Stasiu79 Napisano 6 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam wszystkich!! Proszę o pomoc w wyborze miejsca na narty. Wyjazd planujemy w styczniu lub lutym. Myslimy o Kaprun....Jedziemy w 3 pary z dziecmi. A moze ktos moze zaproponowac jakis fajna kwatere tam? Z gory dzieki za porady, Stasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stasiu79 Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Ludzie poradzcie cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Witam wszystkich!! Proszę o pomoc w wyborze miejsca na narty. Wyjazd planujemy w styczniu lub lutym. Myslimy o Kaprun....Jedziemy w 3 pary z dziecmi. A moze ktos moze zaproponowac jakis fajna kwatere tam? Z gory dzieki za porady, Stasiu Polecam Ci pensjonat Alpenrose w Kaprun. Byłem tam osobiście. Tu możesz wysłac zapytanie: http://www.skionline.pl/hotele/?co=hotel&id_hotelu=3280 Tu: http://www.skionline.pl/hotele/ znajdziesz więcej adresów. Możesz wysłać zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 6 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 wybierz jakikolwiek inny ośrodek w promieniu 100 km - będziesz bardziej zadowolony,szczególnie w lutym,kiedy są ferie w niemal całej Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 wybierz jakikolwiek inny ośrodek w promieniu 100 km - będziesz bardziej zadowolony,szczególnie w lutym,kiedy są ferie w niemal całej Europie też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Pozwólcie aby Stasiu odbył "pielgrzymkę do mekki narciarskiej" każdego polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Pozwólcie aby Stasiu odbył "pielgrzymkę do mekki narciarskiej" każdego polaka. Jakiego każdego?! Jakiego? Ja nie byłem, a powyżej podałeś mi wystarczający argument żeby tak pozostało:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Jakiego każdego?! Jakiego? Ja nie byłem, a powyżej podałeś mi wystarczający argument żeby tak pozostało:rolleyes: Ja też nie byłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Witam wszystkich!! Proszę o pomoc w wyborze miejsca na narty. Wyjazd planujemy w styczniu lub lutym. Myslimy o Kaprun....Jedziemy w 3 pary z dziecmi. A moze ktos moze zaproponowac jakis fajna kwatere tam? Z gory dzieki za porady, Stasiu lodowiec dla dzieci w srodku zimy to chyba nie jest najlepszy pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Witam wszystkich!! Proszę o pomoc w wyborze miejsca na narty. Wyjazd planujemy w styczniu lub lutym. Myslimy o Kaprun....Jedziemy w 3 pary z dziecmi. A moze ktos moze zaproponowac jakis fajna kwatere tam? Z gory dzieki za porady, Stasiu jednak istotny jest dokładny termin, ponieważ okres między 2 - 14 stycznia różni się ilością ludzi chociażby, od innych wymienionych przez Ciebie... czy dzieci już jeździły ? jesli nie, to poszukałbym czegoś spokojniejszego w stylu Leogang ( w terminie innym niż pierwsza połowa stycznia... W innym przypadku może być Zell am See)... Rzeczywiście lodowiec zimą nie jest najprzyjemniejszym miejscem do jazdy na nartach... No chyba, że utraficie pogodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 nie każdrgo - jeszcze tam nie byłem i mam nadzieję że nie będę Polecam Flachau - sporo fajnych tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Ja też nie byłem. I dlatego ,że tam są "wszyscy", to nie koniecznie ja. Ale jeśli ktoś wyraża takie pragnienie to czemu go zbijać z tropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 (edytowane) Tak, pewnie, teraz się wszyscy wyprą jak Spidera:D Polecam Flachau - sporo fajnych tras. ... i super nowoczesna infrastruktura:) Również polecam Flachau i okolice, nie odważę się porównać z Kaprun bo tam nie byłem, ale atutem na plus może byś fakt że jest bliżej do Flachau niż do Kaprun. Edytowane 7 Wrzesień 2009 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Tak, pewnie, teraz się wszyscy wyprą jak Spidera:D ja sie nie wypieram ani Kaprun ani Spydera ale Spydera to mam tylko czarnego softshella a do Kaprun jezdze tylko w listopadzie - czy wysoki sad przyjmie takie wytlumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 (edytowane) Witam wszystkich!! Proszę o pomoc w wyborze miejsca na narty. Wyjazd planujemy w styczniu lub lutym. Myslimy o Kaprun....Jedziemy w 3 pary z dziecmi. A moze ktos moze zaproponowac jakis fajna kwatere tam? Z gory dzieki za porady, Stasiu Jeśli już koniecznie chcesz tam pojechać to proponuje Zell i znalezienie kwatery blisko wyciągów w centrum lub Schutdorf. Ja kiedyś mieszkałem w Pension Regina było to mój pierwszy wyjazd w Alpy chyba 10 lat temu. Do wyciągu ok 100 metrów blisko centrum. Przystanek skibusa na lodowiec przy dolnej stacji gondolki. Górka co prawda nie wysoka ok 2000 m, ale sto razy bardziej urozmaicona niż ten śmieszny lodowiec. Edytowane 8 Wrzesień 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikol Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 tak z ciekawości się zapytam... dlaczego ten lodowiec jest śmieszny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 tak z ciekawości się zapytam... dlaczego ten lodowiec jest śmieszny ???? To metafora z rodzaju potocznych. Miałem na myśli "kiepskość" tego lodowca w porównaniu z innymi. Śmieszny jest też dlatego, że nie wiadomo dlaczego jest to jeden wielki spęd naszych rodaków. Tylko proszę nie pytaj dlaczego "kiepskość" tylko skup się na merytorycznej rozmowie w danym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Dlaczego w Kaprun jest dużo Polaków to łatwo powiedzieć: bo jest blisko, z lodowców to chyba najbliżej. Ja tam byłem i mnie się podobało, ale ja to w ogóle mało wybredny jestem i nie przeszkadza mi że inni też tam jeżdżą . W pełni sezonu to faktycznie przyjemniej się będzie jeździć w Zell am See. Pytanie do bardziej bywałych: czy rzeczywiście np. na Stubaju ale w Pitzal będzie lepiej w listpadzie / na początku grudnia? Mniej ludzi? Lepsze trasy / infrastruktura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Na pewno gdziekolwiek będzie mniej ludzi. To z własnego doświadczenia wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARI Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Stubai pod koniec listopada (2 lata temu) był super - słoneczko mrozik - ale jak zawiało to klekajcie narody - polecam także Hintertux - jest troszkę dalej i też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Dlaczego w Kaprun jest dużo Polaków to łatwo powiedzieć: bo jest blisko, z lodowców to chyba najbliżej. Mölltaler jest w podobnej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Mölltaler jest w podobnej odległości. Z Molltalerem to juz jestemy w zasiegu Tuxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Z Molltalerem to juz jestemy w zasiegu Tuxa Oj tam, oczywiście można się licytować o austryjackie lodowce, który bliżej, który dalej. Idąc tym tropem to Dachstein w Styrii jest najbliżej naszej granicy(Cieszyn), ale jak dla mnie to wszystkie są w podobnym zasięgu bo 100 km mniej czy więcej po dobrej drodze to jest nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 11 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Kaprun i okolice to nie tylko lodowiec;)Ktoś ma chęć jechać w sezonie ferii to niech się przekona,a później tutaj przedstawi swoją relację:)Chęć znięchęcenia infrastrukturą itp..jest nie na miejscu,pewnie,że lodowiec nie rzuca na kolana,ale trzeba mieć porównanie;)Dojazd dogodny-nawet w zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi