Gość bobic Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 (edytowane) wisi sobie taki i mryga. raz head, raz napis: najszybsze narty swiata, raz ze niby maja na to dowody. Ciekaw jestem, bo za Chiny Ludowe mi nie wychodzi, by Head byl najszybszymi nartami na swiecie. Wg mnie jest to po wprowadzanie nieswiadomego Klienta w blad. I to na dodatek w chamski sposob. O ile mi wiadomo, to rekord predkosci byl pobijany na A... - wiec tutaj H... odpada. W FIS WC w zelszym roku na pierwszy miejscu wsrod brandow byl Rossignol, wiec rowniez H... nie wychodzi. Na MS w Val d'Isere rowniez ni huhu nie wychodzi. Wsrod najwiekszej ilosci zwyciestw w zeszlym roku rowniez Rossignol na pierwszym ... ... wiec moze oswieccie mnie co tu jest grane? Od siebie dodam, ze dziwi mnie troche, ze reklama o niesprawdzonej/potwierdzonym przeslaniu pojawila sie na forum. Tylko nie mowcie mi, ze jest to podsumowanie wszystkich czasow nart H... podczas calej historii narciarstwa na swiecie. Szkoda gadac.... Edytowane 9 Listopad 2009 przez bobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Najszybciej rozpoznawalne nazwiska, które na tym jeżdżą. A tak pozatym co to ma za znaczenie, Vizir też spiera najlepiej plamy a nie ma na to dowodów a Kia daje 5 lat gwarancji bo się nie psuje. To tylko reklama - a to wiadomo "Kłamstwo - ale działa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Nie o to chodzi, bo np. w reklamie Carlsberga uyzywa sie, NAJPRAWDOPODOBNIEJ...., bo slowo NA PEWNO gorzilo by procesem cywilnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 no to czekam na proces , który wytoczy jedna szybka firma drugiej , która uważa że jest jeszcze szybsza większośc reklam to totalna bzdura , naciąganie i wciskanie ludziom kitu. Tak też jest z tym "najszybszym" headem , no ale jak to się mówi naiwnych nie sieją i pewnie niejeden demon szybkosci skusi się na najbardziej zapierdzielajace narty na świecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Robert, A nie chciał byś się przejechać na Hedah i sprawdzić czy się słusznie chwalą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Najszybciej rozpoznawalne nazwiska, które na tym jeżdżą. A tak pozatym co to ma za znaczenie, Vizir też spiera najlepiej plamy a nie ma na to dowodów a Kia daje 5 lat gwarancji bo się nie psuje. To tylko reklama - a to wiadomo "Kłamstwo - ale działa" Mihu....Kia daje 7 lat gwarancji:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Robert, A nie chciał byś się przejechać na Hedah i sprawdzić czy się słusznie chwalą? Slawku jezdzilem Wiesz, i co innego takie gadanie miedzy nami, ze ta narta dobra, a ta gorsza, a co innego reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Muszę przyznać, że bardzo emocjonalnie podchodzisz do swojej pracy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Robert. A może to chodzi o szybkość czytania nazwy narty? No bo przeczytaj taki np.....hm ,co by tu dać..... ....o,o mam Rossignol czy taki np. Dynastar ...a Head........zobacz jak szybciutko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Trzeba by się jeszcze zastanowić czy aby taką reklamą sami sobie nie szkodzą. Przecież narta to nie F1 i wcale nie chodzi o to żeby była najszybsza. Mnie akurat na tym w ogóle nie zależy, a będą też osoby które po przeczytaniu taj reklamy nawet jeżeli nosiły się z zamiarem zakupu Heada, odstąpią od tego ponieważ np. boją się prędkości albo nie chcą szybko jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 I tu sie Slawku z Toba zaczynam zgadzac Wiesz, jest pewna etyka zawodowa, rowniez w reklamie. Nie stosuje sie reklam porownawczych np. Czyli, ze w reklamie Coca-Coli nie pokazuje sie, ze Pepsi to syf i ktos ja wylewa do kibla. Tego sie nie robi. Podobnie z nieprawdziwymi informacjami. Co innego taki banner Rossignola, ktory pojawia sie od wczoraj. Jak byk napisane Jean Babtiste Grange - zdobywca PS w slalomie 2009. I to jest potwierdzone, to Klient widzi. No, ale kazdy czasem popelnia bledy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Drogi Robercie, Jak mówił kiedyś producent filmów "estetycznych inaczej" - nie ważne co się mówi, ważne żeby się mówiło! Uważam, że sam doprowadzasz do tego, że osoby czytające ten wątek będą chciały sprawdzić, czy te Heady to na pewno są tak szybkie, więc zastanów się komu robisz dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 (edytowane) To ja rowniez Jacku odbije pileczke i czy przypadkiem wywieszanie takich "bzdur" (infomacji bez konkretnych argumentow) na pierwszej stronie nie bije w serwis i w jego wiarygodnosc? Tutaj masz link do bazy danych o sprzecie, zawodnikach, zawodach - zapoznaj sie prosze, moze to zweryfikuje Twoje zdanie na temat tresci reklam. http://www.ski-db.com/skis/10/skis_class_gen_mf_10.asp P.S. I drogi Kolego nie uwazam, bym konkurencji robil dobrze, bo reklamowanie to jeszcze nie wszystko, trzeba jeszcze sprzedawac Edytowane 10 Listopad 2009 przez bobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Jesteś za cenzurowaniem reklam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Bobic ma rację, reklama nie powinna kłamać, jeśli trzeba powinna być weryfikowana przed emisją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Teraz skojarzyłem, że mimowolnie swoim nickiem reklamuję pewną markę narciarską , a nie mam z tego żadnych profitów od tej marki, za wyjątkiem satysfakcji z dosiadania sprzętu ich produkcji. Czy w związku z tym Dyrekcja może skrócić mojego nicka do pierwszych 5 znaków Byłem kiedyś na forum zarejestrowanym jako misal, ale hasło mi się zapodziało, podany przy rejestracji adres mailowy przestał istnieć i aby nie odchodzić całkiem w niebyt, zarejestrowałem się pod nowym nickiem rozszerzonym o nazwę wspomnianej marki Thank you from the mountain (z góry dziękuję) misal ps. Marki sprzętu na razie nie zmieniam _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Bobic ma rację, reklama nie powinna kłamać, jeśli trzeba powinna być weryfikowana przed emisją. Nie ma takiej możliwości, dlatego Redakcja nie odpowiada za treść reklamy, tylko zleceniodawca. Gdyby było inaczej, każde medium przed emisją reklamy czy ogłoszenia, powinno przetestować promowany przedmiot -kuriozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Zgadza się że powinien odpowiadać reklamodawca, zauważ tylko że inny wydźwięk ma reklama w paśmie ogólnym, a inny na specjalistycznym forum, gdzie wiele niedoświadczonych osób szuka porady i pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Tak, ale sa pewne fakty, ktorem ozna zweryfikowac. Chocby proste pytanie do reklamodawcy - co to oznacza haslo, ktore jest teortycznie nie mierzalne. Prawnikiem nie jestem, ale powiem Ci jak to wyglada z punktu prawnego. Teoretycznie ktos upierdliwy moglby zalozyc sprawe cywilna za cos takiego. A wierz mi, wiele firm przegralo juz nie takie sprawy. W reklamie kazde slowo trzeba dokladnie przeanalizowac - i takie sa fakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Chłopy, wrzućcie na luz Sam niedawno Robert pisałeś: ... Zaplac JC za reklama, to chetnie na pewno zrobi Ci rozne rzeczy zwiazane z Twoja reklama.... pzdr misal _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Nie, no juz teraz dyskusja wyluzowala Zgadza sie, tak pisalem, ale jak poprosisz o bzdury, to mimo tego, ze placisz, tez Ci firma wyswietli? Nevermind. Milo bylo uslysze zdania forumowiczow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delo Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 (edytowane) To jeszcze ja wrzuce kamyczek do head-a, polski dystrybutor ma lekko mówiąc byle jakie podejscie do klienta, czego doswiadczyłem. Edytowane 10 Listopad 2009 przez Delo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 To jeszcze ja wrzuce kamyczek do head-a, polski dystrybutor ma lekko mówiąc byle jakie podejscie do klienta, czego doswiadczyłem. Szybko sprzedać, szybko zarobić, szybko zapomnieć. Specjalnie nie piszę NAJSZYBCIEJ żeby nie denerwować Bobica:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 To jeszcze ja wrzuce kamyczek do head-a, polski dystrybutor ma lekko mówiąc byle jakie podejscie do klienta, czego doswiadczyłem. Co? narty nie posmarowane sprzedają? yyyy, patałachy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 10 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2009 Tak prawdę mówiąc nie zauważyłem tego banera, ale dzięki interwencji Bobika mi sie udało. Ja tylko dodam jedno co zauważyłem przy jeździe na Head,ach iGS i Slalomach, że tak samo posmarowane jak GS Atomic i Elan SLX od Racecarverka jadą znacznie lepiej, ot taka mała dygresja na slogan HEADa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi