sharoon Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 (edytowane) Błagam, pomóżcie, bo nie daję rady. Do tej pory zawsze jeździłam na jakiś badziewiach z czeskich wypożyczalni, nareszcie chcę kupić własne narty i nie mam pojęcia, jakie. Moje dane: wzrost: 170 cm, waga 50 kg, umiejętności: 5, lubię jeżdzić po przygotowanych, najchętniej świeżo wyratrakowanych stokach, najczęściej Czechy i Słowacja, preferuję krótkie skręty. Napaliłam się na czarne rossignol attraxion VI z ubiegłego sezonu (są śliczne), ale przeczytałam w jakimś teście, że są dość ciężkie, no i znów mam zagwozdkę, a tymczasem sezon się zbliża wielkimi krokami... Duże buziaki dla wszystkich pamagających! Edytowane 23 Październik 2009 przez sharoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Pomożemy Ci, ale wpierw musisz uzupełnić rzetelnie profil, no i skoro to mają być narty dla ładnej dziewczyny, to musimy to zweryfikować, bo w końcu nie Tobie to oceniać, więc potrzebujemy jakieś foto, Twoje oczywiście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 (edytowane) To może coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2070&id_modelu=2755 o mają być narty dla ładnej dziewczyny, to musimy to zweryfikować, bo w końcu nie Tobie to oceniać, więc potrzebujemy jakieś foto, Twoje oczywiście:) przynajmniej takie foto,jak w wątku"Laseczki alpejskie",dla laseczek -laskowe narty! Edytowane 23 Październik 2009 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 To może coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2070&id_modelu=2755 Te dynastary są ok.tak twierdzi moja żona bo na takich jeżdzi.Są lekkie i łatwe w skręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 To może coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2070&id_modelu=2755 Te dynastary są ok.tak twierdzi moja żona bo na takich jeżdzi.Są lekkie i łatwe w skręcie. A wszystko można obgadać z Bobicem:),no ładna narta dla ładnej Kobiety:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sharoon Napisano 23 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 To może coś takiego http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2070&id_modelu=2755 Te dynastary są ok.tak twierdzi moja żona bo na takich jeżdzi.Są lekkie i łatwe w skręcie. dzięki serdeczne, ale one mają dość spory promień skrętu... A propos uzupelnienia profilu, załączyłam fotkę z Ramzowej. Ten mały punkcik na środku to właśnie ja Chyba jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 (edytowane) Napaliłam się na czarne rossignol attraxion VI z ubiegłego sezonu (są śliczne), ale przeczytałam w jakimś teście, że są dość ciężkie, no i znów mam zagwozdkę, a tymczasem sezon się zbliża wielkimi krokami... Duże buziaki dla wszystkich pamagających! To spróbuj Rossi Attraction III też są czarne, mają mały skręt i wcale nie są ciężkie a prowadzą się super, polecam Edytowane 23 Październik 2009 przez KDZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 To spróbuj Rossi Attraction III też są czarne, skręt i , polecam Dynki były białe,skąd ta czarne:confused:Jaki ogromny promień skrętu:confused:Normalna narta dla kobiet,spełniająca ich zachcianki.Jak Panna chce promień skretu niższy to SL,jak wyższy to Gs;):eek::cool:Ale na damskie 5 ten dyn.. to radość z jazdy,a o to tu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Bierz Rossi Atraction III - są bardzo ok i bedą akurat na twoje umiejętności jak i na trasy na jakich chcesz jeździć, to narta szeroka, która świetnie jeździ bo stokach niezbyt twardych i wyjechanych. Jeśli chcesz te VI tki to też bedą ok, nie przejmowałbym sie opisami, że to dla strasznie zaawansowanych, po prostu są to narty trochę twardsze - do twojej wagi i umiejętności trójki wystarczą na pewno a 6 ki Cię na pewno nie zabiją. Polecam te deski - moja żona jeździ a kilka osób tu też miało do czynienia i same pozytywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Bierz Rossi Atraction III - i same pozytywy http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test2006&id_testu=355 ale czarne:confused:To dla zak....a nie lasek!;)Wygląd deski musi pasować do Kobiety:rolleyes:Owszem narta jest ok,ale Dynek nie jest gorszy,a rzuca się piekno z równi pięknem Użytkowniczki;),a nie "opiekunki" na nartach wycieczki "Caritasu";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test2006&id_testu=355 ale czarne:confused:To dla zak....a nie lasek!;)Wygląd deski musi pasować do Kobiety:rolleyes:Owszem narta jest ok,ale Dynek nie jest gorszy,a rzuca się piekno z równi pięknem Użytkowniczki;),a nie "opiekunki" na nartach wycieczki "Caritasu";) Bóg zapłac:) ja jeżdżę na czarnych, nie mam czarnego charakteru, brzydka chyba tez nie jestem a z caritasu tez nie jestem na pewno. czarną przynajmniej widac na śniegu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Bóg zapłac:) ja jeżdżę na czarnych, nie mam czarnego charakteru, brzydka chyba tez nie jestem a z caritasu tez nie jestem na pewno. czarną przynajmniej widac na śniegu:) Ale ja jeźdzę też na czarnych i jak się to ma:confused:Laski na różowych:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Ale one nie sa całkiem czarne, są super, mają piękne zdobienia. oczywiście zalezy co się komu podoba, o gustach się nie dyskutuje:D a jeśli chodzi o jakośc i jazdę to sa super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 (edytowane) Czarne deski są piękne i basta. No i wyjątkowo eleganckie:). Było coś na ten temat tu wczoraj, ktos się nawet w czarnych dechach zakochał. Akurat Rossi Atraction są naprawde ładne jak dla mnie a o gustach sie ponoć nie dyskutuje. Sam bym chętnie smigal na czarnych dechach ale muszę na białych bo w moim wybranym modelu tylko white był. A szkoda - mogłem wziąśc 4x4 ale jakoś mi nie odpowiadały docelowo mimo powabu estetycznego. Edytowane 23 Październik 2009 przez mihumor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Czarne deski są piękne i basta. No i wyjątkowo eleganckie:). . Dla mie tak:),ale laski nie wiażą tego koloru z pięknem.;)Ja to wiem,że kolor który wiaze się z twardością,męskościa i tragedią-nie będzie kolorem niewinności,piękności itp....:cool:Model narty cool,ale graifka jak dla katolicyzmu albo gorzej narodowegosocjalizmu.:eek:Mam takie odczucie;),narty dla Kobiet muszą zaskawiwać,niekonicznie czarnoścą:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Pisałem o tym sporo. Ponieważ uczyłem jedną dziewczynkę jeździć, miałem okazję poprzebierać ciut w damskich nartach. Po testach tej jednej i paru innych zainteresowanych wybór był jeden. Tak jak chłopaki piszą: Attraxion III. A co lepsze można je teraz dostać w rozsądnej cenie. Świetnej jak na samą nartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Darek - jakieś masz stereotypowe spojrzenie na kobiety, a co powiesz o fankach muzyki metalowej, o kobitkach co się wychowały na punc rocku, o Depeszówach, laskach chodzących w czarnych skórach i słuchających rocka czy o dziewczynach ubierających klasyczna małą czarną, przecież kazda kobitka ma jakieś czarne ciuchy w szafie ( no poza Dodą oczywiście:D:). A Marlena Ditrich, a Edyta Piaff, a Naomi Cambell:D ?. Czarny kolor jest bardzo ok dla kobiety i z klerem to mi się nie kojarzy - już prędzej z Zorro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 ...brzydka chyba tez nie jestem a z caritasu tez nie jestem na pewno. Potwierdzam:), ani jedno, ani drugie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Michał teraz prz.... z dużej pały;)Ja stary punk/kolorowy/a widząc już Anie Ortdodox,czarny kolor zawsze mi się kojarzył ./u Kobiet /....:eek:Masz rację,są przecież grupy ludzi inaczej widzący te sprawy,albo wiążący z swoją ideologią;)Dla mnie Kobieta to wiosna;),a nie "Czarna Dama"-to tylko Juve;) A to jest przecież tylko estetyka/dla Kobit ważna/dla Nas mniej,przecież nie bedę się kłócił z Tobą o specyfikę nart;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Juva to "Stara Dama" a pisac pierduły po winie to sobie wieczorkiem przyjemnie:D. Zwłaszcza, że ja mam dziś dzień pt. Być jak Stefan Karwowski:D ale to już inna bajka i wracam do wina aby uprzyjemnić sobie wejście w wiek narciarski - teraz to już będzie tylko z górki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Juva to "Stara Dama" a pisac pierduły po winie to Stara i czarna;) to jak Ty te nasze laski chcesz w to wpędzić:DSam widzisz,że ma sie to jak ....:eek:Błysku,koloru i radości trzeba,a nie ....:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Juva to "Stara Dama" a pisac pierduły po winie to sobie wieczorkiem przyjemnie:D. Zwłaszcza, że ja mam dziś dzień pt. Być jak Stefan Karwowski:D ale to już inna bajka i wracam do wina aby uprzyjemnić sobie wejście w wiek narciarski - teraz to już będzie tylko z górki:D Najlepsze Życzenia i Wyrazy - widzę dzień urodzin masz bardzo mocno zbliżony do mojego:D wobec powyższego nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci Michale wszystkiego najlepszego, a w szczególności dużo białego i to w ilości większej niż 40 cm pod butem !!! ps. wino najlepszym cukierkiem prawdy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 wobec powyższego nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci Michale wszystkiego najlepszego, a w szczególności dużo białego i to w ilości większej niż 40 cm pod butem !!! ps. wino najlepszym cukierkiem prawdy;) Konspiracja:cool:Michał życzę jak najbliższych kontaktów z śniegiem i 'Laskami" oczywiście "rożowymi" na czarnych nartach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KDZ Napisano 24 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2009 Potwierdzam:), ani jedno, ani drugie:) Dzięki Sławek:D. jakoś zeszłej zimy doradziliście mi Attracion III i jestem z nich zadowolona i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 24 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2009 Nie chce zakładać osobnego tematu, bo też potrzebuje Waszej porady, wiec podpinam się pod koleżankę Planuje zakup slalomek w tym roku (ale mam dwa sezony w plecy -mało jeździłam z różnych względów) i dlatego nie mogę się zdecydować. Myslałam o zeszłorocznych Dobermann'ach Nordica SL 155cm ( z testów wynika, iż jest krótki okres adaptacji i są idealne dla osób o szczuplej sylwetce), albo nad juniorskimi head'ami albe blizzardkami kom. Przed podjęciem decyzji, chciałabym usłyszeć opinie innych:) Narty mają mi służyć do jazdy na slalomie -nie wiem czy wybrać łatwiejszą wersje czy trudniejszą? ( Kiedyś mój okres adaptacji fischerów worldcup gs 178cm trwal rok do polskich gigantów i nie chce powtórki ze slalomkami, zwłaszcza, że teraz też mam jr gigantki 168cm i są idealne na polskie warunki:p) Mam 166cm i 54kg wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi