Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

zdjęty wątek o noblu

Boogie

Rekomendowane odpowiedzi

nie no ok ale no moze jakaś taka mała informacja na PW by mi sie należała dlaczego bądz napisanie ze takie komentarze są zabronione- chciałem poruszyć tematyke szybkiego dziwnego nobla ale chyba to tutaj nie przejdzie trudno:) sory już więcej nie będe chciał rozmawiac na trudne tematy bo sie nie da chyba:)

dlaczego ktoś z adminów usunoł mój wątek o Noblu dla obamy?? czy wprowadzamy na nasze forum PiSowe zasady?? bo za bardzo nie rozumiem? no chyba ze cofamy sie do ukochanego czerwonego czasu:eek:

A Tobie Bugajson, proponuje troszke przybastować.

Idz kolego pobiegaj moze ...

no mam prawo do obużenia tym bardziej, że ok może pojechali z tematem za bardzo bo chciałem wyprowadzic ten temat do polemiki na temat takich szybkich nagród za nic ale no tez mozna by czasem poinformować kogoś takiego o tym ze jego temat został zdjęty:)

ale ok niech będzie PAX i koniec:)

przybastować bo wyrazam swoje zdanie:D no bosko:D

Mozesz jeszcze raz wrzucic temat.

Tego przeciez nie bronie :)

Jesli natomiast znow dyskusja bedzie odbiegala od tematu - usune go.

A moze ja jestem jednym z wyborcow i popieram PIS. W tym momencie mnie urażasz.

ok bobic nie zakładam bo nie ma sensu:) a ze wyborcą PiS nie jesteś to wiem:P bo na takiego nie wyglądasz:) no chyba bracie ze jakiegoś moh/cherka masz w szafie:)

ok odwołuje to co napisałem na PiS:) powinienem zmienić na zasady partyji opozycyjnej:)

ok no dobra racja bobic:) przyznaje sie bo mnie ponioslo:P ale fajnie by bylo tez podyskutować na taki temat nie schodząc na kolor skóry bo tu akurat skóra pochodzenie mają g znaczenie chodzi o sam fakt tego ze dostał nobla po 9 miesiąch bycia preziem US'n A nie robiąc w zasadzie nic dla spokoju swiatowego czy to nie dziwne?:)

dobrze p.Osiecka powiedziała w TV ze lepiej było by dać tą nagrode w tym roku ś.p Markowi Edelmanowi który jednak w porownaniu do O-bamy dokonał rzeczy których Barack w życiu nie dokona i z pewnością przyczynił się bardziej do pokoju i budowania zaufania na świecie niż Barack- szkoda wielka szkoda ze zaczeły wygrywac polityczne interesty nad tym co tak naprawde jest podstawą tej nagrody- dokonaniami

Po ogłoszeniu decyzji o tym, komu przypadła Pokojowa Nagroda Nobla, pojawiły się głosy zaskoczenia i zdumienia. Natychmiast zareagował na nie Komitet Noblowski.

- Pragniemy podkreślić, że już doprowadził on do istotnych zmian - oświadczył w rozmowie z agencją AFP wpływowy sekretarz Komitetu Noblowskiego Geir Lundestad. Jako osiągnięcia Obamy wymienił postępy w sferze wielostronności, rozbrojenie i walkę ze zmianami klimatycznymi.

- Oczywiście mamy nadzieję, że z czasem dojdzie do konkretnych zmian, ale(...) mieliśmy poczucie, że będzie właściwe wsparcie go (Obamy) w miarę możliwości w walce o jego ideały - dodał Geir Lundestad.

za PAP

Może właśnie chodzi o te interesy polityczne,które mają przynieść korzyści w przyszłości;),sprawa Pokojowej Nagrody Nobla zawsze/a w ostatnim czasie/wzbudza zdziwienie i niezadowolenie pewnych środowisk.-nie tylko chodzi o Baracka