kajeran Napisano 4 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Wita, na początku chciałem się przywitać bo jestem na forum od nie dawna. Chciałem zapytać czy ktoś jezdził/testował narty Dynastar Omeglass WC 08/09. Planuję zakup takich nart i kazda informacja o nich będzie dla mnie bardzo cenna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Wita, na początku chciałem się przywitać bo jestem na forum od nie dawna. Chciałem zapytać czy ktoś jezdził/testował narty Dynastar Omeglass WC 08/09. Planuję zakup takich nart i kazda informacja o nich będzie dla mnie bardzo cenna. Pozdrawiam Skoro tutaj się zechciałeś przywitać,choć mamy tu taki wątek do witania,to Cię witam. Jak użyjesz takiego narzędzia jak szukaj to na pewno dużo na ten temat znajdziesz. Jest na tym forum kilku miłośników tych desek. Ja niestety do nich nie należę. Owocnych poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 4 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 są ok można śmiało kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 omeglass WC Przeglądałem forum, ale nic konkretnego nie znalazłem na ich temat. Chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto je testował i jeszcze jedno czy ta narta jest deską komórkową czy zwykłą sklepówką ? Mam wątpliwości ponieważ pisząc do PM sport przedstawili mi ofertę nart komórkowych i ona tam właśnie się znalazła a znowu kiedy zadzwoniłem do SKI TEAM to powiedzieli że to nie komórka. Już sam nie wiem, więc jeżeli ktoś ma na ich temat jakieś wiadomości to prosiłbym o podzielenie się nimi. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 4 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Niech marcin "rozwinie skrzydła". a nie tylko takie lakoniczne... są OK. On wie wszystko na temat tychże nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Marcin jeżeli jest tak jak mówi Figo to prosiłbym o jakieś info dot. tych desek. Naprawde mi zależy na opinii innych uzytkowników ponieważ jest teraz jest na nie promocja i jeżeli są naprawdę ok. to poprostu je wezmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Przeglądałem forum, ale nic konkretnego nie znalazłem na ich temat.Chciałbym aby wypowiedział się ktoś kto je testował... Bo po prostu chłopaki z naszego forum używający tych nart to są NARCIARZE a nie "narciarze" i oni na nich po prostu JEŻDŻĄ, a nie o nich pitolą. Dzięki właśnie ich uprzejmości miałem niewątpliwą przyjemność przetestowania tych właśnie desek, w wersji najnowszej i w wersji z przed 3 czy 4 sezonów. Bardzo fajna narta, co tu dużo gadać... Jedyne do czego się można przyczepić to wiązania(zalecam kije o podwyższonej twardości co by ich nie połamać przy odpinaniu) i kolor(ciężko kurtkę do nich dobrać) ...i jeszcze jedno czy ta narta jest deską komórkową czy zwykłą sklepówką ? To jest narta komórkowa, sklepowa ale komórka:D. Naprawde mi zależy na opinii innych uzytkowników ponieważ jest teraz jest na nie promocja i jeżeli są naprawdę ok. to poprostu je wezmę... Kupuj, na pewno nie pożałujesz, mówię to z pełną odpowiedzialnością i całkowitą powagą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Omeglass Worldcup Ok, dzięki za info. Jeśli chodzi o wypinanie wiazań kijkami to tego nie stosuję (zawsze ręką), ponieważ lubie gdy mój sprzęt wygląda jak nowy...Jeśli chodzi o kurtkę to nie mam problemu - kolor uniwersalny - czarny... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 4 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Dżizas chłopie, jeśłi nie wierzysz oficjalnemu dystrybutorowi, to gdzie jeszcze chcesz uderzyc? To ze mna pisales w sprawie tych nart. No, ale jak nie chcesz, to ... juz sa inni chetni na ta narte. Co rozumiesz pod nazwa komorkowe? Proponuje zadzownic jeszcze raz do Ski Teamu i spytac sie dokladnie o narty DYNASTAR SPEED OMEGLASS WC, a nie o OMEGLASS, ktore juz komorka nie sa. Narty WC w zeszlym sezonie sprzedawane byly w sklepach. W tym sezonie juz komorek w sklepach nie bedzie. Tak jak Ci pisalem - stricte komorka bedzie kosztowala 3500 z wiazaniem PX 15. Ale your choice jak to sie mowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2009 omeglass worldcup Zadzwoniłem do skiteam'u bo jest u nich wyprzedaż setów i mają takie narty Dynastar Omeglass WC 165 + PX14 2008/2009 za 1999zł. Oni powiedzieli mi że ta narta jest narta sklepową tylko w porównaniu do zwykłego Omeglassa jest wzmocniona tytanalem. Pisząc do ciebie przedstawiłeś mi ją jako komórkową (chodzi mi o tą uzywaną za 1350 zł). Za 3500zł to masz model 2009/2010, zgadza się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Omeglass Worldcup I jeszcze jedno ale to do Bobica, nie wiem czy mnie kojarzysz ale to ja kupuje od ciebie te Dynastar Course pro 182cm. O Omeglassy pytałem Cię z innej poczty... slalomówki też chce kupić ale teraz ma dylemat: nowe czy używane, sam rozumiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 5 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2009 To zadzwon do SKiteamu i spytaj sie, jakie narty oferowali kiedys dla klubow?> NIE BYLO w ubieglym sezonie innej narty komorkowej niz OMEGLASS WC! Na tej narcie jzdzili zawodnicy. A czym rozni sie od OMEGLASS? Wlasnie plyta tytanalowa wewnatrz narty oraz plyta WorldCup pod wiazaniem. Ot to cala mecyja. W tym roku bedzie troche inaczej, jaki pisalem powyzej. Komorki nie beda juz sprzedawane w sklepach! A co do Twojego ostatniego pytania? - To wybor nalezy do Ciebie. Narty sie nie roznia poza wygladem - ta za 3500 oraz ta, ktora Ci zaoferowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Omeglass Worldcup Ja to wszystko wiem, zakładając ten temat na forum chciałem upewnic sie że mam racje i Ty rozwiałeś moje wątpliwości... czekam w poniedziałek na fotki tych używanych 08/09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Witaj , ja chciałem dodać coś od siebie jeśli chodzi o te dechy. Jest małe ale Omeglass WC nie znosi "wożenia" się na nartach, na tej narcie musi być cały czas ATAK, jeśli masz technikę oraz umiejętności odpłaci Ci z nawiązką. Bardzo TWARDE piętki wymuszają jazdę w centralnej pozycji, jeśli zdarzy Ci się przenieść ciężar ciała na tyły grozi wystrzelenie w chmury. PS. oczywiście jak prawie każda narta komórkowa wymaga przygotowania (krawędzie , ślizg) z fabryki wychodzi surowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Witaj , ja chciałem dodać coś od siebie jeśli chodzi o te dechy. Jest małe ale Omeglass WC nie znosi "wożenia" się na nartach, na tej narcie musi być cały czas ATAK, jeśli masz technikę oraz umiejętności odpłaci Ci z nawiązką. Bardzo TWARDE piętki wymuszają jazdę w centralnej pozycji, jeśli zdarzy Ci się przenieść ciężar ciała na tyły grozi wystrzelenie w chmury. PS. oczywiście jak prawie każda narta komórkowa wymaga przygotowania (krawędzie , ślizg) z fabryki wychodzi surowa. ... gdzies ty sie pdziewal przez tyle czasu Nie jest to czasem odwrotnie (zaznaczam ze nie mam doswiadczenia z nowymi Omeglassami) tzn ze jest to miekka pietka i jak nacisniesz z jednoczesnym odchyleniem do tylu to sie podwijaja i wtedy jest wystrzal? W moich starych tak jest, bo maja zmiane grubosci narty pod butem, przody sa grubsze a tyly ciensze, moje poczatki na nich to rozwalone okulary i siniak pod okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 W moim odczuciu mają bardzo twarde piętki, a jeśli by były miękkie to chyba by nie było szans na wystrzelenie. PS. nawał roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Miałem Cię zamiar wywołać do tablicy ale widziałem,że Cię "nie ma". Bo podobnie jak Marcin wiesz wszystko na temat tejże narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Czytałem juz opinie z innych zródeł i zgadzam się Racemanem, narty te mają miekkie dzioby (aby łatwiej zapoczatkować skręt) i twarde piętki (aby dokręcały skręty i przyspieszały na końcu wiraży). Tak a propo narta jest już zamówiona i nie moge się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 A tak wogóle to chciałem podziękowac wszystkim którzy zabrali głos w tym temacie i pomogli mi w wyborze owej narty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Figo Ty też zawitałeś do klubu F1 (narciarstwa) masz nową serwisówkę Fischera... Kolego Kajeran ogólnie to Omeglassy WC są całe twarde , trzeba nieźle naciskać na jęzory by słuchały, ale Panowie(Figo, Kajeran, SB, Marcin1973) jak się ma Ferrari na nogach to to do czegoś zobowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Figo Ty też zawitałeś do klubu F1 (narciarstwa) masz nową serwisówkę Fischera... Kolego Kajeran ogólnie to Omeglassy WC są całe twarde , trzeba nieźle naciskać na jęzory by słuchały, ale Panowie(Figo, Kajeran, SB, Marcin1973) jak się ma Ferrari na nogach to to do czegoś zobowiązuje Przypadek to sprawił,że musiałem się dorobić takiej narty;) Jeśli zaś chodzi o zobowiązania to masz na myśli starty w zawodach?:eek: Już się boję ale się zobowiązuję.No w każdym razie,bardzo będę się starał być zaangażowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Jeśli zaś chodzi o zobowiązania to masz na myśli starty w zawodach?:eek: Starty nie koniecznie, ale permanentne treningi i owszem, oczywiście w "cywilizowanych" warunkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Dodam że treningi z KOLEGAMI . Tylko by żonka nie miała obiekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Dodam że treningi z KOLEGAMI . Tylko by żonka nie miała obiekcji wężykiem, wężykiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi