Lupus Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Witam może ktoś wie, czy autostrada w Słowacji prowadząca od drogi z Cieszyna jest już gotowa. Pytam dlatego, że jeszcze w zeszłym roku wyszukiwarki trasy prowadziły do Austrii przez Czechy, potem na Wiedeń itd. Obecnie widzę, że i trasa "polecana" i "szybka" jest prowadzona przez Cieszyn i potem Słowację na Bratysławę a dopiero potem Wiedeń. Kiedyś, ale było to chyba 5 lat temu, jechałem tą trasą, tylko że wtedy ta autostrada zaczynała się jakieś 200 km przed Bratysławą. Może już ją wybudowali. Na mapie nie sprawdzę, bo wtedy ona już na mapie była, tak jak z naszymi polskimi autostradami to bywa. Będę wdzięczny za informację. Lupusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Od 5 lat się niewiele zmieniło - dobudowali 5 km w stronę Żyliny, do tego przed Bratysławą jeszcze 2 miesiace temu była duża przebudowa i jechało się ostatnie 50 km po zwężeniach, nie sądzę, żeby to skończyli. Dojazd Cieszyn-Żylina marny, lepiej przez Czechy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Autostrada w Słowacji??? Ja nią jechałem w marcu tego roku, było OK. (nie lubię jeździć przez Czechy : ) Do Żyliny jechałem przez Zwardoń. Od Czadcy droga jest co prawda jedno jezdniowa, ale równa i nowa. Od Żyliny jest autostrada do samej Austrii (wtedy nie było zwężeń). Jest tylko jedna przerwa jakieś 50km za Żyliną (tam chyba budują nowy fragment, za dobrze nie widziałem bo to było w nocy : ) Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Z Cieszyna do Austrii to rekomenduję jednak przez Brno. W lipcu jadąc na Węgry też pojechałem Cieszyn-Brno-Bratysława-Budapeszt. Z Cieszyna masz już autobahn do Frydka-Mistka, potem jakieś 20 km. drogi jednojezdniowej a dalej jest już super. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Z Żyliny jedzie sie 40 km a potem jest koniec, przerwa 15 km połączona z nienajlepszym przejazdem przez miasto, za miastem wjazd i jazda do Bratysławy non stop ale roboty przed Bratysławą na dosyc długim odcinku -półtora pasa i ograniczenie 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 22 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Czyli jednak pewniejsza jest nadal droga przez Czechy. Kilka razy nią jechałem i wtedy biła o głowę tę słowacką. Chyba, że do grudnia coś tam zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi