Przemo_ski Napisano 14 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2009 Witam;) W grudniu na dokladnie 12-ego grudnia jade na narty do Austrii. Miejsce noclegowe nam zarezerwowane w Hippach w Dolinie Ziller. Chcialbym sie dowiedziec z ktorych stokow w tej dolinie skorzystac (mam wykupiony Zillertal Super Ski Pass). Wiem ze jest tak ponad 600km tras... wiec wszsytkiego w tydzien nie da sie przejezdzic Wiec na ktore trasy sie wybrac... ? I jak jest w w tym okresie z warunkami atmosferycznymi. Miejscowsc Hippach jest bardzo mala, wiec co polecacie jeszcze w okolicy do zobaczenia. Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2009 (edytowane) http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?Lang=de&chn=zoom0&Reg=zm0 Klikając na poszczególne rejony dostaniesz szczegółowe mapki. Ja jeździłem na Zillertalarenie, było fajnie. Fajna trasa 8 i 8a polecam. Pozdrowienia i udanego wyjazdu. Edytowane 14 Październik 2009 przez borok222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 14 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2009 (edytowane) ze względu na Twoje zamiłowanie do carvingu i funcarvingu ja zacząłbym od ZillertalArena od strony Konigsleiten (dojazd z Hippach 20-30minut). znajdziesz tam szerokie, łagodne, równe trasy, w sam raz do wykładania się. http://www.skionline.pl/stacje/mapa.php?id_stacji=104 Opcjonalnie do Konigsleiten, lub na kolejny dzień polecam ZillertalArena od strony Zell (trasy bardziej zróżnicowane, z darmowym slalomem i próbą czasową). Pozycją obowiązkową jest lodowiec Hintertux, spokojnie do objeżdżenia w jeden dzień, choć jak dla mnie najciekawsza wydaję się jego górna część powyżej Tuxer Fernerhaus. http://www.skionline.pl/stacje/mapa.php?id_stacji=64 Jeśli będziesz z rodziną to warto zajrzeć do Hochzillertal. Ośrodek z reguły oblegany przez rodziny z maluchami ze względu na dużą ilość łagodnych niebieskich tras (także tutaj można znaleźć super miejsca do funu zwłaszcza na rzekomo czerwonych trasach). No i oczywiście zostaje to co pod samym nosem się znajduje czyli http://www.skionline.pl/stacje/mapa.php?id_stacji=77, tutaj wepchałbym się pod Rastkogel i jeździł według własnego uznania, gdyż wszystko w zasięgu wzroku. Edytowane 14 Październik 2009 przez ravick97 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 14 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2009 Chcialbym sie dowiedziec z ktorych stokow w tej dolinie skorzystac (mam wykupiony Zillertal Super Ski Pass)....Wiec na ktore trasy sie wybrac... ? I jak jest w w tym okresie z warunkami atmosferycznymi. Miejscowsc Hippach jest bardzo mala, wiec co polecacie jeszcze w okolicy do zobaczenia. Z gory dzieki moim zdaniem to jeżeli zagości "prawdziwa zima" to mieszkając w Hippach możesz sobie spokojne odpuścić lodowiec, a tak po za tym to wszędzie jest GIT:) i nie staraj się całej doliny na siłę zaliczyć w ciągu tego tygodnia, to nie ma sensu, jeszcze tam wrócisz:). W Fügen masz kompleks basenów termalnych, a na zakupy i spacer możesz się udać do Mayerhofen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2009 Dzięki SB za info o Fugen bo nie wiedziałem o basenach, a będę w marcu w Zell am Ziler (pewno skorzystam). Dzięki i pozdrowienia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 14 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2009 Ja bym jeszcze Penken na jeden dzień dorzucił - choćby po to by pojeździć na Harakirii, mozna też to połączyć z wypadem na Ahorn aby zaliczyć zjazd z góry do Mayerhoffen - to fajna trasa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 15 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Suuuper Wielkie dzieki za pomoc. Ale jeszcze... mam 2 pytanka. Czy z Hippach dojade skibusem do kazdego osrodka narciarskiego? I w ktorym osrodku lub osrodkach znajde snowpark? Acha i jeszcze jedno... najwazniejsze hehe... jakiej mniej wiecej moge sie spodziewac pogody i warunkow atmosferycznych w tym okresie (12.12.09- 19.12.09) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Dzięki SB za info o Fugen bo nie wiedziałem o basenach, a będę w marcu w Zell am Ziler (pewno skorzystam). Dzięki i pozdrowienia : ) Tu masz stronkę kompleksu basenów w Fugen: http://www.erlebnistherme-zillertal.at/ Co prawda nie są to prawdziwe termy, gdyż woda podgrzewana jest sztucznie, ale co to za różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 w ktorym osrodku lub osrodkach znajde snowpark? na pewno w Penken, w tym zagłębieniu na mapie pomiędzy Harakiri a Horbergiem, od strony tego ostatniego http://www.skionline.pl/stacje/mapa.php?id_stacji=77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 15 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 OKI A jak jest z tymi skibusami.... i z warunkami pogodowymi w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 OKI A jak jest z tymi skibusami.... i z warunkami pogodowymi w grudniu Skibusy - spoko, ale na lodowiec jeździłem z Mayrhofen własnym transportem - 25 km. Pogoda zawsze jest, a warunki to nam opiszesz jak wrócisz. Dodam tylko, że Zillertal ma tę zaletę, że jak jest do kitu na lodowcu, to jest szansa, że w Mayrhofen lub na Zillertal Arenie będzie ładnie, lub na odwrót. Tak więc pobudka o 6 rano, oglądanie kamerek z różnych miejsc i przy śniadaniu decyzja gdzie się jedzie pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 OKI A jak jest z tymi skibusami.... i z warunkami pogodowymi w grudniu Kupując karnet na 4 dni lub dłużej, nabywca otrzyma automatycznie Zillertaler Superskipass, natomiast do 3,5 dnia karnet uprawnia do przejazdów tylko w regionie narciarskim, w którym został nabyty. Zillertaler Superskipass upoważnia do korzystania z wszystkich kolejek i wyciągów w dolinie Zillertal w sezonie zimowym od 05.12.09 do 11.04.10 oraz darmowych przejazdów skibusami i kolejką Zillertalerbahn.Jedziesz od 12.12-czyli raczej problemów nie będzie. A tutaj ośrodki w doliniehttp://www.zillertal.at/listedetail1.php?content=skigebiete&season=winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Czy z Hippach dojade skibusem do kazdego osrodka narciarskiego? Spoko dojedziesz, tylko pamiętaj o tym że skubus nie zawsze jedzie najkrótszą drogą, to jeszcze staje co chwilę i zbiera narciarzy i jak wsiądziesz w skibusa i będzisz chciał dotrzeć nim z Hippach do Hintertux to jest koło 30 km to taki skibus pojedzie koło godziny, a własnym samochodem tam za 20 min dotrzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 ... Hippach do Hintertux to jest koło 30 km to taki skibus pojedzie koło godziny, a własnym samochodem tam za 20 min dotrzesz. SB, Ty piracie, pomiłujże 30 km -> 20 min = 90km/h Skibus z Mayerhofen jedzie godzinę pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Spoko dojedziesz, tylko pamiętaj o tym że skubus nie zawsze jedzie najkrótszą drogą, to jeszcze staje co chwilę i zbiera narciarzy i jak wsiądziesz w skibusa i będzisz chciał dotrzeć nim z Hippach do Hintertux to jest koło 30 km to taki skibus pojedzie koło godziny, a własnym samochodem tam za 20 min dotrzesz. Racja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Racja;) Następny pirat, wysyłam tam TVN Turbo pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Następny pirat, wysyłam tam TVN Turbo l Z Hippach to może faktycznie przesada,ale z Mayerhofen 20 min na Tux to na luzie i bezpiecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Z Hippach to może faktycznie przesada,ale z Mayerhofen 20 min na Tux to na luzie i bezpiecznie! No ja właśnie mieszkałem pod Finkenbergiem;) z tam tond to 15 min;), ale pssst:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 No ja właśnie mieszkałem pod Finkenbergiem;) z tam tond to 15 min;), ale pssst:D Z Hippach to może faktycznie przesada,ale z Mayerhofen 20 min na Tux to na luzie i bezpiecznie! Piraci się tłumaczą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 SB, Ty piracie, pomiłujże 30 km -> 20 min = 90km/h Skibus z Mayerhofen jedzie godzinę pzdr misal tylko jak my śmigamy w rejon narciarski to większość ludzi dopiero wstaje łącznie s polizmanami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 9 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Jezeli mam wykupiony Zillertal Superskipass to czy bede mogl tez bezplatnie korzystac z jazdy nocnej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2009 Jezeli mam wykupiony Zillertal Superskipass to czy bede mogl tez bezplatnie korzystac z jazdy nocnej?? Raczej nie, jazda nocna zazwyczaj jest dodatkowo płatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 30 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Wyjazd coraz blizej.... za 11 dni... a o opadach sniegu nic nie slychac lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 (edytowane) W Stubaiu podobno kurzy i dmucha, może i do Zillertalu dojdzie. Napisałbym jeszcze co warto odwiedzić w Mayrhofen, ale znowu się będą ze mnie śmiali A na tyle razy ile byliśmy w Mayrhofen (czyli chyba 3: 2001, 2002, 2008) ani razu nie udało nam się zjechać z Horbergu na dół na nartach... zawsze zielono było. A w '2008 to nas wręcz upał stamtąd wygonił (w lutym słońce jak we Włoszech, w dolinie +10C...) pdzr i czekamy na relację z wyjazdu Edytowane 30 Listopad 2009 przez salwer Myślałem o jednym, napisałem o drugim :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2009 Napisałbym jeszcze co warto odwiedzić w Mayrhofen, ale znowu się będą ze mnie śmiali Oj tam... właśnie o to chodzi żeby było wesoło:rolleyes: Dawaj śmiało co w tym Mayrhofen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi