Bończa Napisano 21 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 Poradźcie coś w kwestii łączenia się z netem - od kilku miesięcy zrywa mi co chwilę połączenie z netem poprzez neostradę. Chyba zrezygnuję z tego fajansu. Co polecacie - mobilne rozwiązania z sieci gsm, czy może ktoś ma doświadczenia z netią? Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 JA od 2 lat korzystam z Multimo i jestem bardzo zadowolony. Za te 2 lata zdarzyło się 2 razy że przez 2-3 godziny nie było netu i dzwoniąc do nich na infolinię za każdym razem uzyskałem rzeczową informację że mają awarię, że technicy pracują i że najpóźniej do (np.) 18 wszystko wróci do normy, i w obu przypadkach wywiązywali się z złożonych deklaracji przed czasem:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 Oprócz tego, że mam po kabelku w domu, używam też iPlusa firmowego i playa. Szczerze mówiąc, to kabelek z lokalnej firmy jest boski. A na wyjazdach to mega loteria co będzie działać. Plus playa: można wyprobowac przez zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 Bończa a nie ma UPC?? telewizji kablowej?? bo z kablowki sa dobre ceny i nawet niezłe prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 Nie niestety - na wsi nie ma kablówki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 Bończa a nie ma UPC?? telewizji kablowej?? bo z kablowki sa dobre ceny i nawet niezłe prędkości Hmmm akurat w nich bym nie wierzył ... darmozjady jedne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 21 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2009 Nie polecam iPlus jako stacjonarne łącze,wychodzi za drogo:confused:Jako mobilne tak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 ja mam z upc chello od 4 lat i bardzo sobie chwale, a swoją drogą neostrada bez obrazy ostatni syf:) Bończa bierz wszystko tylko nie to:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Rafał, Ja od kwietnia mam PlayOnline i wiem z praktyki, że działa to w Zakopanem całkiem nieźle. W prepaidzie kosztuje mnie to 50 zł. na 2 miesiące. Netia reklamuje się ostatnio, że ma jakąś ofertę na internet mobilny i stacjonarny w jednym. Może bazują właśnie na tym. Osobiście z neozdradą mam negatywne doświadczenia (kilku moich klientów się sparło, że ma być tanio i mają tanio). Ale za to od lat korzystam z DSL w TPSA i tu jest super, tyle tylko, że kosztuje to trochę więcej. Spróbuj więc co zaproponuje Netia, albo ten DSL w TPSA pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Spróbuj więc co zaproponuje Netia, albo ten DSL w TPSA misal Tylko jest małe ale! DSL z TP SA to najdroższy internet na rynku. Ja mając łącze TPSA mam internet z Dialogi na łączu TPSA, bo jest 3 x szybszy i 3 x tańszy! Co do moblineo inetrnetu to uzywałem Orage, a teraz jadę na iPlusie i daje radę. Wszystko zależy o miejsca w którym się znajduję. W Zakopanem wiele razy uzywałem Iplusa i było różnie. Nie raz działał jak burza HSDPA, a nie raz jak ślimak EDGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leski Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ja ma UPS 10MB chyba za 59pln/mies i nie mam z nim żadnych problemów - poza beznadziejną obsługą klienta (na szczęście tylko raz musiałem się z nimi kontaktować. Neostrada - totalna porażka - zanim zrezygnujesz wczytaj się w umowę - ostatnio znajomy chciał ją zerwać to mu przysłali pismo, że ma do zapłacenia 3600pln kary umownej!! A mobilnie od 5 lat jadę w całym kraju na Orange BE - modemy od nich się sypały to kupiłem sobie na allegro i dział bez problemu - ostatnio nawet obniżyli mi abonament o 75% za staż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Dzięki wszystkim za sugestie - o Multimo, o którym Sławek napisał, nawet wcześniej nie słyszałem, a okazuje się, że jest warte rozpatrzenia. Mam tylko pytanie - czy nie da się już przejść w ogóle na mobilne rozwiązanie, czy jednak jest to ograniczenie za duże (limit transferu, szybkość, brak możliwości oglądania np. You Tube?, czy innych serwisów multimedialnych?) w stosunku do sztywnego łącza. Moje użytkowanie sieci to normalne działania: e-mail, www, zdjęcia itp. Z tego co piszecie, to jednak każdy używa obok mobilnego w terenie, sztywnego na chacie lub w firmie. Jakie zatem macie potrzeby, aby trzymać sztywne? Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ja mam łącze DSL rozprowadzone w małej sieci osiedlowej juz jakies 5 lat. Fakt łącze jest drogie, czasami były dobre promocje (nawet 50%), ale dzieląc to na wszystkich użytkowników wychodzą nas grosze. Co do predkości nie jest źle, wiadomo nie wszyscy kożystają o tej samej porze, a do tego dochodzą osoby którą są w domu tylko na weekend. Ogólnie polecam dogadanie się z sąsiadami i podłączenia łącza które można rozprowadzic poza teren budynku. Ale uwaga, dobierajcie tylko uczciwych sąsiadów, żebyście nie zostali z rachunkiem na kilkaset zł całkiem sami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ja posiadam łącze bezprzewodowe w Sferii. Działa w całej strefie numerycznej o kierunkowym "022", czyli całe byłe "Stołeczne" województwo. Jak na internet radiowy całkiem spoko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Mam tylko pytanie - czy nie da się już przejść w ogóle na mobilne rozwiązanie, czy jednak jest to ograniczenie za duże (limit transferu, szybkość, brak możliwości oglądania np. You Tube?, czy innych serwisów multimedialnych?) w stosunku do sztywnego łącza. Moje użytkowanie sieci to normalne działania: e-mail, www, zdjęcia itp. Z tego co piszecie, to jednak każdy używa obok mobilnego w terenie, sztywnego na chacie lub w firmie. Jakie zatem macie potrzeby, aby trzymać sztywne? Dzięki:) oczywiście, że da się przejść na mobilne rozwiązania, gdyż działa wszystko (mail, www, zdjęcia, youtube) i to całkiem miło. problemem jest tylko cena gdy zasysasz dużo danych - ściągasz filmy, programy itd. i to jest jedyny powód, który trzyma mnie przy stacjonarnym rozwiązaniu. ja jako uzupełnienie korzystam z własnego modemu (notabene zakupionego w austrii podczas nartowania) i kart w formie prepaid, co pozwala szybko reagować na wojnę cenową telekomów - aktualnie tak jak misal playonline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2009 Mam tylko pytanie - czy nie da się już przejść w ogóle na mobilne rozwiązanie, czy jednak jest to ograniczenie za duże (limit transferu, szybkość, brak możliwości oglądania np. You Tube?, czy innych serwisów multimedialnych?) w stosunku do sztywnego łącza. Moje użytkowanie sieci to normalne działania: e-mail, www, zdjęcia itp. Da się spokojnie. I fajnie mieć net gdziekolwiek się chce. No... prawie... Jeśli chcesz mieć to w domu - przetestuj przed zakupem. Ale.. Jak grasz już w necie to lepiej mieć kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 24 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2009 Ja też mam Chello i przez 1.5 roku może raz się zdarzyło na kilka godzin przerwanie połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 24 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2009 Co kabel to kabel. Nic lepszego jak dla mnie jeszcze nie wymyślili. Ja korzystam od 1.5 roku z N95 czyli z GSM- plus i da się przeżyć. Wolno bo wolno ale działa. Ale gdybym miał wybór to tylko kabel. W firmie mam DSL jest ok cena oczywiście bez komentarza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2009 oczywiście, że da się przejść na mobilne rozwiązania, gdyż działa wszystko (mail, www, zdjęcia, youtube) i to całkiem miło. problemem jest tylko cena gdy zasysasz dużo danych - ściągasz filmy, programy itd. i to jest jedyny powód, który trzyma mnie przy stacjonarnym rozwiązaniu. aktualnie tak jak misal playonline To by była odpowiedź na nurtujące mnie pytania - wiadomo na telefonie net przez gsm działa non stop (google g1 synchronizuje mail, kalendarz i inne na bieżąco) ale nie byłem pewien, czy te mobilne rozwiązania będą już gotowe do stosowania w pc. Filmów nie ściągam, programów też nie, tak więc trzeba pójść do play i spróbować. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi