JC Napisano 16 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Lodowiec Stubai będzie otwarty od 19.09. Bedzie można jeździć na lodowcach Windachferner i Eisjochferner od godziny 8.00. Czynne będą stoki: 1 Eisjochferner 1a Schaufelschuss 6 Windachferner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 16 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Dzisiaj po raz pierwszy w tym sezonie, w newsletterze ze Stubai'u dostałem super informację: 10 cm neuschnee pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Dzisiaj po raz pierwszy w tym sezonie, w newsletterze ze Stubai'u dostałem super informację: 10 cm neuschnee pzdr misal Ale jaja w moim to samo napisali:D:D:D. Tylko po mojemu niemieckiemu doczytałem się,że wieje. Ale do 19-tego przestanie prawda? Cóż z tego skoro i tak teraz nie pojadę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 16 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Ale u mnie było: leichter Wind To tak jak z jogurtem albo mleczkiem pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 16 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2009 mialem jechac na Hintertuxa ale ciagle przekladam wyjazd bo kiepska pogoda, moze z poczatkiem pazdziernika sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misia Napisano 21 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2009 juz jest pieknie ... mozesz jechac http://alpinforum.com/forum/viewtopic.php?p=4647425#p4647425 Ja startuje za miesiac,mam nadzieje ze tez bedzie takie słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 nocleg praktyczne porady-STUBAI Po kilku otwarciach sezonu w Kaprun tym razem wybieram sie z kumplami na STUBAI (7.XI-13.XI)Z braku czasu sledzenia forum prosze o namiar na sprawdzona stancje i jakies praktyczne uwagi gdzie parkowac czego unikac itd.itp. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 wybieram sie z kumplami na STUBAI (7.XI-13.XI)Z Z góry dzieki Czasu do wyjazdu już niewiele.;)Wyślij zapytanie http://www.stubai.at/xxl/_lang/pl/_season/at2/_area/information/_rightcol/0/_subArea/743987/index.html O parkingi się nie martw,przed stacją dolną ogromny podzielony na sektory,pomiędzy kórymi jeździ autobus.W miejscowościach parkujesz w miejscach wyznaczonych,o tej porze roku nie ma jeszcze problemów z miejscem.Wystrzegać się trzeba chamstwa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Wystrzegać się trzeba chamstwa;) Szczególnie ze strony naszych rodaków. Coś o tym wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Szczególnie ze strony naszych rodaków. Coś o tym wiem No;)miałem na myśli siebie,bo właśnie tam będę!:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca72 Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 A w jakiej osadzie zakotwiczyc co by do nartowania nie bylo daleko a i knajpki z dobrym wiktem byly pod nosem. Ja tam z kulturnymi rodakami sznapsa zawsze wypije bo my wesołe chlopaki i troche obyte .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Neustift-to jest największa miejscowośc,gdzie najczęściej kwaterują narciarze.Tutaj też mieściła się jedna z najlepszych szkół "Strzelców górskich SS"-a to już wiem,po zapoznaniu się z lekturą"Twierdza Alp" po przedstawieniu przez"Przeszkoda";),za co jestem bardzo wdzięczny!!! Z tym chamstwem to żart,ale nie do końca-chodzi o to,żeby uważać na swoje zachowanie.Mieszkają tam ludzie spokojni i otwarci,ale nie lubią zbytniego szumu/to nie Soelden/,poczęstują ciastem itp....ale nie lubią balang do 5.00 nad ranem,lokali takich o tej porze też można na palcach policzyć.Ogólnie tam jedziesz wypocząć i nartować,raczej w mniejszym stopniu balować;)Wiadomo,że w swoim zespole człowiek się zabawi,ale pamietając o innych:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 24 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2009 W Stubaiu można od dzisiaj zjeżdżać do stacji pośredniej Fernau :D W zeszłym sezonie ten szczęśliwy dzień nastąpił dopiero 15.11. Czekam na otwarcie Wilde Gruben Rok temu był to 1.12 pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi