TomTomCio Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 mam możliwość kupić w dobrej cenie Volkl RACETIGER SC model z roku 2008/09, mam 173 cm, 80kg wagi, skala umiejętności - 6, lubię szybką jazdę. jaka długość będzie najbardziej optymalna tak bym cały czas się jeszcze uczył a nie walczył z tą nartą. jeżdżę ok 40 dni w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 mam możliwość kupić w dobrej cenie Volkl RACETIGER SC model z roku 2008/09, mam 173 cm, 80kg wagi, skala umiejętności - 6, lubię szybką jazdę. jaka długość będzie najbardziej optymalna tak bym cały czas się jeszcze uczył a nie walczył z tą nartą. jeżdżę ok 40 dni w sezonie. 165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 A nie 160, ja bym sie bardziej na 160 skłaniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 Ja podobnie jak mihumor poleciłbym Ci długość 160 cm, 165 wg mnie przy twoich gabarytach i średnich umiejętnościach może być za cieżkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 A nie 160, ja bym sie bardziej na 160 skłaniał. Mam podobny wzrost ale troszkę cięższy jestem. Też się skłaniałem i kupowałem 160-ki. Ale po wypróbowaniu 165 (co prawda Fischerów) stwierdzam,że lepiej mi się jeździło. Tak więc ja proponuję 165-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomTomCio Napisano 20 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Porada Volkl RACETIGER SC - 153, 158 i 163? dzięki wszystkim za info - ale chciałbym doprecyzować - dostępne długości Volkl RACETIGER SC to 153, 158 i 163, ja osobiście chciałem kupić 158 ze względu na mniejszy promień skrętu, ale proszę o waszą opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 jak nie boisz się że narta z pod tyłka ci wyjedzie jak popełnisz błąd to bierz 158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 158 do twojego wzrostu będzie ok, ja jestem sporo wyższy i mam teraz 165 przy 10 cm większym wzroście - a lata jeździlem na 160ce i była trochę za krótka, 170 zaś zdecydowanie zbyt długa - mi nie pasowała jakoś. Obie długości będą dobre ale ja bym stawiał na tą niższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrinx Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 dzięki wszystkim za info - ale chciałbym doprecyzować - dostępne długości Volkl RACETIGER SC to 153, 158 i 163, ja osobiście chciałem kupić 158 ze względu na mniejszy promień skrętu, ale proszę o waszą opinie W pierwszym poście napisałeś że lubisz szybką jazdę a z drugiego wynika że lubisz ciasny skręt (mały promień), moim zdaniem to troche koliduje ze sobą... Bo krótkie narty o małym promieniu wykluczają raczej szybką jazde bo będą niestabilne i zawsze będą szukały ciaśniejszego zakrętu niż jesteś w stanie zrobić przy szybkiej jeździe. Tu jeszcze zalezy co nazywamy szybką jazdę. Do szybkiej jazdy bierz jekies GS lub najdłuzsze racetigery SC. Ja ujeżdzam narty SL11 o promieniu 11m i dł 156 ale nie powiedziałbym że jeżdze "szybko" ale raczej "ostro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomTomCio Napisano 20 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Porada Volkl RACETIGER SC będzie 158 dziękuję za wszelkie informację - będzie długość 158, jak uda mi się na nich pojeździć opisze wrażenia i jeszcze mała korekta - oczywiście pisząc 'szybko' miałem po części na myśli 'ostro' no i teraz jedynie pozostaje czekać na śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Dodam tylko, że chyba widziałem je na ebaju.de rózne roczniki (nóweczki oczywiście) do 300ojro. Chociaż czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 W pierwszym poście napisałeś że lubisz szybką jazdę a z drugiego wynika że lubisz ciasny skręt (mały promień), moim zdaniem to troche koliduje ze sobą... Bo krótkie narty o małym promieniu wykluczają raczej szybką jazde ......... Jazda szybka w skrecie - tak mi graj muzyko ;) 173 / 76 - 77 (zrzucilem 3-4 kg ). Zaczalem od 160, zmienilem na chwil pare na 165 i wrocilem na 160. W Twoim przypadku przy moim zastosowaniu postawilbym na 163 Daj znac jak sie walczy na 158 p.s. tym gardziej ze to sc a nie sl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 To są zupełnie inne narty:rolleyes:,i od tego powinniście zacząć dyskusję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Dodam tylko, że chyba widziałem je na ebaju.de rózne roczniki (nóweczki oczywiście) do 300ojro. Chociaż czy to dobra cena? To ja się zamysliłem,chyba nie w tym wątku,było wcześniej ,a tu chyba chodzi o długość desek.ja myślałem,że dalej chodzi o Sc Fischera a V... Przepraszam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 To ja się zamysliłem,chyba nie w tym wątku,było wcześniej ,a tu chyba chodzi o długość desek.ja myślałem,że dalej chodzi o Sc Fischera a V... Przepraszam:D Ale Cie ponioslo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Ale Cie ponioslo ;) Człowiek się starzeje,jak czyta pare wątków prawie na ten sam temat,to później tak jest;) BARDZO PRZEPRASZAM!!!!:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Człowiek się starzeje,jak czyta pare wątków prawie na ten sam temat,to później tak jest;) BARDZO PRZEPRASZAM!!!!:rolleyes: Nie ma za co, tylko....... jak Cie przeczytalem to sam zdurnialem czy czegos nie pokielbasilem i glupio mi bylo sie odezwac Dobrze ze szybko dopowiedziales. Pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Zakręciłem się:DChodziliło o wcześniejsze porównania v.r..sl z f.sc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi