fanatyk Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 (edytowane) Szanowni, planuje podpisanie umowy na bezprzewodowy internet i w związku z tym potrzebuje rady. 1. Jaki modem wybrać. Lista: http://web.playmobile.pl/pl/internet/modemy/index.html 2.Czy łącze z limitem 2G/mieś. wystarczy? Dodam, że nie ściągam muzyki, filmów itp zwykłe przeglądanie stron, GG, Skype, E-mail. Po przekroczeniu 2 G prędkość spada o połowę. Może ktoś ma doświadczenie z Pleyem jeśli chodzi o internet? Edytowane 1 Październik 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Napisałęm zajebistą odpowiedź w drugim wątku i akurat go wykasowano !! Niech to gęś kopnie ! Także w jednym zdaniu: zobacz czy nie można wziąć na próbę. If not: imho nie ma lepszego mobilnego dostępu w tym momencie. Porównuje do orange(miałem) i plus (mam VPNa firmowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Napisałęm zajebistą odpowiedź w drugim wątku i akurat go wykasowano !! Niech to gęś kopnie ! nie ma twojego postu w usuniętym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 nie ma twojego postu w usuniętym wątku. no bo nie zdąrzyłem - miałem napisany, kliknąłem "zatwierdź odpowiedź" i po sprawie no nic się nie stało - najważniejsze napisałem drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Weź Playa na próbę. To, że komórka PLAY'a działa u Ciebie, nie znaczy, że internet będzie działał. PLAY nie ma roamingu z PLUSEM na internet 2GB/mies. przy normalnym użytkowaniu to full wypas. Sam używam PLAY'a w prepaidzie i jestem zadowolony. Na razie tylko w Jarnołtówku nie działał. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 (edytowane) Weź Playa na próbę. To, że komórka PLAY'a działa u Ciebie, nie znaczy, że internet będzie działał. PLAY nie ma roamingu z PLUSEM na internet 2GB/mies. przy normalnym użytkowaniu to full wypas. Sam używam PLAY'a w prepaidzie i jestem zadowolony. Na razie tylko w Jarnołtówku nie działał. pzdr misal Tam gdzie będę użytkował to działa (sprawdziłem na mapie). A znasz się może na modemach? Nie wiem jaki wybrać. Lista: http://web.playmobile.pl/pl/internet/modemy/index.html Aha 2G kosztuje 35 zł/mieś, a 10G - 45 zł, tylko czy ja to wykorzystam? Edytowane 1 Październik 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Tam gdzie będę użytkował to działa (sprawdziłem na mapie). A znasz się może na modemach? Nie wiem jaki wybrać. Lista: http://web.playmobile.pl/pl/internet/modemy/index.html Aha 2G kosztuje 35 zł/mieś, a 10G - 45 zł, tylko czy ja to wykorzystam? Spokojnie bierz 10G za te pieniądze !-wykorzystasz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Tam gdzie będę użytkował to działa (sprawdziłem na mapie). A znasz się może na modemach? Nie wiem jaki wybrać. Lista: http://web.playmobile.pl/pl/internet/modemy/index.html Aha 2G kosztuje 35 zł/mieś, a 10G - 45 zł, tylko czy ja to wykorzystam? Niestety moje doświadczenie wskazuje , że mapka to pic na wodę. Spróbuj wziąć na próbę. Jeśli nie ciągniesz to i te 2GB nie wykorzystasz. Ale zawsze 10pln wiecej i masz już full 10GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 (edytowane) Robert, Powiem tak: Jak w listopadzie 2008 kupiłem sobie kartę SIM w Austrii z 1 GB to przez 35 dni pobytu tam i normalnego korzystania z netu (maile, skionline, newsy, kamerki na stokach, administrowanie serwerami itp) wykorzystałem 700 kB. 300 mi się zmarnuje Wybór 2 GB - 10 GB należy do Ciebie. Jeśli chodzi o zasięg to Mysiek na rację, mapka jedno a zasięg drugie. Wyślij mi na priv swój adres, mam człowieka w Playu który sprawdzi gdzie masz najbliższy maszt i z jaką technologią. Do tej pory ma 100% trafienia. Dodam dla ułatwienia, że kwatery pod Tatrami wybieram w porozumieniu z nim Co do modemów to w Austrii i w PL używałem HUAWEI 160. Pisałem używałem, bo od lipca mam laptopa z wbudowanym modemem UMTS. Możemy jeszcze zrobić tak. Kupisz sobie kartę startową PLAY ONLINE za 19 zł, a ja pożyczę Tobie modem 160. Sprawdzisz jak to działa i podejmiesz decyzję. Tyle tylko, że będę na Mazowszu dopiero 12 X pzdr misal Edytowane 1 Październik 2009 przez misalatomic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Robert, Powiem tak: Jak w listopadzie 2008 kupiłem sobie kartę SIM w Austrii z 1 GB to przez 35 dni pobytu tam i normalnego korzystania z netu (maile, skionline, newsy, kamerki na stokach, administrowanie serwerami itp) wykorzystałem 700 kB. 300 mi się zmarnuje Ale Michał więcej czasu spędzałeś na nartach niż przy necie;)Z swojego doświadczenia wiem,że te 2G czasami nie starcza,a dokupywanie wychodzi i tak drożej niż ta oferta za 45pln 10G:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 2 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2009 Dziękuje Wszystkim za pomoc. Wybiorę modem Huawei E160 oraz pakiet 10G za 45 zł. Jest możliwość przetestowania przez 7 dni, więc to będzie najprostsze. W najgorszym wypadku stracę 7 zł na opłacie aktywacyjnej i jak nie będzie spełniał moich oczekiwań zwrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2009 Robert, Powiem tak: Jak w listopadzie 2008 kupiłem sobie kartę SIM w Austrii z 1 GB to przez 35 dni pobytu tam i normalnego korzystania z netu (maile, skionline, newsy, kamerki na stokach, administrowanie serwerami itp) wykorzystałem 700 kB. 300 mi się zmarnuje Wybór 2 GB - 10 GB należy do Ciebie. 700Kb wykorzystałeś? To do 2GB jeszcze bardzo daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 9 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2009 Już mam:D:D Tak jak wcześniej napisałem wybrałem pakiecik 10G za 45zł, prędkość do 1mb co prawda polecono mi modem ZTE MF626 bo nowocześniejszy, ładniejszy itp. Jeśli chodzi o pierwsze wrażenia jestem bardzo miło zaskoczony, a nawet zaszokowany do tej pory używałem bezprzewodowej lipy od Sferii, wolnej i często rozłączającej się. Przeglądanie zdjęć, youtube idzie jak burza. Z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić sprawdza się w 100% oczywiście tam gdzie nie ma netu z kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi