aniabg1 Napisano 8 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2009 Witam Proszę o podpowiedzi Wasze Mój mąż szuka kasku i mamy trochę z tym problem, gdyż wszystkie są za małe :eek: Mierzył UVEX-a XXL i okazał się mały Które firmy produkują kaski w dużych rozmiarach 63-64 cm i dodatkowo głębokie najlepiej z miękkimi uszami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 8 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2009 Z kaskiem to trochę tak jak z butami, nie ma tu mądrych z góry, trzeba mierzyć, mierzyć, mierzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 8 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2009 Mam podobny problem i znalazłem kask firmy MANGO - regulowany w rozmiarze 63-65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 8 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2009 Zobacz Quiksilvera - co prawda ciężko natrafić na jakiś którego nie trzeba się wstydzić nosząc go (chodzi mi o grafikę) ale średnica garów jest ponadprzeciętna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 (edytowane) Ja też mam wielką głowę, jedyny kask który mi pasował to firmy R.E.D., z miękkimi uszami. Kupiłem go dwa lata temu w intersporcie. Edytowane 9 Listopad 2009 przez kmusial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 owszem R.E.D ma rozmiar xxl 63-65 cm musisz szukać, RED to firma podlegająca pod Burtona który nie ma dystrybutora w Polsce, mają sklep w Katowicach w Silesii i tam jest szansa z takim rozmiarem. O samych kaskach RED, mi się podobają, wiadomo - muszą leżeć. Mają przemyślane detale jak np możliwość zamontowania słuchawek (rozpinana na zamek kieszeń by je umieścić), wyjmowana wyściółka wewnętrzna itp .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 14 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2009 Mój ojciec miał wielki problem z kupnem kasku. Po długich poszukiwaniach znalazł to, czego szukał: kask uvex x-ride z miękkimi uszami w rozmiarze XXL, obw. 62-64cm i bardzo sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi