Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

gogle-prośba o pomoc.

Turnplayer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Noszę się z zamiarem kupna gogli, jednak nie mam doświadczenia i wiedzy w tej kwestii, dlatego zwracam się o poradę.

Zdarzyło mi się kiedyś używać gogli, które miały wadę, mianowicie wypłaszczały teren. Przez to nie zawsze było widać muldy co na nieprzygotowanym stoku stanowiło problem. Czy któś wie dlaczego tak się działo z tymi goglami i na co jeszcze zwrócię uwagę przy wyborze. Jakie polecacie? Będę wdzięczny za wszlekie wskazówki, jaki rodzaj/ kolor szyby itp

Witam.

Noszę się z zamiarem kupna gogli, jednak nie mam doświadczenia i wiedzy w tej kwestii, dlatego zwracam się o poradę.

Zdarzyło mi się kiedyś używać gogli, które miały wadę, mianowicie wypłaszczały teren. Przez to nie zawsze było widać muldy co na nieprzygotowanym stoku stanowiło problem. Czy któś wie dlaczego tak się działo z tymi goglami i na co jeszcze zwrócię uwagę przy wyborze. Jakie polecacie? Będę wdzięczny za wszlekie wskazówki, jaki rodzaj/ kolor szyby itp

Przeczytaj jak kupować gogle: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=sprzetowe_abc&co2=teksty&id_newsa=38

Witam.

Rewelacja gdzie takie kupiłeś:D....szczególnie na polskie stoki po godz.14-tej:rolleyes:...a tak poważnie wpisz w wyszukiwarce słowo gogle i znajdziesz coś na ten temat....

Ja się nie dziwię :o Po co szukać, jak można spytać i będzie szybko kompetentna i wyczerpująca odpowiedź :rolleyes: Poza tym nie wiadomo, czy coś w starych artykułach i wypowiedziach się nie zmieniło. Ja też tak mam :D

Starzy forumowicze są kopalnią wiedzy, nawet takiej gdzie czegoś u nas szukać :D

Tak więc witaj nowy Michale z W-wy, pytaj śmiało a na pewno dowiesz się czegoś ciekawego.

pzdr

misal

ramka0.bmpramka1.bmp

ramka2.bmpramka3.bmp

ramka4.bmpramka5.bmp

Starzy forumowicze są kopalnią wiedzy, nawet takiej gdzie czegoś u nas szukać :D]

Nie do końca się zgodzę,świat idzie na przód i nam umykają nowinki:cool:,trudno zajmować się tylko narciarstwem:rolleyes:Dlatego liczę na młodych,że coś wniosą nowego,a nie pytają o tak oczywiste sprawy:eek:-które można wyczytać na każdym portalu narciarskim:rolleyes::P

Przeczytałem kilka tematów, oczywiście nie wszystkie, jednak większość wypowiedzi wygląda tak: "używam gogli firmy xxx, sa super" po czym odpowiedź popierająca, kolejna negująca i tak w kółko.

Liczyłem że doświadczenie narciarze mi podpowiedzą, że jeśli kupie przykładowo gogle z ciemną szyba to przy takiej i takiej pogodzie beda sie sprawdzały a przy innej nie, itd.

"Rewelacja gdzie takie kupiłeś"

Nie wiem co w tym śmiesznego? Nie kupiłem tylko miałem okazje testować.Były to dokładnie gogle uvex supravision.

Niestety parowały:) I w godzinach popoludniowych-wieczornych przy oświetleniu i slabym stanie stoku, nie nadawały sie wcale do jazdy.

JC dziękuje za artykuł, wiele mi wyjaśnił

Edytowane przez Turnplayer

Nie wiem co w tym śmiesznego? Nie kupiłem tylko miałem okazje testować.Były to dokładnie gogle uvex supravision.

Niestety parowały:) I w godzinach popoludniowych-wieczornych przy oświetleniu i slabym stanie stoku, nie nadawały sie wcale do jazdy.

JC dziękuje za artykuł, wiele mi wyjaśnił

Wiesz to jest tak, że wszystko co uniwersalne generalnie jest do bani.

Jeżeli kupisz gogle, które będą idealne do jazdy w słońcu, to nie maja prawa sprawdzić się wieczorem przy sztucznym oświetleniu, czy nawet przy dużym zachmurzeniu!

Ja mam to szczęście, że mam do dyspozycji kilka par gogli i kilka szybek na zmianę. Jako, że nie każdego stać na zakup kilku par gogli polecam np. gogle Carrera X-Change, które w komplecie mają dwie szyby: jasną i ciemną lustrzaną. Bardzo dobrze sprawdzają się przy zmianach pogody.

Edytowane przez JC