Dawid_84 Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 Witam Chciałem się was poradzić ktore narty wybrać. Mam możliwość zakupienia nowych nart w tej samej cenie. klasowo są podobne różnią sie firmą , sa to Fischer RC4 Worldcup SC Flowflex RC4 Z 13 FF albo Volkl Racetiger z wiązaniami ipt 11 zastanawiam się które wybrać i na których lepiej sie będzie jeździło. Niektórzy napewno maja doświadczenie i spotkali się z tymi nartami więc proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid_84 Napisano 19 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 chciałem dodać że te narty Volkl Racetiger są SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 Drogi Dawidzie. Wszyscy mogą Ci powiedzieć jak im sie lepiej jezdzilo. Jak sie Tobie bedzie lepiej jezdzilo mozesz powiedziec "tylko" Ty I to jest napisane bardzo serio. Bo klasowo sa "takie same". Powiedzmy ze na plus fischera jest mocniejsze wiazanie - jezeli go potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid_84 Napisano 19 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 Mocniejsze wiązanie chodzi o wagę czy oco ?? waże 90 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 (edytowane) Mocniejsze wiązanie chodzi o wagę czy oco ?? waże 90 kg Tak chodzi o wagę,ale nie tylko waga ma znaczenie. Możesz np.jeździć dość ofensywnie i wtedy "11-ka" może być za słaba (niby do 110kg) Ja jeździłem na wspomnianych wyżej Fischer RC4 Worldcup SC Flowflex RC4 Z 13 zmieniłem na RC4 WC SL bo musiałem gdybym nie musiał nie zmieniłbym nie było takiej potrzeby -narta jak dla mnie jest cudowna. SB *(jeśli nie znasz to poszukaj na forum) jeździł na Volklach Racetigerach i zmienił na to co ja Z tą różnicą ,że On nie musiał. On chciał! A soczek (juice) chyba śmiga na Racetigerach? Edytowane 19 Październik 2009 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozpa Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 Witam nie pomykałem ani a tych, ani na tych, ale czasem ktoś może Cię spytać: ..a męskich nie było? sercem jestem z Voelklem, ale ja bym wziął Fishera :) wybór należy do Ciebie:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2009 A soczek (juice) chyba śmiga na Racetigerach? Nie, ale troche ujezdzalem rocznik 07/08 i mam rx fire. Jak masz 9 dych i ostro haczysz to raczej 13 ff bardziej pasujace wiazanie po mojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Nie, ale troche ujezdzalem rocznik 07/08 i mam rx fire. Jak masz 9 dych i ostro haczysz to raczej 13 ff bardziej pasujace wiazanie po mojemu. Sorry wszystko mi się potaśtało. Zmiany za szybko teraz przychodzą.Kiedyś człowiek miał narty i ich nie zmieniał....a dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid_84 Napisano 20 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 dziekuje za pomoc . czyli wywnioskowałem iż lepiej kupić Fischera . A jeśli racetiger byłby z mozniejszymi wiązaniami ipt 12 to warto wtedy go zakupić czy raczej nie , i pozostać przy fischerach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Najlepiej przekonać się testując. Przy nartach tej klasy o upodobaniach poszczególnych userów decydują niuanse i są to zazwyczaj bardzo subiektywne odczucia. Odpowiem że obie narty warto kupić, a która dla Ciebie okaże się lepsza....? Ciężki orzech do zgryzienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Dokładnie tak ale sporo ludzi nie ma możliwości ani czasu na testowanie nart. Ja w zeszłym roku kupowałem narty, wybrałem sobie modele, które chciałem przetestować i co? No i nic bo albo nigdzie nie mogłem znaleść takich modeli a jak już były to w długosciach uniemożliwiających sensowną ocenę. W końcu kupiłem narty chwalone na forum, testowane przez innych i jestem zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid_84 Napisano 20 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Dokładnie tak ale sporo ludzi nie ma możliwości ani czasu na testowanie nart. Ja w zeszłym roku kupowałem narty, wybrałem sobie modele, które chciałem przetestować i co? No i nic bo albo nigdzie nie mogłem znaleść takich modeli a jak już były to w długosciach uniemożliwiających sensowną ocenę. W końcu kupiłem narty chwalone na forum, testowane przez innych i jestem zadowolony:) A jakie to są narty jeśli mozna wiedzieć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 20 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2009 Dynastar Contact Grove - taka nieco bardziej uniwersalna slalomka, niespecjalnie twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi