MB Napisano 26 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2009 Może chłopaki ze Stubaia dadzą znać jakie warunki tam panują. Misal,berry.... Czekamy na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 26 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2009 My jutro śmigamy do Obertauern-od dziś chodzi prawie cała prawa strona-10 krzesełek i Dachsteinu,jak będę miał dostęp do netu to dam Wam znać jakie warunki,ale podobno są bardzo dobre-tu zdjęcia od kolegów z alpinforum z wczoraj - http://alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=68&t=32833&start=75 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 26 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2009 To czekamy na info - tej opcji wyjazdu nie brałem pod uwagę a wygląda bardzo interesująco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 26 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2009 Wczoraj znajomy dzwonił do mnie z Tuxa;),piękna słoneczna pogoda,przygotowane trasy i mało ludzi-ponoć jazda bez trzymanki:rolleyes: dzięki:)Tux to była pierwsz opcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Ja sie zdecydowałem na Moltka - niby w sobotę wyjazd a jazda od niedzieli. Niby - bo jak patrzę na pogodę to różnie może być, od niedzieli w Austrii ma padać śnieg, nawet mocno, zwłaszcza w poniedziałek i wtorek(dalej na razie nie wiem) co może oznaczać kiepściutką jazdę na lodowcu (mgła, kiepska widoczność i inne takie). Zaczynam dojrzewać do decyzji czy się o tydzień nie wstrzymać i pojechać 12tego, może już nawali śniegu i ruszy coś nizej ciekawego. Na razie śledzę meteo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazol Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 ja na Tuxa 5.12-12.12 i...dzwoniłem dziś w sprawie kwater do Madseit i Juns, sześć z rzędu telefonów i brak wolnych miejsc:rolleyes: chyba taki mój peszek:mad: jutro ponowna próba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 To jest też pewien fakap bo wszyscy, którzy pojadą w tym terminie będą w tych kilku miejscach, może być zaskakująco tłoczno - wiem - krakam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 To ja się zdecydowałem na Moltka -wyjazd w sobotę. Wybór jak na razie jest niewielki ale za to pogoda ma sie ku poprawie przynajmnie na pierwszą połowę przyszłego tygodnia. W każdym razie narty sie ostrzą i smarują, mieszkanie już zarezerwowane we Flatach za przyzwoite pieniądze, sezonówka czeka w kasie przy krecie:D czyli jest dobrze. Wstępnie mam jeszcze w planie wypad na jeden dzień tu: http://www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&id_miejscowosci=127 na stronie austryiackiej jest informacja, że chodzą 4 wyciagi, na skinonlain ze nic nie chodzi, muszę to jeszcze sprawdzić. Może coś ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Wstępnie mam jeszcze w planie wypad na jeden dzień tu: http://www.skionline.pl/stacje/?co=stacje&id_miejscowosci=127 na stronie austryiackiej jest informacja, że chodzą 4 wyciagi, na skinonlain ze nic nie chodzi, muszę to jeszcze sprawdzić. Może coś ktoś wie? Z strony Bergfex wynika że sezon tam zaczyna się planowo 14.12 i z pulpitu kamerki można odczytać że żaden wyciąg nie pracuje i że żadna trasa nie jest czynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 A tu piszą, że 4 czynne ale to chyba mało wiarygodna informacja:( http://www.wetter.at/wetter/sport-freizeit/ski-wetter/oesterreich/kaernten/ski-heiligenblut/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 To ja się zdecydowałem na Moltka Mihu, a nie myślałeś o faworycie SB ? patrz jak tam pięknie http://www.turracherhoehe.at/en/webcam/kornockbahn i ile śniegu i jaka prognoza http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 2 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Mam tam rezerwacje 23-30.01 więc nie bardzo chcę sie dublować z miejscówkami- prognoza podobna na dzis jak na Moltku - wiadomo, bezpieczniej przy niskich chmurach ale co tam. A ty w końcu na coś sie zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Ja cały czas obserwuję ruch w pogodzie i na ziemii, szukając czegoś z zabezpieczeniem lodowcowym - ot takie asekuranctwo współtowarzyszy. Więc kręcę się obecnie wokół Obertauern i Kitzsteinhornu licząc na to, że coś dosypie w Saalbach. swoją drogą jak ktoś ma namiary na jakieś sprawdzone kwatery w okolicy Zell am See, to z chęcią bym się zapoznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Ja cały czas obserwuję ruch w pogodzie i na ziemii, szukając czegoś z zabezpieczeniem lodowcowym - ot takie asekuranctwo współtowarzyszy. Więc kręcę się obecnie wokół Obertauern i Kitzsteinhornu licząc na to, że coś dosypie w Saalbach. W Saalbach moze nie dosypac. Raczej wysokie jak na te pore temperatury. Cala polnocna strona Alp ma malo sniegu. Dotychczasowe a szczegolnie ostanie opady sniegu przyszly z poludnia. Takie czesci Alp jak Karyntia, Tyrol wsch. czy Solden w Tyrolu maja cyrkulacje poludniowa´i tam jest juz b. dobrze pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 2 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2009 Właśnie wróciliśmy z wyjazdu-w Dachsteinie jest śnieg,który napadał jeszcze w listopadzie-chodzą po 2-3 trasy do środkowych stacji na każdej górce-najlepsze warunki są na Reiteralm i Hauser Kaibling.W dolinach zielono,wczoraj lał deszcz,u góry (od ok.1300 mnpm) śnieg. W sobotę w Obertauern przywitał nas świeży opad śniegu,a pod spodem lodowisko-metrowe muldy po godzinie jazdy,tłumy ludzi jak w ferie w Szczyrku-masakra.Od niedzieli było już lepiej i spokojniej ( chyba zespół Toten Hosen,grający w sobotę wieczorem ma wielu fanów... ),można było zrobić całą rundkę dookoła,ale w niektórych miejscach ślizgi nart miały kontakt pierwszego stopnia z kamieniami.Ostatniego dnia zaliczyłem wreszcie ostatni "niezdobyty" jeszcze przeze mnie austriacki lodowiec - Dachstein Gletscher-ale nic ciekawego-3 orczyki,krótkie,płaskie trasy - jest to teren stworzony dla narciarzy biegowych i byli oni głównymi klientami tego lodowca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi