Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

dobór nart dla ładnej dziewczyny ;)

sharoon

Rekomendowane odpowiedzi

Błagam, pomóżcie, bo nie daję rady. Do tej pory zawsze jeździłam na jakiś badziewiach z czeskich wypożyczalni, nareszcie chcę kupić własne narty i nie mam pojęcia, jakie.

Moje dane: wzrost: 170 cm, waga 50 kg, umiejętności: 5, lubię jeżdzić po przygotowanych, najchętniej świeżo wyratrakowanych stokach, najczęściej Czechy i Słowacja, preferuję krótkie skręty.

Napaliłam się na czarne rossignol attraxion VI z ubiegłego sezonu (są śliczne), ale przeczytałam w jakimś teście, że są dość ciężkie, no i znów mam zagwozdkę, a tymczasem sezon się zbliża wielkimi krokami...

Duże buziaki dla wszystkich pamagających!

Edytowane przez sharoon

To może coś takiego

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2070&id_modelu=2755

o mają być narty dla ładnej dziewczyny, to musimy to zweryfikować, bo w końcu nie Tobie to oceniać:rolleyes:, więc potrzebujemy jakieś foto, Twoje oczywiście:)

przynajmniej takie foto,jak w wątku"Laseczki alpejskie",dla laseczek -laskowe narty!

Edytowane przez dareklewandowski

To może coś takiego

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2070&id_modelu=2755

Te dynastary są ok.tak twierdzi moja żona bo na takich jeżdzi.Są lekkie i łatwe w skręcie.

dzięki serdeczne, ale one mają dość spory promień skrętu...

A propos uzupelnienia profilu, załączyłam fotkę z Ramzowej. Ten mały punkcik na środku to właśnie ja :) Chyba jest OK? :)

Napaliłam się na czarne rossignol attraxion VI z ubiegłego sezonu (są śliczne), ale przeczytałam w jakimś teście, że są dość ciężkie, no i znów mam zagwozdkę, a tymczasem sezon się zbliża wielkimi krokami...

Duże buziaki dla wszystkich pamagających!

To spróbuj Rossi Attraction III też są czarne, mają mały skręt i wcale nie są ciężkie a prowadzą się super, polecam

Edytowane przez KDZ

To spróbuj Rossi Attraction III też są czarne, skręt i , polecam

Dynki były białe,skąd ta czarne:confused:Jaki ogromny promień skrętu:confused:Normalna narta dla kobiet,spełniająca ich zachcianki.Jak Panna chce promień skretu niższy to SL,jak wyższy to Gs;):eek::cool:Ale na damskie 5 ten dyn.. to radość z jazdy,a o to tu chodzi.:)

Bierz Rossi Atraction III - są bardzo ok i bedą akurat na twoje umiejętności jak i na trasy na jakich chcesz jeździć, to narta szeroka, która świetnie jeździ bo stokach niezbyt twardych i wyjechanych. Jeśli chcesz te VI tki to też bedą ok, nie przejmowałbym sie opisami, że to dla strasznie zaawansowanych, po prostu są to narty trochę twardsze - do twojej wagi i umiejętności trójki wystarczą na pewno a 6 ki Cię na pewno nie zabiją. Polecam te deski - moja żona jeździ a kilka osób tu też miało do czynienia i same pozytywy

Bierz Rossi Atraction III - i same pozytywy

http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test2006&id_testu=355

ale czarne:confused:To dla zak....a nie lasek!;)Wygląd deski musi pasować do Kobiety:rolleyes:Owszem narta jest ok,ale Dynek nie jest gorszy,a rzuca się piekno z równi pięknem Użytkowniczki;),a nie "opiekunki" na nartach wycieczki "Caritasu";):cool:

http://www.skionline.pl/worldskitest/?co=test2006&id_testu=355

ale czarne:confused:To dla zak....a nie lasek!;)Wygląd deski musi pasować do Kobiety:rolleyes:Owszem narta jest ok,ale Dynek nie jest gorszy,a rzuca się piekno z równi pięknem Użytkowniczki;),a nie "opiekunki" na nartach wycieczki "Caritasu";):cool:

Bóg zapłac:) ja jeżdżę na czarnych, nie mam czarnego charakteru, brzydka chyba tez nie jestem a z caritasu tez nie jestem na pewno. czarną przynajmniej widac na śniegu:)

Czarne deski są piękne i basta. No i wyjątkowo eleganckie:). Było coś na ten temat tu wczoraj, ktos się nawet w czarnych dechach zakochał:D. Akurat Rossi Atraction są naprawde ładne jak dla mnie a o gustach sie ponoć nie dyskutuje. Sam bym chętnie smigal na czarnych dechach ale muszę na białych bo w moim wybranym modelu tylko white był. A szkoda - mogłem wziąśc 4x4 ale jakoś mi nie odpowiadały docelowo mimo powabu estetycznego.

Edytowane przez mihumor

Czarne deski są piękne i basta. No i wyjątkowo eleganckie:). .

Dla mie tak:),ale laski nie wiażą tego koloru z pięknem.;)Ja to wiem,że kolor który wiaze się z twardością,męskościa i tragedią:cool:-nie będzie kolorem niewinności,piękności itp....:cool:Model narty cool,ale graifka jak dla katolicyzmu albo gorzej narodowegosocjalizmu.:eek:Mam takie odczucie;),narty dla Kobiet muszą zaskawiwać,niekonicznie czarnoścą:eek:

Pisałem o tym sporo.

Ponieważ uczyłem jedną dziewczynkę jeździć, miałem okazję poprzebierać ciut w damskich nartach.

Po testach tej jednej i paru innych zainteresowanych wybór był jeden.

Tak jak chłopaki piszą:

Attraxion III. A co lepsze można je teraz dostać w rozsądnej cenie. Świetnej jak na samą nartę.

Darek - jakieś masz stereotypowe spojrzenie na kobiety, a co powiesz o fankach muzyki metalowej, o kobitkach co się wychowały na punc rocku, o Depeszówach, laskach chodzących w czarnych skórach i słuchających rocka czy o dziewczynach ubierających klasyczna małą czarną, przecież kazda kobitka ma jakieś czarne ciuchy w szafie ( no poza Dodą oczywiście:D:). A Marlena Ditrich, a Edyta Piaff, a Naomi Cambell:D ?. Czarny kolor jest bardzo ok dla kobiety i z klerem to mi się nie kojarzy - już prędzej z Zorro:D

Michał teraz prz.... z dużej pały;)Ja stary punk/kolorowy/a widząc już Anie Ortdodox,czarny kolor zawsze mi się kojarzył ./u Kobiet /....:eek:Masz rację,są przecież grupy ludzi inaczej widzący te sprawy,albo wiążący z swoją ideologią;)Dla mnie Kobieta to wiosna;),a nie "Czarna Dama"-to tylko Juve;):)

A to jest przecież tylko estetyka/dla Kobit ważna/dla Nas mniej,przecież nie bedę się kłócił z Tobą o specyfikę nart;):D

Juva to "Stara Dama" a pisac pierduły po winie to sobie wieczorkiem przyjemnie:D. Zwłaszcza, że ja mam dziś dzień pt. Być jak Stefan Karwowski:D ale to już inna bajka i wracam do wina aby uprzyjemnić sobie wejście w wiek narciarski - teraz to już będzie tylko z górki:D

Najlepsze Życzenia i Wyrazy - widzę dzień urodzin masz bardzo mocno zbliżony do mojego:D

wobec powyższego nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci Michale wszystkiego najlepszego, a w szczególności dużo białego i to w ilości większej niż 40 cm pod butem !!!

ps. wino najlepszym cukierkiem prawdy;)

wobec powyższego nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci Michale wszystkiego najlepszego, a w szczególności dużo białego i to w ilości większej niż 40 cm pod butem !!!

ps. wino najlepszym cukierkiem prawdy;)

Konspiracja:cool:Michał życzę jak najbliższych kontaktów z śniegiem i 'Laskami" oczywiście "rożowymi" na czarnych nartach:D

Nie chce zakładać osobnego tematu, bo też potrzebuje Waszej porady, wiec podpinam się pod koleżankę;)

Planuje zakup slalomek w tym roku (ale mam dwa sezony w plecy -mało jeździłam z różnych względów) i dlatego nie mogę się zdecydować.

Myslałam o zeszłorocznych Dobermann'ach Nordica SL 155cm ( z testów wynika, iż jest krótki okres adaptacji i są idealne dla osób o szczuplej sylwetce), albo nad juniorskimi head'ami albe blizzardkami kom.

Przed podjęciem decyzji, chciałabym usłyszeć opinie innych:)

Narty mają mi służyć do jazdy na slalomie -nie wiem czy wybrać łatwiejszą wersje czy trudniejszą? ( Kiedyś mój okres adaptacji fischerów worldcup gs 178cm trwal rok do polskich gigantów i nie chce powtórki ze slalomkami, zwłaszcza, że teraz też mam jr gigantki 168cm i są idealne na polskie warunki:p)

Mam 166cm i 54kg wagi.

:rolleyes: