fanatyk Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) Wraz z innymi użytkownikami forum rozbudowy infrastruktury drogowej i miast "SkyscraperCity" wpadliśmy na pomysł, aby zaapelować do firm, które oprotestowały wyniki przetargu na Łódzko-Mazowiecki odcinek A2, aby zaniechali swoich działań i zaprzestali protestów. Powstała petycja w formie elektronicznej do której podpisania Was wszystkich zachęcam. Petycja została tak stworzona, że każdy wpis generuje e-mail do trzech firm protestujących tj. Hermann Kirchner Polska Sp. z ., Johann BUNTE Bauunternehmung GmbH, Mostostal Warszawa SA. Jeśli te firmy będą protestować do upadłego możemy zapomnieć o autostradzie do Warszawy na Euro i dwa lata po Euro. Pomysł powstał wczoraj, a już dzisiaj mamy wsparcie mediów: http://www.zw.com.pl/artykul/10,400249_Apel_do_firm_blokujacych_A2.html http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7020409,Apel_internautow__Nie_blokujcie_autostrady_A2.html http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1618717,0,,internauci_odblokujmy_autostrade,wiadomosc.html Oczywiście wiem, że wśród Was będą osoby, które nie będą wierzyć w powodzenie misji. Dodam też, że pod wpływem nacisku opinii publicznej firma Skanska wycofała protest w sprawie budowy mostu na Odrze na obecnie budowanej obwodnicy autostradowej A8 pod Wrocławiem, więc każdy podpis jest na wagę złota. OTO LINK DO PETYCJI: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=4385 Edytowane 10 Wrzesień 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Hmmm jak dla mnie to na północ od Pyrzowic mogą kompletnie nie budować dróg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Masz mój : ) Czasami też tam jeżdżę Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 (edytowane) No i mamy pierwsze efekty Mostostal potwierdził, że co prawda nie wycofa protestu, ale nie będzie się odwoływał od decyzji Generalnej Dyrekcji....(GDDKiA) jeśli ich protest zostanie odrzucony (a na pewno będzie).:):p:) Żeby zachęcić głownie osoby z Mazowsza dodam, że ta droga znacznie przyśpieszy dojazd do Tyrolu i w Szwajcarskie oraz Francuskie Alpy. Edytowane 10 Wrzesień 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Hmmm jak dla mnie to na północ od Pyrzowic mogą kompletnie nie budować dróg :eek::eek::eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Hmmm jak dla mnie to na północ od Pyrzowic mogą kompletnie nie budować dróg Szkoda komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Szkoda komentować Nie nerwuj sje. Mysiek ma specyficzne poczucie humoru.Ogólnie fajny gostek z Myśka. Czasem tylko nie za każdą kierownicę Go puszczają,to po co mu drogi:p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Wraz z innymi użytkownikami forum rozbudowy infrastruktury drogowej i miast "SkyscraperCity" wpadliśmy na pomysł, aby zaapelować do firm, które oprotestowały wyniki przetargu na Łódzko-Mazowiecki odcinek A2, aby zaniechali swoich działań i zaprzestali protestów. Powstała petycja w formie elektronicznej do której podpisania Was wszystkich zachęcam. Petycja została tak stworzona, że każdy wpis generuje e-mail do trzech firm protestujących tj. Hermann Kirchner Polska Sp. z ., Johann BUNTE Bauunternehmung GmbH, Mostostal Warszawa SA. Jeśli te firmy będą protestować do upadłego możemy zapomnieć o autostradzie do Warszawy na Euro i dwa lata po Euro. Pomysł powstał wczoraj, a już dzisiaj mamy wsparcie mediów: http://www.zw.com.pl/artykul/10,400249_Apel_do_firm_blokujacych_A2.html http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7020409,Apel_internautow__Nie_blokujcie_autostrady_A2.html http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1618717,0,,internauci_odblokujmy_autostrade,wiadomosc.html Oczywiście wiem, że wśród Was będą osoby, które nie będą wierzyć w powodzenie misji. Dodam też, że pod wpływem nacisku opinii publicznej firma Skanska wycofała protest w sprawie budowy mostu na Odrze na obecnie budowanej obwodnicy autostradowej A8 pod Wrocławiem, więc każdy podpis jest na wagę złota. OTO LINK DO PETYCJI: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=4385 ... czyli niech zbuduja byle jak byle by szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 ... czyli niech zbuduja byle jak byle by szybko? Dlaczego byle jak?? Mógłbyś rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 masz mój głos:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 I jeszcze jesteśmy tutaj: http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gospodarze/warszawa/przegld-prasy/7731-apel-internautow-nie-blokujcie-autostrady-a2.html Jeszcze raz wszystkich zachęcam do podpisywania petycji (mysiauka też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Uczyniłem to zaraz po tym jak zamieściłeś ten temat i miało coś przyjęć na meila i do tej pory nie przyszło:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Uczyniłem to zaraz po tym jak zamieściłeś ten temat i miało coś przyjęć na meila i do tej pory nie przyszło:confused: do mnie jeszcze też nie przyszło,może trzeba trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 A wpisaliście poprawnie e-mail?? Ja dostałem po minucie. Jeśli nie przyjdzie spróbujcie jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qukiz Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Ja maila odebrałem po 2-3 minutach, wiec może spróbujcie jeszcze raz wysłać ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 zgadza się...walnąłem byka w mailu... poprawiłem i dostałem maila po 1 minucie....jest wszystko OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 10 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Witaj - masz moje poparcie - potwierdzenie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Nie nerwuj sje. Mysiek ma specyficzne poczucie humoru.Ogólnie fajny gostek z Myśka. Czasem tylko nie za każdą kierownicę Go puszczają,to po co mu drogi:p. Prawda, prawda. Oczywiście wypełniłem to po napisaniu poprzedniego posta. Natomiast, po co jeździć dalej niż do wawy? Zimne morze, takie sobie jeziora A do wawy pociąg 3h bezstresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2009 się podpisałem również bo w naszym pięknym kraju każdy kilometr nowej drogi jest na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 11 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Nie jestem przeciwnikiem akcji,ale to jest wszystko chore:mad:Coś za co PAŃSTWO jest zobąwiązane wykonać za Nasze pieniądze/podatki,akcyze,mandaty,dotacje z UE/musimy wysyłać petycje:mad:Jeśli są jakieś procedury to muszą być zachowane,jeśli zostało złamane prawo to są organy ścigania i kontroli łącznie z NIK.Aktywność obywatelska jak najbardziej wskazana,ale jest tyle problemów faktycznych,gdzie można mieć wpływ-a nie na budowę odcinków autostrad;)Tutaj chyba zostają wybory;)-ale Wszyscy obiecują,i to już od lat 30 XX wieku/w Polsce/;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Dopisałem się do petycji. Być może nigdy nie będę miał okazji przejechać się tym odcinkiem drogi,ale poprę wszystko,dzięki czemu może przybyć porządnych dróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 28 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Umowy podpisane!!Czas podsumować akcję:Pod petycją podpisało się ponad 2000 osób. Mimo, że jedna z firm wniosła odwołanie od wyników przetargu w dniu dzisiejszym umowa na zaprojektowanie i WYBUDOWANIE odcinka pomiędzy Łodzią, a Stolycą została podpisana. KIO (Krajowa Izba Odwoławcza) zezwoliło na podpisanie umowy z powodu "ważnego interesu społecznego" co dzisiaj uczyniono. Teraz wygrane firmy mają czas na projektowanie do maja 2009, a następnie w maju rozpocznie się budowa równocześnie na pięciu odcinkach całej liczącej 91 km autostrady. Biorąc pod uwagę, że na odcinku z Poznania do granicy niemieckiej trwają już roboty z Warszawy do granicy odległość około 490 km pokonamy w 4h! co jeszcze bardziej zbliży nas do "normalnych" gór. Bardzo ważne jest też to, że wybudowanie tej drogi połączy Warszawę z systemem autostrad europejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Będziemy mieli niezłe porównanie jakościowe na jednym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Tylko żeby nam zęby na połączeniu nie powypadały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 28 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2009 Teraz wygrane firmy mają czas na projektowanie do maja 2009, a następnie w maju rozpocznie się budowa równocześnie na pięciu odcinkach całej liczącej 91km autostrady . no to są już jakieś 4 miechy w plecy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi