Gość berry Napisano 27 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 Witam, dziś pochodziłem po sklepach, patrząc za nartami, butami i całym strojem. Ogólnie wrażenie trochę dziwne, bo nie było w sklepach butów, które by mnie interesowały, a to za sprawą ceny(700-1500<). Przymierzyłem sobie kilka butów takie jak rosoły r16 z flex 100 czy w ogóle jakieś mi nie znane. eR 16 kosztowały 1000 zł długść wkładki to 29cm, a flex, tak jak wspomniałem to 100. Butki ogólnie fajne, ale nie wiem jak ich mam porównać np do butów nordica. Odpowiem na twoją wypowiedź: 1. Kupuję narty fischera worldcup sc lub race. Więc to będzie bardziej pod grupę racing. 2. Szukam twardości odpowiadających grupie nart; czyli flex na poziomie 70-100. 3.Dziś przymierzając wspominane rosoły, trafiłem na rozmiary o wkładce 29 cm. Buty ogólnie były w sam raz, gdyż czułem ich koniec. Dlatego szukam coś pokroju 29,5-30cm. Teraz wytłumacz mi o co chodzi z twardością butów, a siłami dynamicznymi... Ogólnie mówiąc to powiedzcie mi czy nie robię błędu, biorąc buty tak twarde. Może wziąć buty z flex(em?) 75, np. takie jak fischery soma mx pro? Szczerze mówiąc to jestem w d@@@e... Dlatego zdaję się na waszą poradę. Koszty przesyłki poniesione przeze mnie po przez wymianę butów na inny wymiar ,mogę jeszcze znieść, bo jest to koszt rzędu 30-40 zł W sklepach przymierzasz, oglądasz, dotykasz ... Kupujesz wybrane w necie... Jesli chcesz przymierzać kupione w necie, po czym odsyłać niepasujące, to kwotę którą podałeś za przesyłkę musisz pomnożyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 W sklepach przymierzasz, oglądasz, dotykasz ... Kupujesz wybrane w necie... Jesli chcesz przymierzać kupione w necie, po czym odsyłać niepasujące, to kwotę którą podałeś za przesyłkę musisz pomnożyć ... To co jest w necie, nie ma w sklepach. Bynajmniej w Rzeszowie, może dlatego że sezon się jeszcze nie zaczął... Jak myślicie, ceny będą mniejsze teraz czy w trakcie sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 27 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 To co jest w necie, nie ma w sklepach. Bynajmniej w Rzeszowie, może dlatego że sezon się jeszcze nie zaczął... Jak myślicie, ceny będą mniejsze teraz czy w trakcie sezonu? Wyprzedaże już były, albo dopiero będą... Niestety... Teraz w sklepach RACZEJ nie ma okazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 Odpowiedzcie mi na ostatnie pytanie: mając kupować buty, jaką twardość wybralibyście do nart fischer world cup/race sc? Twardość na poziomie 75 czy coś więcej 80,90,100? Dodam, że nadal rosnę i przybieram na wadze. Więc taki margines to: 80 kg wagi, 185 cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 27 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 Odpowiedzcie mi na ostatnie pytanie: mając kupować buty, jaką twardość wybralibyście do nart fischer world cup/race sc? Twardość na poziomie 75 czy coś więcej 80,90,100? Dodam, że nadal rosnę i przybieram na wadze. Więc taki margines to: 80 kg wagi, 185 cm wzrostu. odpowiadając tylko na Twoje pytanie (a nie polemizując z jego treścią ), wybrałbym coś więcej... a idąc dalej: o ile więcej, to zależy - jak już wspomniano - od marki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 27 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 W sklepach przymierzasz, oglądasz, dotykasz ... Kupujesz wybrane w necie... Dokładnie w myśl tej zasady ostatnio kupiłem buty. A żeby było ciekawiej to w sklepie przymierzałem Fischer RC4 Competition 110, a przez internet nabyłem Fischer RC4 Race 120. Po prostu wyśpekulowołem że oba te modele robione są na tych samych matrycach i różnią się twardością, no i kolorem, i właśnie ten drugi aspekt był priorytetem przy wyborze modelu:D. Spędziłem jak na razie w tych butach kilka alpejskich dni i jak na razie jestem przekonany że to są najlepsze buty jakie kiedykolwiek posiadałem:) - i niech tak zostanie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2009 (edytowane) Odpowiedzcie mi na ostatnie pytanie: mając kupować buty, jaką twardość wybralibyście do nart fischer world cup/race sc? Twardość na poziomie 75 czy coś więcej 80,90,100? Dodam, że nadal rosnę i przybieram na wadze. Więc taki margines to: 80 kg wagi, 185 cm wzrostu. Tak po chlopsku - i to zadne reguly dla race sc granice 80-100 flex dla wc - 100 ++ , a jaki plus to zalezy co i jak:rolleyes: oczywiscie nie neguje to tego ze w 70 albo 100 flex posmigasz na wc, albo ze 120 na standard race, ale..... duzo by sie rozpisywac jednak duzo zalezy od indywidualnych preferencji, marki buta, spasowania buta, charakterystyki jazdy, blelele;) musisz tez troche sam sie zdecydowac wiedzac "cos" o sobie; nawet jak kazdy tutaj Ci serce otworzy to i tak powinienies "zlamac" to przez swoje parametry, preferencje i doswiadczenie (nawet jezeli "marne" - wazne ze wlasne) i po tym zdecydowac Powodzenia Edytowane 27 Sierpień 2009 przez juice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi