Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Zagadka!

fanatyk

Rekomendowane odpowiedzi

To są zapory przeciwczołgowe i są rozmieszczone na szwajcarskich autostradach. Co najciekawsze wszystkie, a jest ich prawie 150 szt na różnych odcinkach autostrad są staranie konserwowane i w 100% sprawne.

Dziwne!?:confused:;),ale to kraj przecież neutralny w okresie ostatnich wojen,jeśli to faktycznie są zapory przeciwczołgowe-to raczej ich skuteczność/ jak dla mnie/może okazać się znikoma;)

Dziwne!?:confused:;),ale to kraj przecież neutralny w okresie ostatnich wojen,jeśli to faktycznie są zapory przeciwczołgowe-to raczej ich skuteczność/ jak dla mnie/może okazać się znikoma;)

W warunkach wysokogórskich prymitywne środki obronne są nadzwyczaj skuteczne, czego mamy przykłady w Afganistanie.

Co do Szwajcarii polecam "Operacja Twierdza Alpejska" Rolanda Kalteneggera.

Trochę wyjaśnia dlaczego Szwajcarzy zachowali neutralność, mimo wielkiej chrapki Niemców na zajęcie ich ojczyzny.:cool:;)

opis narty z aledrogo "Narta typu allround dedykowana jest dla narciarzy preferujących jazdę rekreacyjną na poziomie wyższym niż początkujący" :) ciekawe czy ktoś zgadnie jakiej narty dotyczy :confused: a ten jeszcze lepszy :D

"Narta typu allround dedykowana jest dla narciarzy preferujących jazdę rekreacyjną.

Świetne narty dla osób, które stawiają pierwsze narciarskie kroki oraz tych którzy już dobrze sobie radzą :)"

a ten to już bije wszystkie na głowę :D niby taki sam ale dotyczy zupełnie innej narty

"Narta typu allround dedykowana jest dla narciarzy preferujących jazdę rekreacyjną. Świetne narty dla osób, które stawiają pierwsze narciarskie kroki oraz tych którzy już dobrze sobie radzą :)"

Myślę, że Ci się spodoba:)

Chciałbym też wyjaśnić, że książka głównie omawia próby stworzenia na terenie całych Alp linii obronnych przez Niemców. Szwajcarom poświęca mniej miejsca.

Mam,może od jutra się uda czytać,zdjęcia i zagadnienia super:rolleyes:,polecam-są opisane tereny,które praktycznie pokonujemy kilka razy w roku nie zastanawiając się do końca nad ich historią;)

Marcin-za trudne???-chyba nie opisywano gigantek;):cool:

Marcin-za trudne???-chyba nie opisywano gigantek;):cool:

pierwszy opis dotyczył omeglassa w limitowanej serii :D, drugi course 67 a trzeci course comp 66 w długości 182 :D

http://www.allegro.pl/item751864333_wyprzedaz_dynastar_legend_team_152cm.html

http://www.allegro.pl/item751871592_wyprzedaz_dynastar_course_67_speed_176cm_bcm.html

http://www.allegro.pl/item743874396_wyprzedaz_dynastar_course_66_comp_182cm_bcm.html

więc można się trochę nadziać :D

O co Ci Marcin chodzi :D

Przecież gość dodaje rzep gatis :P do każdej z tych trzech par

Może ów rzep w gratisie zrekompensuje nabywcy wszystkie niedogodności.:eek:

Jak Marcin tak rzuca opisami sprzedających to i ja coś dodam od siebie... :)

http://allegro.pl/item761029600_carvingi_fischer_world_cup_rc4_rc_170cm_r_15m.html

Ciekaw jestem jak u niego wygląda ta skala oceniania, skoro to dobry+!

ocena narty dotyczy tej części którą widać :D jak się stoi w kolejce albo chodzi po krupówkach :) ta druga część to tylko do jazdy jest więc ma znaczenie drugorzędne :D:D