Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Jaki ośrodek wybrać?

Fazol

Rekomendowane odpowiedzi

A bylłeś tam?

nie,dostałem katalog z tą propozycją,co prawda na ferie mazowieckie,ale terminy są różne...chociaż ja nie skorzystam z tej opcji ani w grudniu ani w lutym to może być to ciekawa propozycja cenowa i lokalizacyjna,ale oczywiście są pewnie lepsze....

ja rozglądałem się 2 tygodnie temu i już styczeń był zapchany...w zasadzie prawie wszędzie,...o świętach nie mówiąc:o oczywiście chodzi o stosunek ceny do standardu...żeby nie było do stoku 10 km i żeby na kwaterze grzejniki grzały to moje podstawowe priorytety:D:eek:...

Chodzi mi o to,że nawet jak znajdziesz to nici z prawdziwego nartowania.

Choćbym miał z kilkanaście km codziennie dojeżdżać to i tak wybrałbym Alpy.

Gdziekolwiek.....

Wiem;),ale w Alpach już zajęte,zostały tylko propozycje za kosmiczną:eek:kasę.Myślę o Polsce-raczej o jakimś spokojnym miejscu;),no może się uda coś na Słowacji znaleźć:eek:

Faktycznie masz się czego obawiać, ów krzesło to stare urządzenie(2 os) a co za tym idzie wolne, następnie przesiadasz się na orczyk nr 13, który nie jest w ogóle przyjazny dzieciom -1650 m długości i dopiero po tych 2 etapach od tego sezonu zacznie się przyjemność podróżowania w górę nową gondolą na szczyt Ainecka.

Nie wiem w jakim wieku masz te dzieci, ale jak to nie są "jeżdżące" dzieciaki to gwarantuję Ci że już w 2 dniu pobytu będziesz na przełęczy Katschberg samochodem.

Ja osobiście jak bym mieszkał w St. Margarethen obojętnie czy z dziećmi, czy bez to i tak co rano próbował bym się dostać na przełęcz Katschberg najlepiej skibusem a w najgorszym wypadku własnym samochodem, a to dlatego że podróż na Ainecka do tej pory trwała 40 minut zakładając że nigdzie nie stoimy w kolejce, teraz dzięki nowe j gondoli coś się skróci, jednak myślę że to będzie bardziej kilka minut, niż kilkanaście:rolleyes:

I właśnie dlatego postawiłem kreskę na Kachi w wariancie z dziećmi bo moję to 2,6,9 i może być kłopotliwie. Więc teraz zapytam o Nasfeld, czy tam można mieszkać do kilkuset metrów od kolejki? Czy też taki wariant jest tylko dla gości, ktorzy są w stanie zapłacić kaucję za Romka Polańskiego i ich ten wydatek nie rusza? :D Jak to tam wyglada?

tam to wygląda tak ze mozna mieszkac nawet i 100m od kolejki:) bo nie musisz mieszkac na dole w tropolach tylko na gorze w apartamentach i wtedy zapinasz dechy i jesteś na stoku:) ale w nassfeld ogolnie należy do tych "trudniejszych"górek

a co do cen hmm każdy do tego inaczej podchodzi na ich stronie masz dośc szczegolowo wszystko opisane:)

http://www.nassfeld.at/

a także odszukaj moj temat o nassfeld :)

Więc teraz zapytam o Nasfeld, czy tam można mieszkać do kilkuset metrów od kolejki?

Ja mam 26.12- 02.01 czyli święta i sylwek zarezerwowane mieszkanie w Tropolach według gospodarzy 150 m do Milenium Expres, a według Google map 300 m. Cena za dobę w tym okresie 85 e/doba - to chyba nie półka Polański:D

Na Katschbergu wychodzisz z domku zakładasz narty i fruuu. Wracasz z nart zdejmujesz narty i otwierasz drzwi. W Nassfeld a dokładnie w Troppolach tego nie ma chyba, że będziesz mieszkał na górze w miejscowości Nassfeld, ale wtedy ceny ... :eek:

W samym Katschbergu mieszkać było by pięknie, ale niestety drogo, mieszkania oprócz hoteli oczywiście są, stronka, a nawet dwie też: Katschi i Katschberg, tylko ta wyszukiwarka zarówno na jednej stronce jak i na drugiej to porażka, do tego dochodzi jeszcze znikomy procent kwater posiadających własną stronę internetową, a jak posiadają to w wielu przypadkach nic z tej stronki nie można się dowiedzieć:mad:, a z tych z których można się dowiedzieć to po przesłaniu zapytania okazuje się że są już zajęte.

jeździliście,więc ile taka kwaterka w Katschbergu przy stoku?

dziś właśnie dzwoniłem do Tux, apartament dla 2 osób 28.11-05.12 ze ski-pas em, końcowym sprzątaniem i dowozem pod wyciąg 340E od łba...tanio?drogo?:confused:

jeździliście,więc ile taka kwaterka w Katschbergu przy stoku?

Wszystko zależy w jakim okresie, to co mnie interesowało na święta/sylwestra kosztowało za 4 os/doba od 160 w górę

dziś właśnie dzwoniłem do Tux, apartament dla 2 osób 28.11-05.12 ze ski-pas em, końcowym sprzątaniem i dowozem pod wyciąg 340E od łba...tanio?drogo?:confused:

Normalnie, ani drogo, ani tanio:)

Wszystko zależy w jakim okresie, to co mnie interesowało na święta/sylwestra kosztowało za 4 os/doba od 160 w górę

Normalnie, ani drogo, ani tanio:)

chyba się zdecyduje na Tux:rolleyes:

tylko nie wiem czy cały Zillertal rusza wcześniej czy dopiero 5grudzień...

może ktoś ma lepsze propozycje?

Ja bym czekał z tym do co najmniej 20 listopada, a nawet 26:rolleyes:

Dokładnie tak, przecież w tym terminie cos znajdziesz bez problemu w odpowiadającej i sprzyjającej miejscówce. Ja chcę jechać 5 .12 ale za miejscem to sie dopiero po 20.11 rozejrzę a miejsce klepnę w tygodniu wyjazdu.

właśnie patrze jeszcze na inne ośrodki, sam już nie wiem co robić, co wybrać...:mad:

Pamiętaj, że dużą przyjemnością jak pisał klasyk jest samo gonienie kroliczka więc ja nie rozumiem tego :mad: Wybór jest przyjemny a oglądanie map i wizualizacji ośrodkow narciarskich - ech, gdyby jeszcze za to płacili:D Zreszta na forum będzie pewnie w tej tematyce teraz mase informacji to sie jakoś poskłada

właśnie patrze jeszcze na inne ośrodki, sam już nie wiem co robić, co wybrać...:mad:

Według oficjalnego kalendarza od 28.11 oficjalnie otwierają się:

Katschberg

Turracher Höhe

Nassfeld

Wagrain-Ski Amade

Flachau-Ski Amade

Mayrhofen-Zillertal

Ischgl

...i wiele innych, nie wspominając o tych które już chodzą, z taką perspektywą na pewno nie pchał bym się na lodowiec, a przynajmniej nie na ten moment:rolleyes:

• Like 1