jarek Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 jak wyrobic icencje zawodnika ? PZN wydaje za kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 170 cm przy promieniu 13,5m:rolleyes:-tak podają,ale to muszą być "szatany";) Zadaliśmy temat gościowi na sklepie. Wyobracał tą nartę we wszystkie strony. Jak nic nie znalazł to polazł z nią na zaplecze. Wrócił po chwili i stwierdził,że:" pewnie będzie miała jakieś 13 i pół metra"-od razu mu uwierzyłem,no nomalalnie od razu Te ,to "pół metra" mnie przekonało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Zadaliśmy temat gościowi na sklepie. Wyobracał tą nartę we wszystkie strony. Jak nic nie znalazł to polazł z nią na zaplecze. Wrócił po chwili i stwierdził,że:" pewnie będzie miała jakieś 13 i pół metra"-od razu mu uwierzyłem,no nomalalnie od razu Te ,to "pół metra" mnie przekonało Poszedł sprawdzić na skionline:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 jak wyrobic icencje zawodnika ? :eek: skoro nie wiesz jak to wydaje mi się jest Ci zupełnie nie potrzebna albo na nia nie zasłużyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Na prawdę narta jest piękna i można się zakochać piękne te Chipy...z poprzednich sezonów też fajne,ale ta cena:o....no na początek z Heada kupiłem sobie trochę krótsze...94 cm,ale w "bucie" mają 95 mm i radius 3,5 m:eek:...oj będzie się działo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Miałem to dzisiaj w łapach:http://www.skionline.pl/sprzet/?co=galerie&g_rodzaj=sprz%EAt&g_co=galeria&g_id=540&g_numer_zdj=14 iiii.........,zakochałem się w tej narcie. Mam na myśli jako druga w "stajni". Ciekawe gdzie ją będę mógł wypróbować? Tylko ta cena,no kurde całkowicie dla mnie poza zasięgiem. 2800+600 wiązanie ,to jakaś maaassaaaakra. SB zrobił fotki telefonem.Może wstawi? Miałem to dziś w ręce - istotnie piękna, zwłaszcza ta faktura, też jestem zachwycony. Jeszcze druga była podobna tyle, że biała - też z identyczna fakturą - jakaś TT z dosyć krótkim promieniem. Z pięknych sprzętów dziś widzianych to nowe K2 Apache i inne - naprawdę ładne:D Te czarne to w Kra ze 2 stówki taniej były chyba - na drugą deskę wyśmienite:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Ale przypuszczam że to 66 to środkowy wymiar, a ta narta miała na pewno więcej, czyli był to Chip przynajmniej 71 Figo to ma napewno więcej w tali niż 66 chyba że po amerykańsku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Ta czarna to ta - istotnie 13,5 i 71 w tali http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2882&id_modelu=3947 A ta biała tys pikna co pisałem to takie cudo - i to jest niby allmountain:eek:: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2883&id_modelu=3949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 Ta czarna to ta - istotnie 13,5 i 71 w tali http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2882&id_modelu=3947 A ta biała tys pikna co pisałem to takie cudo - i to jest niby allmountain:eek:: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2883&id_modelu=3949 :eek::eek::eek: muszę brać mniejsze dawki albo zmienię dealera. i muszę zwrócić honor gostkowi z IS KRK. Sorry gościu! ===================== PS W Piśmie stoi napisane:szukajcie a znajdziecie W postach naszego forum często pisało :"używać szukaczki" Biję się w piersi. A byłem przekonany ,że nas "załadował":o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 22 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2009 :eek::eek::eek: muszę brać mniejsze dawki albo zmienię dealera. i muszę zwrócić honor gostkowi z IS KRK. Sorry gościu! ===================== PS W Piśmie stoi napisane:szukajcie a znajdziecie W postach naszego forum często pisało :"używać szukaczki" Biję się w piersi. A byłem przekonany ,że nas "załadował":o eee tam Figo , nie przejmuj się cały ból polega po prostu na tym,że my te wszystkie pikne narty na razie tak na "sucho" próbujemy, a tu trzeba by normalnie zapiąć te cudeńka , stanąć u góry i dawaj na dół ile fabryka dała:D (oczywiście z głową i na trzeźwo;) ) i wtedy od razu człowiek poczułby sie lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 eee tam Figo , nie przejmuj się cały ból polega po prostu na tym,że my te wszystkie pikne narty na razie tak na "sucho" próbujemy, a tu trzeba by normalnie zapiąć te cudeńka , stanąć u góry i dawaj na dół ile fabryka dała:D (oczywiście z głową i na trzeźwo;) ) i wtedy od razu człowiek poczułby sie lepiej:) Marzę o tym żebym trafił gdzieś na testy HEAD-a. W wypożyczalniach nie koniecznie musi występować. Ale.... będę zaglądał,będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Marzę o tym żebym trafił gdzieś na testy HEAD-a. W wypożyczalniach nie koniecznie musi występować. Ale.... będę zaglądał,będę zaglądał. Kaunertal Freeski Camp 2009 w terminie 7-14.11.2009 testy Armada i Heada z kolekcji 2009/2010:)....pewnie będą Chipy....kto wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Figo właśnie dzwonił że tuli je do siebie w Bielskim Intersporcie:D Jednak jest to ta wersja najszersza czyli Chip 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 23 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 I te pręty które są w środku , jak się je wygina to wytwarzają napięcie elektryczne które jest wzmacniane przez chip , z chipa płynie prąd znów do prętów ale do warstwy która twardnieje po przyłożeniu napięcia, i tak nam narta sama twardnieje w miarę jak się wygina. Kilka lat temu jak Head wprowadzał to rozwiązanie miałem okazję wypróbować jak działa na własnej skórze. I to dosłownie. Na konferencji w Soelden przygotowano nartę z podpiętymi kablami do Chipa. Każdy mógł (w tym ja) złapać za kabelki i poczuć "jakiego narta ma kopa". Było to ciekawe, kiedy nartą uderzało się o ziemię i wpadała w drgania przez paluchy płynął dobrze wyczuwalny prąd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Ja sprawdzałem porównywalne narty HEAD SLALOM i Elana SLX więc powiem że Head szybciej wytłumiał drgania (tak na oko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Chip system: pO9Hr1P1zkA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 (edytowane) A ja wolę chyba bardziej od tych elektrycznych sztuczek zastępcę Monstera http://www.head.com/ski/ski.php?region=pl&tag=all_mountain_freeride&id=2070 Cena też jakby inna:),a 78mm pod butem już wystarczy:cool: A jak narazie z Headów muszą starczyć zeszłoroczne Xenon 10;) http://www.youtube.com/watch?v=IeUMWzA2y1A&feature=PlayList&p=8421CACE95F46FE3&index=141 Edytowane 23 Październik 2009 przez dareklewandowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 23 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2009 Któregoś wieczora sprawdzaliśmy to w piwnicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi