JC Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Nowa kolekcja nart szwajcarskiej firmy Stoeckli: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&sezon=09/10&producent=Stoeckli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 generalnie widzę że mają dużą i parametrowo nie aż taką straszną serię poza trasę, na bc itp ... ciekawie to wygląda tym bardziej że większoś tych modeli nadała by się i po trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 (edytowane) Biorę ROTOR 72, w ciemno:) Jest błąd w opisie Jacku, 177 cm ma promień 15.5 m a nie 13.5 m. Edytowane 9 Listopad 2009 przez marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Piękne te SL LASER FIS:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Piękne te SL LASER FIS:p A mnie się podoba to:http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2999&id_modelu=4224 Jako "druga" narta . Jest troszkę podobna do HEAD CHIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 A mnie się podoba to:http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2999&id_modelu=4224 Jako "druga" narta . Jest troszkę podobna do HEAD CHIP. To też mój faworyt - oglądałem go ostatni w sklepie w Żywcu i muszę przyznać, że na żywo nic nie traci. Piękna narta i dużo tansza od Heada - ale nie tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Miałem okazję je widzieć na żywo ale model ubiegłoroczny wygladały bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 To też mój faworyt - oglądałem go ostatni w sklepie w Żywcu i muszę przyznać, że na żywo nic nie traci. Piękna narta i dużo tansza od Heada - ale nie tania Taka już moja "uroda". Co by mi się nie spodobało to zazwyczaj "leży" na górnej półce.......cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikwoj Napisano 13 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2009 Witam. W zeszłym roku u dystrybutora Stoeckli w Polsce p.Zawady w Żywcu kupiłem model Laser GS. Po 3 dniach jazdy na tyczkach oddałem narty do ostrzenia. W serwisie okazało się, że tył jednej z nart wygiął się do góry. W marcu 2009 zawiozłem je do reklamacji. Po wielu telefonach w pażdzierniku (ponad pół roku!!!) otrzymałem wiadomość, że Szwajcarzy nie uznali reklamacji twierdząc, że to uszkodzenie mechaniczne. Nie wiem jak mógłbym tak uszkodzić nartę nie zauważając tego. Narta bardzo droga i dobra ale strasznie nietrwała. Radzę się dobrze zastanowić przed zakupem Stoeckli !!!.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 13 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2009 (edytowane) Mój kolega pojechał pierwszy raz w Alpy i przy szaleństwach złamała się narta , oczywiście mówił -no nie wytrzymała, słaba licha- a drugi co z nim był opowiedział mi na stronie że - jak du....ł to i tak sie dziwi że tylko tyle było uszkodzeń, mógł się zabić...- i teraz zależy od nas czy naprawdę narta w czasie jazdy odkształciła się bo była źle zrobiona (fabrikfeler) czy też jednym słowem nawywijałem i palę guppa by mi uszło na sucho i jeszcze nartę wymienili. PS. pamiętam jak jeden z forumowiczów zgubił nosek z czubka narty i opisywał firmę i dystrybutora że dziadowstwo, badziew, itd... Edytowane 13 Listopad 2009 przez Raceman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 14 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2009 Kiedyś na fisie w Szczyrku pękł plastik w którym jest sprężyna zmiany twardości w śp. Dachsteinach VC6R butki miały już wtedy sporo latek. Napisałem do Kneissla i za 3 tygodnie przyszły 2 kompletne moduły tylne + przeprosiny za zmarnowany! sezon i życzenia przyjemnej jazdy - chylę czoło przed firmą za dbanie o klijenta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikwoj Napisano 16 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2009 Mój kolega pojechał pierwszy raz w Alpy i przy szaleństwach złamała się narta , oczywiście mówił -no nie wytrzymała, słaba licha- a drugi co z nim był opowiedział mi na stronie że - jak du....ł to i tak sie dziwi że tylko tyle było uszkodzeń, mógł się zabić...- i teraz zależy od nas czy naprawdę narta w czasie jazdy odkształciła się bo była źle zrobiona (fabrikfeler) czy też jednym słowem nawywijałem i palę guppa by mi uszło na sucho i jeszcze nartę wymienili. PS. pamiętam jak jeden z forumowiczów zgubił nosek z czubka narty i opisywał firmę i dystrybutora że dziadowstwo, badziew, itd... Nie wiem czemu zarzuca mi Pan oszustwo ale rozumiem, że każdy sądzi innych według siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 16 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2009 Nikt Ci tu nie zarzuca oszustwa, Raceman podał tylko inny przykład zachowań, które wcale nierzadko miewają miejsce. Tu by można przywołać inną mądrośc ludową o nożycach i stole jakby się chciało być złośliwym. A co do nietrwałości nart tej firmy to troche mała próba statystyczna ale może zgłoszą sie inni użytkownicy i potwierdzą trend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 16 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2009 ja jeżdżę od zeszłego sezonu na sl laser wc, jestem bardzo zadowolny i póki co nic mi sie z nimi nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 16 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2009 Witam. W zeszłym roku u dystrybutora Stoeckli w Polsce p.Zawady w Żywcu kupiłem model Laser GS. Po 3 dniach jazdy na tyczkach oddałem narty do ostrzenia. W serwisie okazało się, że tył jednej z nart wygiął się do góry. W marcu 2009 zawiozłem je do reklamacji. Po wielu telefonach w pażdzierniku (ponad pół roku!!!) otrzymałem wiadomość, że Szwajcarzy nie uznali reklamacji twierdząc, że to uszkodzenie mechaniczne. Nie wiem jak mógłbym tak uszkodzić nartę nie zauważając tego. Narta bardzo droga i dobra ale strasznie nietrwała. Radzę się dobrze zastanowić przed zakupem Stoeckli !!!.. Pozdrawiam. Narty metalowe, właśnie takie jak GS, z rdzeniem drewnianym są podatne na tego typu odkształcenia po przeciażeniu np podczas jazdy po muldach lub po " katapulcie ", widziałem jak po takim czymś tył gigantki rozwarstwił się. Miałem taki niefart z Felkami, nie uznano reklamacji. Steckli pod względem wytrzymałości nie odbiegaja od innych marek. Czy możesz napisać ile ważysz i jakie długie były te narty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikwoj Napisano 17 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2009 Narty długości 172 cm.Ważę 64 kg. Sam jestem zdziwiony tym odkształceniem bo znam parę osób, które jeżdżą na Stoecklach i bardzo sobie chwalą. Jeżeli chodzi o możliwą przyczynę to może były żle przewożone w autokarze do Włoch, np. czymś przygniecione sam już nie wiem. Ale uważam, że firma, której zależy na kliencie powinna wątpliwe sprawy rozstrzygać na jego korzyść. W zeszłym roku kupiłem córce buty Atomica. Po jednym wyjeżdzie popękał język. Bez rzadnego problemu wymienili oba botki. Po kolejnym wyjeżdzie znowu pękł jeden i też wymienili. Może nie świadczy to najlepiej o produkcie ale zachowanie firmy godne pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi