czarny1999 Napisano 21 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2009 Ja to się już uparłam na ten lot z itaką do bansko, więc że tak powiem nie ma odwrotu! czarny1999, słuchaj do wyboru mam te hotele: - Hotel Belvedere Holiday Club (1) - Hotel Orbilux Aparthotel (2) - Hotel Belvedere Holiday Club (3) - Hotel Bansko (4) - Hotel St Ivan Rilski Spa (5) - Hotel Vihren Palace Ski & Spa Resort (6) - Hotel Lion Bansko (7) tak jak już wpisałam w oko mi wpadły dwa z nich, a mianowicie 3 i 6 ale może usłyszę jakieś rady od Ciebie? Oba wymienione przez Ciebie Hotele (Belvedere i Vihren) maja podobny b. wysoki standard i oferuja podobny poziom uslug, oba sa w spacerowym dystansie od gondoli . ja od 2007 roku jezdzilem do Belvedere ale i w drugim bedziesz sie dobrze bawila - podejrzewam napisz ile Cie wyszla oferta ITAKi i co masz wliczone - jesli mozesz i oczywiscie zdaj relacje z pobytu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olga29 Napisano 27 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2009 Cały kosztorys podany jest na stronie, wyszczególniona jest cena za hotel a także karnety dniowe, pakiety czy wypożyczanie nart i kijków więc każdy może wybrać to na czym zależy mu najbardziej. A wybiera się ktoś z Was w tym sezonie do Bułgarii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 27 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2009 ... A wybiera się ktoś z Was w tym sezonie do Bułgarii? 12-21 grudnia i mam nadzieje ze da rade jeszcze na tydzien na przelomie marca i kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olga29 Napisano 5 Listopad 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2009 nam też zależy w sumie na tym 12 grudnia bo wtedy biuro daje nam za darmo pakiet: karnet na wyciągi + wypożyczenie nart i kijków więc trochę koszty by nam to obcięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 6 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2009 nam też zależy w sumie na tym 12 grudnia bo wtedy biuro daje nam za darmo pakiet: karnet na wyciągi + wypożyczenie nart i kijków więc trochę koszty by nam to obcięło spoko - dawajcie 12 grudnia - spotkamy sie na miejscu - jesli bedziecie to Wasza pierwsza wizyta w Bansko to moge wam pare ciekawych miejsc podrzucic i jakies forumowe piwo mozna wypic ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2009 Zapowiada się się więc daleka sesja wyjazdowa forumowiczów skionline. Choć nawet nie żałuję,że tam do Was nie dołączę to wszystkim życzę udanego nartowania. Czekamy na relację i fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopad 2009 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2009 witam pare informacji o Bansko mozna znalezc na mojej stronie strona jest w fazie przygotowania i w wersji roboczej ale cos juz widac pozdrawiam http://bansko.host-ed.net/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2009 Drogie i na wpół puste mogą okazać się bułgarskie kurorty górskie w tegorocznym sezonie zimowym - pisze w tych dniach prasa bułgarska. Według ocen operatorów turystycznych ceny w kurortach bułgarskich są wyższe niż w Alpach. Sezon zaczął się od podwyżki cen za wyciągi narciarskie o 13 proc. Według mediów właściciele hoteli starają się zrekompensować podwyżkami spadek liczby turystów. Podczas tegorocznych świąt może powtórzyć się sytuacja z maja, kiedy rząd w Sofii ogłosił sześć dni wolnych, by pobudzić krajową turystykę, a Bułgarzy masowo udali się do Grecji i Turcji. Obecnie rząd również postanowił zaoferować obywatelom długi weekend. 31 grudnia ogłoszono dniem wolnym od pracy, tak więc Bułgarzy będą mieli cztery dni wolne. Jednak ci, którzy nie zrezygnowali z wyjazdów z powodu kryzysu, wolą albo kurorty zimowe w Austrii czy Włoszech, albo tradycyjnie tani Nowy Rok w Stambule lub Grecji. Chętnych do wyjazdów będzie jednak mniej niż pół roku temu. Bezrobocie od tego czasu wzrosło o 3 proc., płace w administracji państwowej są zamrożone, nie będzie premii dla urzędników na święta. Sektor prywatny również przeżywa trudności i spodziewane premie są niższe od ubiegłorocznych. Branża turystyczna liczy na Rosjan, Serbów i Macedończyków. Dla Bułgarów Austria i włoskie Alpy są porównywalne cenowo, a nawet tańsze od miejscowych kurortów. Operatorzy turystyczni proponują siedmiodniowy wypoczynek w Austrii za 400 euro, podczas gdy w czterogwiazdkowym hotelu bułgarskim nocleg kosztuje między 95 - 200 euro. Oddzielnie płaci się za wyciągi, a jakość obsługi w Bułgarii, zdaniem większości turystów - zarówno krajowych, jak i zagranicznych, pozostawia wiele do życzenia. Według szefa Instytutu Analiz i Ocen Turystycznych Orlina Draganowa w 2010 r. liczba miejsc w bułgarskich hotelach będzie o 200 tys. niższa w porównaniu z 2009 r. i wyniesie ok. 800 tys. Na sprzedaż wystawiono 700 hoteli. Właściciele, jeżeli nie mogą ich sprzedać, wolą utrzymywać hotel zamknięty. Może to przyczyniać się do podniesienia cen w tych hotelach, które są otwarte. Tendencja ta według Draganowa będzie się nasilać. za PAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olga29 Napisano 11 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Bułgaria i moje pierwsze zmagania Czy na wpół puste to się jeszcze okaże! Poza tym we wczorajszym artykule (z 10 grudnia 2009r.) czytałam. że ceny noclegów w bansku są bardzo niskie i już za kilkaset złotych można tutaj wynająć wysokiej klasy apartament na tydzień. Więc chyba nie ma się czym martwić, zresztą ja lecę z biurem itaka, wszystko mam już zarezerwowane, wylot już jutro więc odliczam godziny do wylotu, życzcie mi powodzenia dzięki za wszystkie rady i pomoc Link do artykułu: http://www.webshock.com.pl/bansko/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Jasne że życzę powodzenia:) Życzę udanego wyjazdu, cudownych śmiatów i klimatów, pięknej pogody i śniegu do brody:D:D:D Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 11 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2009 Olga, Jedź, wyjeździj się, wracaj szczęśliwie Czekamy na relacje. pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 (edytowane) pare zdjec z Bansko z 12-21.12 w tym terminie w Bansko byla okolo 180-cio osobowa grupa z Polski tak ze powinno pojawic sie troche opisow ..... pozdr Proszę wrzuć zdjęcia do galerii, bo w taki sposób nie da się ich oglądać! ADMIN Edytowane 22 Grudzień 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 http://www.bulgaria-hotels.com/en/bansko_hosts_two_competitions_for_fis_world_cup_men_2011.html wybiera sie ktos na ta impreze ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2010 http://www.bulgaria-hotels.com/en/bansko_hosts_two_competitions_for_fis_world_cup_men_2011.html wybiera sie ktos na ta impreze ? pozdr Bliżej mam do Spidlerovego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 ja wlasnie kupilem bilety na samolot, lece 25.02 - 07.03.2011 podejrzewam ze przez pierwszy weekend za duzo nie pojezdze, bo troche ciekawy jestem jak takie zawody wygladaja na zywo - nigdy nie bylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 bylem w zeszlym tygodniu w Bansko na weekend i z pobytu zmontowalem 2min filmik, ktory mozna obejzec na Youtube: lecielem z podrecznym wiec nie moglem zabrac ze soba statywu co przeklada sie niestety na efekt koncowy. filmik zrobilem pod katem Belvederer Holiday Club gdzie znajduje sie moj apartament - ale film daje pewne wyobrazenie jak Bansko sie prezentuje, co moze byc pomocne dla kogos, kto tam jeszcze nie byl. pozdrawiam serdecznie Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 bylem w zeszlym tygodniu w Bansko na weekend i z pobytu zmontowalem 2min filmik, ktory mozna obejzec na Youtube: lecielem z podrecznym wiec nie moglem zabrac ze soba statywu co przeklada sie niestety na efekt koncowy. filmik zrobilem pod katem Belvederer Holiday Club gdzie znajduje sie moj apartament - ale film daje pewne wyobrazenie jak Bansko sie prezentuje, co moze byc pomocne dla kogos, kto tam jeszcze nie byl. pozdrawiam serdecznie Michal U mnie link nie wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 U mnie link nie wchodzi. hej, wlasnie idzie na Vimeo - link bedzie gotowy za pare minut; sorry za zamieszanie Youtube cos wariuje ostatnimi czasy i poza UK moj upload nie dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 U mnie link nie wchodzi. juz jest na Vimeo: http://www.vimeo.com/17027564 bylbym wdzieczny za za informacje czy mozna go obejrzec. pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magi67 Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 Można go obejrzeć.Tylko-jeśli można na przyszłość-więcej gór mniej łóżek.Filmik O.K. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 czarny1999 a już myślałem,że mnie przekonasz do nartowania w Bułgarii hoteli i apartamentów to się już na zwiedzałem trochę filmik OK ale ja chciałem widzieć ośrodek narciarski,jego infrastrukturę,przygotowanie tras,zużycie tras na fajerant a tu to tylko autostradą pod prąd się przejechałem i to było największe przeżycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 bylem w zeszlym tygodniu w Bansko na weekend i z pobytu zmontowalem 2min filmik Filmik fajny tylko powiedz mi byłeś tam pojeździć na nartach czy na rowerze?? A może zwiedzić apartament, bo nic innego nie widać w tym filmie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 bylem w zeszlym tygodniu w Bansko na weekend.... filmik zrobilem pod katem Belvederer Holiday Club gdzie znajduje sie moj apartament - ale film daje pewne wyobrazenie jak Bansko sie prezentuje, co moze byc pomocne dla kogos, kto tam jeszcze nie byl. pozdrawiam serdecznie Michal tak jak pisalem bylem tam na 3dni i nie jezdzilem na niczym. jesli chodzi o pokazanie miasteczka, stokow, tras i jazdy to film nakrece dopiero w lutym w trakcie dluzszego pobytu. tu mozna zerknac jak sie prezentuje ostodek, pozdrawiam: [YOUTUBE] [/YOUTUBE] [YOUTUBE] [/YOUTUBE] off-piste [YOUTUBE] [/YOUTUBE] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 hej, maly update ze strony osrodka: mnie osobiscie bardziej cieszy wyciag przy trasie nr 11 (Plato) - szeroka nartostrada z idealnym nachyleniem i swietnymi widokami. fajnie ze cos robia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi