009 Noo wiec obiecałem relacje wiec pasuje ją zdać Na wyjazd wybraliśmy tą date ze względu na to że po powrocie zostawał jeden dzien wolnego i spokojnie można było odpocząć polskie dni które miały tam miejsce w tym czasie wyszły na jaw nieco pozniej wiec raczej nie nastawialismy sie na udział w nie wątpliwych atrakcjach! No wiec wyjechaliśmy z polski wieczorkiem w piątek tak żeby na sobote rano być na miejscu, po 12 godzinach drogi (Rzeszów,Bochnia,Myślenice,Chyżne, Zilina,Bratysława,Wieden,Linz,Salzburg,Tux) o 9 dotarlismy na miejsce jako że nie mielismy wczesniej zarezerwowanych kwater to zabralismy sie za szukanie. Spanie znaleźliśmy bez problemu co prawda nie najtaniej 70E za 3 os ale dość blisko bo w Juns (2 wioska od lodowca) szybka zmiana ciuszków i na stok... Pierwszy Dzień Pogoda piękna ludzi sporo ale da sie jeździć narty nie koniecznie chętnie współpracują z jeźdzcami ale jakos dawaliśmy rade ja rozbijałem nowe buty wiec na koniec dnia co nie było zaskoczeniem moje stopy wołały o pomoc! Warunki jak najbardziej wporządku jedynie na trasie nr 4 (dojazd do tras treningowych) kupa muld i dziur jak zwykle zresztą koło godziny 15 zjeżdżam ze stoku powrót do apartamentu jakieś szamanie i w kime bo od ponad 40 h na nogach bylismy... Drugi Dzień pogoda całkiem łądna wiec bylismy zdziwieni bo zapowiadano załamanie pogody od niedzieli (w dolnych partiach sommerberg i pod fernerhausem nie ciekawie) koło 13 zeszliśmy na przerwe jak sie pozniej okazało nie potrzebnie... po przerwie załamanie pogody i na szczyt wyszły chmury które wczesniej były poniżej... zjechalismy dwa razy stok dziurawy a na dodatek zero konrastu co powodowalo że momentami robilo sie niebezpiecznie, koniec jazdy przed 15:( Trzeci Dzień pogoda zmienna na górze pełne zachmurzenie po wyjezdzie pod fernerhaus zjechalismy na dół trasa 2a i prawie cały dzien spedzilismy na krzesle pod sommerbergiem pogoda tam przepiekna słoneczko przynajmniej do przerwy po przerwie chmury zeszły niżej i jazda nie ciekawa wiec zabralismy sie na góre i jezdzilismy do upadłego na górnej czesci lodowca 2660 i wyżej Czwarty DzieńOd rana sypało nie ładna pogoda w takim wypadku mielismy jezdzić do 12.30 i zawijać sie... ale jak to bywa na lodowcu koło 11 wie wypogodziło na szczycie przepiekna słoneczna pogoda pojezdzilismy do 15 i zawijka na dół. Szybki prysznic i smigamy do polski koło 17 wyjechalismy w Rzeszy bylismy o 4.30... Wyjazd jak najbardziej udany mimo obaw o pogode jak na tą pore roku i kapryśny lodowiec to wyszło raczej super. Dzis wróciłem wiec dodatkowo dzien odpoczynku po podróży Czółko! PS. Zdjecia i ciekawe filmiki (szt. dwie) bedą w najbliższym czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 13 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2009 Filmiki już są na filmach nie ma oczywiscie mnie a kto to jest... widać a jak nie widać to podpisane jest I. [YOUTUBE]9caJRp1kmRA[/YOUTUBE] II. [YOUTUBE]5H07g-hu0XY[/YOUTUBE] Zdjęcia już wrzuciłem oczekują na akceptacje prezesa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2009 Zanm przeczytalem nazwisko, pomyślałem - gość czuje narty po motocyklowemu. Rytm,skladanie się w skręt, jakbym widzial chlopakow kończących prostą I składajacych się w łuk. Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 14 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2009 Pełen szacun dla RAFAŁA pozdrowienia (OD FANATYKA SPEEDWAY-a) i pow0odzenia w trenerce sa szanse że juz w przyszłym sezonie zawitasz do LESZNA na lige... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi