JC Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 A teraz narty, których chyba nigdy nie sprzedam. Moje pierwsze FUNy. Atomic 9.11 "Kaczory" - pierwsze narty tego typu w Polsce To są narty, które mają za sobą starty w pierwszych zawodach funcarvingowych w Polsce i pierwszych MP w slalomie carvingowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 (edytowane) A ja żałuję, że kiedyś sprzedałem 10.11 ........................ i szukam ich teraz ale jeśli się pojawiają w rozsądnej formie to cena jest wyyyyysoka. Także zagranicą... Jakie wymiary nart? Edytowane 30 Wrzesień 2009 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Jak dla mnie to są kultowe dechy, jak je kiedyś zobaczyłem (giełda narciarska w Katowicach) to się w nich zakochałem. Jacek czy dobrze myślę pierwsza liczba to twardość a druga to promień skrętu? Mysio były tez 9.10 o radiusie 10m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Raceman - dobrze kombinujesz. Te 9 w Atomicu do dzisiejszego 9 to jednak było dużo twardziej. Ja tez sie w tych dechach zakochałem, porzyczyłem kiedyś na kilka zjazdów te narty i też zapałałem do nich miłością, po sezonie kupiłem sobie już SL9.12 czyli następcę, te mi długo służyły a sprzedałem je dopiero znajomemu w tym roku za 300 zł (były w świetnym stanie- zadbane i eleganckie). To od tych dech polubiłem Atomica, który długo był u mnie nr 1. Ale to już tylko sentymenty na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Jak dla mnie to są kultowe dechy, jak je kiedyś zobaczyłem (giełda narciarska w Katowicach) to się w nich zakochałem. Jacek czy dobrze myślę pierwsza liczba to twardość a druga to promień skrętu? Mysio były tez 9.10 o radiusie 10m... Nie tak do końca! Z tymi cyferkami to było tak, że 9 oznaczało nie tyle twardość narty, co poziom zaawansowania technologicznego i nie oddawało to wprost sztywności narty. Można to było sprawdzić na późniejszych modelach, które wg wielu opinii były bardziej miękkie mimo oznaczenia 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 A nie było tak jednak, że Atomic tą swoiją skalę "przybliżonej twardości" systematycznie obniżał. Widziałem to po Sl 9, na których jeździłem i próbowałem też późniejszych (jak i pierwszego modelu). Narty, który miałem czyli pierwszy rocznik tej o fakturze piłki golfowej to były bardzo cięężkie dechy, rok później już były wyraźnie lżejsze i nieco miększe, teraz Sl 10 wydają m9i sie być miększe od tych 9 tek zdecydowanie. Czy nie jest tak, że "cywilizowali tą nartę" tworząc produkt bardziej popularny - a jak to już bywa i zacytuje za Andrzejem Stasiukiem "to co jest popularne jest do dupy". Zresztą ta skala twardości i tak jest mocno umowna i ciężko porównywać Metron 10- z Sl 10 itp. Podoba mi sie twoje stwierdzenie - skala zaawansowania, chyba lepiej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Jakie wymiary nart? Narty są na 170 cm. Żeby było śmieszniej to nie jeździłem na nich od ... lat, bo .... mi szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2009 Ciekawe czy rozpadną się ze starości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 ..... i szukam ich teraz ale jeśli się pojawiają w rozsądnej formie to cena jest wyyyyysoka. Także zagranicą... Zupełnie przez przypadek natknąłem się na coś takiego: http://www.allegro.pl/item800335396_atomic_beta_carv_9_11_150cm_bcm_tanio.html Co prawda to licytacja, lecz póki co obecna cena wydaje się atrakcyjna dla fanów "kaczorów":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 Zupełnie przez przypadek natknąłem się na coś takiego: http://www.allegro.pl/item800335396_atomic_beta_carv_9_11_150cm_bcm_tanio.html Co prawda to licytacja, lecz póki co obecna cena wydaje się atrakcyjna dla fanów "kaczorów":) gość ma kilka fajnych nart wystawionych http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9737469 SB może tu ci się uda z gsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2009 gość ma kilka fajnych nart wystawionych http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9737469 SB może tu ci się uda z gsami krótkie wszystko:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 Podobno pod folią czy też w szklarni wszystko rośnie.Więc te niebieskie stockli może do pierwszego wyjazdu trochę podrosną.Zastanów się Sławek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 30 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2009 gość ma kilka fajnych nart wystawionych http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9737469 SB może tu ci się uda z gsami Fajne fajne ma te modele, może nie nówki ale narty z klasą, ciekawe jak pójdą do góry przed końcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiara Napisano 8 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2011 Pytanie laika, na ile podobne są powyższe do tych? http://allegro.pl/zestaw-nart-carwingowych-atomic-i1384183140.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi