maciuch Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Mayrhofen czy jakos tak. Czy wybor wlasciwy? czy ktos ma godna polecenia kwatere? najlepiej jakis apartament dla 6 osób? Jakies pomocne wskazowki? Z gory dziekuje za kazda podpowiedz. Pozdrawiam, maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Wybor dobry, największa miejscowośc w dolinie, w zasadzie w każde miejsce doliny mozna z niej w miarę szybko dojechać a i na miejscu godnie pojeździć (Ahorn i większy Penken). Miasteczko przyjemne, jest gdzie zjeśc, gdzie zakupy zrobić, gdzie sie przejsc jeśli ktoś wieczorem jeszcze może chodzić A sam rejon absolutna ekstraklasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Byłem tam 3 razy - 2001, 2002, 2008. Za każdym razem mieszkałem tu: http://www.zillertal.com/fam-kroell/willkommen.htm pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Byłem tam 3 razy - 2001, 2002, 2008. Za każdym razem mieszkałem tu: http://www.zillertal.com/fam-kroell/willkommen.htm pzdr misal ciekawa cenowo oferta:) godna uwagi na przyszłość..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciuch Napisano 28 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 dzieki ogromne za porady!!!! czy ta polecana kwatera jest daleko od centrum? od skibusa ewentualnie? Nie orientujesz sie, czy z pieskiem mozna tam pojechac? Niestety strona jest calkowicie po niemiecku wiec zbyt wiele z niej nie wyciagnalem. Czy gospodarzom mozna pisac po angielsku? Dzieki raz jeszcze za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 28 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2009 Od centrum to kawałek (20 min z buta) Przystanek skibusa obok, mały sklepik też. Kaśka (gaździna) sprecha po angielsku. Piszą, że mają też coś w centrum Mayrhofen, ale tamtego nie znam. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 Mayrhofen czy jakos tak. Czy wybor wlasciwy? maciej Zależy w jakim okresie chcesz jechać,czasmi lepiej wybrać miejscowość w pobliżu=znacznie niższe ceny:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciuch Napisano 30 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 no wlasnie jedziemy w samym szczycie! Zależy w jakim okresie chcesz jechać,czasmi lepiej wybrać miejscowość w pobliżu=znacznie niższe ceny:rolleyes: pierwszy tydzień lutego. Byl tam ktos w tym okresie? To austriackie ferie. Az boje sie czy na samych stokach nie bedzie jak w Polsce, czyli, ze slalom gigant miedzy tlumami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 pierwszy tydzień lutego. Byl tam ktos w tym okresie? To austriackie ferie. Az boje sie czy na samych stokach nie bedzie jak w Polsce, czyli, ze slalom gigant miedzy tlumami! Gigant to jeszcze pół biedy;) Niestety tego się spodziewaj, w Zillertal potrafi być tłoczno nawet w okresach między sezonowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Byłem tam w lutym - było stosunkowo tłoczno, najgorzej na Penkenie i na trasach łatwych, im trudniej tym luźniej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Witam ja właśnie też będę tam pierwsze dni lutego ale mam nadzieje..., wypróbuje wszystko co się da w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Ja tam byłem na początku marca i też było tłoczno:) Tak jak SB napisał "w Zillertal potrafi być tłoczno nawet w okresach między sezonowych... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Witam ja właśnie też będę tam pierwsze dni lutego ale mam nadzieje..., wypróbuje wszystko co się da w okolicy. No, na pewno:rolleyes:, pod warunkiem że zostaniesz tam do 20 lutego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Będę jak tomy lee jones, by o to powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Będę jak tomy lee jones, by o to powalczyć Podobnie jak SB uważam, że będzie to raczej Tom Cruise i "Mission Impossible". Ale próbować można pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 koniecznie odwiedź Eis Bar przy dolnej stacji kolejki na Penken ! A potem opisz na forum swoje wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Hehehe Dobra knajpa Oj, bylo wleczone, oj bylo ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol212 Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 a wiecie może w jakich okresach są tam darmowe ski pass'y ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 a wiecie może w jakich okresach są tam darmowe ski pass'y ? Chyba takie zwierze nie występuje. Tu masz link z taryfami: http://www.mayrhofen.at/jahreszeiten/winterurlaub/skiurlaub-tirol/tarife-mayrhofner-bergbahnen0.html pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol212 Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 oo, to się ździwiłem. Myślałem, że w większych kurortach jest tak jak w Livigno przy wykupieniu noclegu na 7 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Hotel czasami dają w cenniku oferte na 7 noclegów i 6 dniowy skipass. Hotel na ogół ma zniżkę 10% na skipasy dla swoich gości pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Nie, nie. Tam maja zbyt wiele do stracenia Tam ludzie przyjezdzaja przez caly rok Ale chyba w Hochzillertal maja taki free ski week - nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Nie, nie. Tam maja zbyt wiele do stracenia Tam ludzie przyjezdzaja przez caly rok Ale chyba w Hochzillertal maja taki free ski week - nie jestem pewien. W niektórych hotelach przy braku pełnej obsady gości się zdarza,ale bardzo rzadko;)Tak jak Bobic pisze,tam się karuzela kręci przez cały rok,porównanie z Livigno nie jest dobre:rolleyes: Ale też nie można panikować,że w szczytowym okresie się nie pojeździ,wiadomo,że ludzi więcej-ale to nie jest Zakopane;),troszkę dłużej w kolejce do wyciągów spędzimy czasu-głównie do tych pierwszych z dolnych stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol212 Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 dlaczego porównywanie z Livigno jest złe? I drugie pytanie: Czy Livigno będzie dobre dla początkujących i średnio zaawansowanych narciarzy i czy cenowo nie będzie tak źle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2009 Bo Livigno nie jest calorocznym osrodkiem narciarskim. A uwazam, ze jest idealnym miejscem dla poczatkujacych i srednio zaawansowanych narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi