SKI-maniac Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 (edytowane) nie tyle bliżej, co szybciej w Alpy trasą przez Mikulov będzie od końca 2009, a później jeszcze szybciej od lutego 2010 pewnie wielu z was widziało tę budowę wzdłuż drogi B7 z Mikulova do Wiednia. Sprawdziłem sobie harmonogramy: odcinek A5 Nordautobahn od granicy z CZ do Schrick jest dopiero planowany odcinek A5 Nordautobahn od Schrick do Eibesbrunn ma być oddany 1. lutego 2010 tu nastąpi koniec A5 i dalej będzie się jechać S1 odcinek S1 od Eibesbrunn do Suessenbrunn ma być oddany w listopadzie 2009 (dalsza część S1 od Suessenbrunn do Schwechat jest dopiero w planach) ale w Suessenbrunn wskakiwać się będzie na S2, które płynnie przejdzie w A22 - ten kawałek S2 też ma być oddany pod koniec 2009 zainteresowanych mapkami odsyłam: http://www.asfinag.at/index.php?modu...=8&idtopic=354 Edytowane 29 Listopad 2009 przez SKI-maniac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Tak to będzie przebiegać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Autostrada A5 Przebieg całej autostrady A5 - tu jest powiększenie: http://www.asfinag.at/index.php?module=Pagesetter&type=file&func=get&tid=287&fid=ddownload1&pid=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Przebieg północno-zachodniego odcinka obwodnicy S1 jest tutaj:http://www.asfinag.at/index.php?module=Pagesetter&type=file&func=get&tid=287&fid=ddownload1&pid=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 ukonczenie tego 34km odcinka dopiero w 2013 (o ile dobrze doczytalem), myslalem ze to bedzie troche szybciej, z drugiej strony 34km po starej drodze da sie przezyc , w najblizszym czasie przetestuje trase Cieszyn-Bratislava-Wien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 ukonczenie tego 34km odcinka dopiero w 2013 (o ile dobrze doczytalem), myslalem ze to bedzie troche szybciej, z drugiej strony 34km po starej drodze da sie przezyc , w najblizszym czasie przetestuje trase Cieszyn-Bratislava-Wien A do Bratysławy jedziesz przez Brno, czy przez Słowację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Proponuję przez Brno, testowałem jadąc do B-pesztu w lipcu pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 3 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2009 A do Bratysławy jedziesz przez Brno, czy przez Słowację? chcemy pojechac Cieszyn - Bratyslawa -Wien, bo jak przez Brno to winietke czeska musze kupic, podobno z Cieszyna w kierunku Cadcy juz jest nowa droga nie jedzie sie juz przez niezliczone ilosci Trzcincow To moze nie jest optymalna droga ale chcemy zrobic taki eksperyment, zwykle jezdze prze Mikulov bo Znojmo mi dziala na nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2009 podobno z Cieszyna w kierunku Cadcy juz jest nowa droga nie jedzie sie juz przez niezliczone ilosci Trzcincow Owszem jechałem tędy wracając w zimie z Vratnej. Ale nie licz na dłuuugi odcinek. To raczej obwodnica Trzyńca. I uważaj na fotoradary na autostradzie, bo są zainstalowane na stałe w miejscach gdzie nie ma specjalnych ograniczeń! Rozumiem, że Słowacką winietkę posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2009 chcemy pojechac Cieszyn - Bratyslawa -Wien, bo jak przez Brno to winietke czeska musze kupic, podobno z Cieszyna w kierunku Cadcy juz jest nowa droga nie jedzie sie juz przez niezliczone ilosci Trzcincow To moze nie jest optymalna droga ale chcemy zrobic taki eksperyment, zwykle jezdze prze Mikulov bo Znojmo mi dziala na nerwy Jak to różni ludzie różnie mają. Mnie na nerwy idzie droga przez Mikulov. A uwielbiam jazdę przez Znojmo. Licz się z tym ,że prawie cały odcinek Żylina-Bratysława jest w przebudowie,ograniczenie do 80km. Jechałem trzy tygodnie temu z Bratysławy do Bielska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 6 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Jak to różni ludzie różnie mają. Mnie na nerwy idzie droga przez Mikulov. A uwielbiam jazdę przez Znojmo. Licz się z tym ,że prawie cały odcinek Żylina-Bratysława jest w przebudowie,ograniczenie do 80km. Jechałem trzy tygodnie temu z Bratysławy do Bielska. ... no to chyba opcja przez Bratyslawe odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 6 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Właśnie objechałem omawiane tu trasy, wczoraj wracałem z Wiednia przez Mikulov - na razie wygląda to kiepściutko, nawet jak dojdzie kawałek autostrady to i tak jedzie sie źle, dodam, że jechałem w sobote późnym popołudniem i jechalo sie po prostu w sznurku, austryjaki się wlekli niemiłosiernie. Co do wariantu Jarka przes Słowacje to tez nie polecam, od Cieszyna do granicy ze Słowacja normalnie miazga, do tego małe roboty za Trzińcem (ma już obwodnicę ale nędzną i krótką bo w końcówke miasta i tak sie wpada), dalej przez Słowacje nieco lepiej ale z uwagi na mocne podniesienie cen mandatów u nich miejscowi jeżdrza bardzo wolno i w zabudowanym wszyscy zwalniają do 50 tki raptownie więc zaraz cały sznurek dohamowuje i juz, przed Cadcą roboty - wahadło, można postać, 5 km autostrady dorobili z Żyliny, przed Bratysławą za to na odcinku 30-40 km roboty i jest długie zwęzenie więc jedzie sie tak na 1 i pół pasa, jest ograniczenie i się nie poszaleje - ale korków jakichś to nie powoduje i leci sie tak koło 100 płynnie. Jeśli zaś jedziesz dalej z Bratysławy na pd od Wiednia to polecam skrót na Wiener Nuestad wzdłuż tego dużego jeziora przy granicy z Węgrami, oszczędza sie sporo drogi i calkowicie szerokim łukiem mija Wiedeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKI-maniac Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 wczoraj wracałem z Wiednia przez Mikulov - na razie wygląda to kiepściutko, nawet jak dojdzie kawałek autostrady to i tak jedzie sie źle wg mnie dzięki tym trzem skrawkom autostrady i ekspresówek będzie można zaoszczędzić od 30 minut do nawet godziny w zależności jaki bylby ruch na starej trasie. Najważniejsze, że nie będzie trzeba wjeżdżać do Wiednia, zero świateł, skrzyżowań itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 wg mnie dzięki tym trzem skrawkom autostrady i ekspresówek będzie można zaoszczędzić od 30 minut do nawet godziny w zależności jaki bylby ruch na starej trasie. Najważniejsze, że nie będzie trzeba wjeżdżać do Wiednia, zero świateł, skrzyżowań itp. Tak to prawda, zaoszczędzi sie sporo czasu i nerwów ale chyba i tak przez Znojmo będzie póki co sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKI-maniac Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Tak to prawda, zaoszczędzi sie sporo czasu i nerwów ale chyba i tak przez Znojmo będzie póki co sprawniej. zależy którędy dalej Znojmo -> A1 Westautobahn Mikulov -> A2 Suedautobahn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 8 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2009 zależy którędy dalej Znojmo -> A1 Westautobahn Mikulov -> A2 Suedautobahn Oczywiście, ale jeśli podciągną dalej nieco tą autostradę to i na zachód przez Wiedeń będzie chyba wygodniej. Na razie zostanie po staremu tyle, że jak wypadnie przez Wiedeń to bedzie dużo fajniej bo ten wjazd-wyjazd z miasta jak na razie jest frustrujący, no chyba, że w nocy ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Wczoraj wyjechałem z Wiednia w kierunku na Mikulov nowiuteńką autostradą. Pokonanie tego wkurzającego wyjazdowego odcinka pełnego świateł zajęło mi około 10 minut:D. Wyszło trochę przypadkowo bo Austryjacy mają kompletnie pomieszane oznakowania teraz na tym wyjeździe. Jadąc od południa znaki na Brno kierują po staremu a tu nagle na samym zjeździe na Brno i Pragę odsłania się nowy znak Brno prosto - czyli Brno jest do zjazdu ale i prosto też jest. Chyba ten znak miał być zasłonięty ale sie odsłonił i nas całkiem zmylił. Lecimy więc prosto a dalej wszystkie znaki na Brno pokreślone znaczy jeszcze nie gotowe to niby, mijamy węzeł tej nowej autostrady bokiem i lecimy równolegle z nią starą dwópasmówką. Znaki na Brno dalej pokreślone ale jak już tracimy nadzieję jest znak odsłonięty. Na pierwszym wyjeździe z tej nowej autostrady jak zaczyna się ona rozjeżdżać z dwupasmówką skrecającą tu na wschód jest możliwośc wjazdu i dalej leci się bez problemu cały pierwszy jej odcinek - tak około 20 km. Droga miodzio, nówka nieśmigana, fajne ma osłony od hałasu, takich bajeranckich jeszcze nie widziałem. Na mój gust oszczędza się teraz 20-30 minut jazdy:) Drugi odcinek też już prawie gotowy bo jedzie sie po nim dość spory kawałek ale po jednym pasie - wygląda na prawie gotowy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 30 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2010 Dziś jechałem tą autostradą jeszcze raz. W Wiedniu już pięknie wyznakowane prosciutko na Brno, wylatuje sie od razu na nowiutką autostradę i leci niestety tylko jakieś 25 km, później zrzucają na stary wariant. Za chwile wraca sie znowu na jakieś 10 km na gotową autostradę - tylko ograniczenia 70 są cały czas. Ta druga częsc wyglada już na całkiem gotową i może ją niedługo otworzą. Tymczasem jadąc dalej w kierunku czeskiej granicy widać, że mocno grzebią w ziemi nad kolejnym kawałkiem. Jak złoża do kupy te dwa prawie gotowe kawałki to na mój gust oszczedzi to minimu 30 minut czasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 Dziś jechałem tą autostradą jeszcze raz. W Wiedniu już pięknie wyznakowane prosciutko na Brno, wylatuje sie od razu na nowiutką autostradę i leci niestety tylko jakieś 25 km, później zrzucają na stary wariant. Za chwile wraca sie znowu na jakieś 10 km na gotową autostradę - tylko ograniczenia 70 są cały czas. Ta druga częsc wyglada już na całkiem gotową i może ją niedługo otworzą. Tymczasem jadąc dalej w kierunku czeskiej granicy widać, że mocno grzebią w ziemi nad kolejnym kawałkiem. Jak złoża do kupy te dwa prawie gotowe kawałki to na mój gust oszczedzi to minimu 30 minut czasu I ja wracając postanowiłem wypróbować ten wariant. Poprzysiągłem sobie. Nigdy więcej przez Mikulov........,nigdy więcej. Chyba dopiero wtedy jak będzie już kompletnie otwarte i połączone wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 31 Styczeń 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2010 Chyba dopiero wtedy jak będzie już kompletnie otwarte i połączone wszystko. U Austryjaków to w 2013 r. u Czechów jak Bóg da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2010 (edytowane) Ring Wiednia otwarty! Przy okazji ostatnich wyjazdów w Alpy sprawdziłem jak jedzie się nowo otwartym odcinkiem autostrady A5 oraz nową północna obwodnicą Wiednia. Moje stare przyzwyczajenia do jazdy przez Znojmo uległy zmianie. Teraz Mikulov 30 km starą droga, a potem już 50 km nófki autobany! Następnie skręcamy w prawo na S1 w kierunku Stockerau przejeżdżamy przez kilka tuneli i skręt na ... Pragę A22. Teraz 10 km i dojeżdżamy do Stockerau gdzie wpadamy na dobrze nam znaną drogę S5 na Krems! Edytowane 13 Lipiec 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2010 Ech, narobicie człekowi apetytu... Pomyśleć tylko, że parę godzin łatwej i wygodnej jazdy stąd leży śnieg, wielka kupa cudnego, białego, lśniącego śniegu . Zresztą i parę lat temu, kiedy mogłam się tam ostatni raz kopnąć, najgorzej było się dostać do Cieszyna (przez wykopki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2010 A przez Krems jest bez światel autobahna jak malowana bez zatrzymywania się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2010 A przez Krems jest bez światel autobahna jak malowana bez zatrzymywania się ? Jeszcze nie! Most na Dunaju przed Krems jest jeszcze zamknięty, ale już za kilka miesięcy Krems ominiemy szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2010 Przy okazji ostatnich wyjazdów w Alpy sprawdziłem jak jedzie się nowo otwartym odcinkiem autostrady A5 oraz nową północna obwodnicą Wiednia. Moje stare przyzwyczajenia do jazdy przez Znojmo uległy zmianie. Teraz Mikulov 30 km starą droga, a potem już 50 km nófki autobany! Następnie skręcamy w prawo na S1 w kierunku Stockerau przejeżdżamy przez kilka tuneli i skręt na ... Pragę A22. Teraz 10 km i dojeżdżamy do Stockerau gdzie wpadamy na dobrze nam znaną drogę S5 na Krems! Ostatnio przekonywałem SB,że nasze przyzwyczajenia jazdy przez Znojmo pewnie ulegną zmianie,szczególnie jeśli chodzi o jazdę w kierunku Karyntii. Natomiast w kierunku Salzburga to tylko przez Znojmo. Ale skoro otworzą północną obwodnicę S1 do Stockerau i jeszcze most który pozwoli ominąć Krems,będzie się jeździć wygodniej. I pewnie zapomnimy o drodze przez Znojmo. Ale pewnych malowniczych odcinków będzie żal ,np. Krems - Melk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi