salwer Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 "Ale w Livigno i tak jest najlepiej !" (słowa jednego znajomego po półgodzinnym wymienianiu masy zalet ośrodka narciarskiego w Ischgl ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 (edytowane) "Ale w Livigno i tak jest najlepiej !" (słowa jednego znajomego po półgodzinnym wymienianiu masy zalet ośrodka narciarskiego w Ischgl ) Nie wiem co ludzie widzą w Livigno:confused: Patrząc na mapkę to zbyt wiele jeżdżenia tam nie ma. Może to free ich tak przyciąga i tania wóda:D Edytowane 1 Listopad 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Dlaczego tak sadzisz? Livigno ba dwa rejony narciarskie - bardzo przyjemne. Do tego masz Isolaccie, w drodze do Bormio, samo Bormio i Santa Catarine. No, a jak masz ochote przejechac przez tunel, to masz St. Moritz. No i nie tylko woda jest tania Kosmetyki i wacha rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Taaa z Livigno najbardziej mi sie podoba Bormio i Isolaccia samo livigno takie o... (mowie tylko o trasach ) z calej Alta Valtelliny najfajniej jezdziło sie w Isolacci - super trasy, infrastruktura taka o ale trasy sprawiaja ze sie tym nie przejmujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Dlaczego tak sadzisz? Livigno ba dwa rejony narciarskie - bardzo przyjemne. Do tego masz Isolaccie, w drodze do Bormio, samo Bormio i Santa Catarine. No, a jak masz ochote przejechac przez tunel, to masz St. Moritz. No i nie tylko woda jest tania Kosmetyki i wacha rowniez Swoją ocenę wystawiam na podstawie mapki ponieważ tam nie byłem. Jeśli Free Ski obejmuje pozostałe wymienione przez Ciebie włoskie ośrodki to już jest coś. Jeśli nie to wydaje mi się mało urozmaicony i dlatego mnie tam nie ciągnie. Druga sprawa to popularność wśród polaków. Kitzsteinhorn, Stubai niby wielkie halo, a nic tam za specjalnie nie ma oprócz magicznego słowa "Lodowiec". Obawiam się, że z Livigno może być podobnie tylko tu zamiast "Lodowiec" jest "Free Ski" polane do tego tanią wódeczką. Ale jak napisałem wyżej nie byłem....więc mogę przypuszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Free ski polane tanią wódeczką jest tylko przez tydzień z przodu i z tyłu sezonu. W pozostałym czasie Livigno, jak pisał Bobic, jest bardzo przyjemnym miejscem z fajnymi trasami i najczęściej dobrą pogodą. Ale jak ktoś pisał poprzednio, porównanie z Ischgl- no tu już bym się wahał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Oj nieee. Jezdzilem zarowno w Ischgl, jak i Livigno, to Livigno jest wiele bardziej atrakcyjne. Dla mnie przynajmniej. (biore tylko aspekty narciarskie pod uwage). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Ale czy bierzesz pod uwagę tylko "środek" Ischgl, czy również trasy boczne (uwzględniając również Samnaun)? Dla mnie Ischgl-Samnaun jest po prostu bardziej urozmaicony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Oczywiscie Samnaun rowniez. Biore pod uwage trasy, prszygotowanie, a rowniez i pogode Jakos Livigno bardziej mi lezy. Nie sprzeczam sie, bo kazdy ma inne odczucia, inne gusta, itp... wiec moze i miec inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 No, jeśli chodzi o pogodę, to rzeczywiście Livignio wygrywa z Ischgl o dwie długości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 Przecież to jest przysłowiowy rzut beretem . I taka różnica w pogodzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 1 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2009 No rzut beretem, nie rzut beretem. Kawalek jest - Livigno lezy po drugiej stronie gory... a nawet dwoch gor No i pogoda przez to jest inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi