Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Internet przez neostradę czy coś innego?

Bończa

Rekomendowane odpowiedzi

JA od 2 lat korzystam z Multimo i jestem bardzo zadowolony.

Za te 2 lata zdarzyło się 2 razy że przez 2-3 godziny nie było netu i dzwoniąc do nich na infolinię za każdym razem uzyskałem rzeczową informację że mają awarię, że technicy pracują i że najpóźniej do (np.) 18 wszystko wróci do normy, i w obu przypadkach wywiązywali się z złożonych deklaracji przed czasem:).

Rafał,

Ja od kwietnia mam PlayOnline i wiem z praktyki, że działa to w Zakopanem całkiem nieźle. W prepaidzie kosztuje mnie to 50 zł. na 2 miesiące.

Netia reklamuje się ostatnio, że ma jakąś ofertę na internet mobilny i stacjonarny w jednym. Może bazują właśnie na tym.

Osobiście z neozdradą mam negatywne doświadczenia (kilku moich klientów się sparło, że ma być tanio i mają :D tanio). Ale za to od lat korzystam z DSL w TPSA i tu jest super, tyle tylko, że kosztuje to trochę więcej.

Spróbuj więc co zaproponuje Netia, albo ten DSL w TPSA

pzdr

misal

Spróbuj więc co zaproponuje Netia, albo ten DSL w TPSA

misal

Tylko jest małe ale! DSL z TP SA to najdroższy internet na rynku. Ja mając łącze TPSA mam internet z Dialogi na łączu TPSA, bo jest 3 x szybszy i 3 x tańszy!

Co do moblineo inetrnetu to uzywałem Orage, a teraz jadę na iPlusie i daje radę. Wszystko zależy o miejsca w którym się znajduję. W Zakopanem wiele razy uzywałem Iplusa i było różnie. Nie raz działał jak burza HSDPA, a nie raz jak ślimak EDGE.

Ja ma UPS 10MB chyba za 59pln/mies i nie mam z nim żadnych problemów - poza beznadziejną obsługą klienta (na szczęście tylko raz musiałem się z nimi kontaktować.

Neostrada - totalna porażka - zanim zrezygnujesz wczytaj się w umowę - ostatnio znajomy chciał ją zerwać to mu przysłali pismo, że ma do zapłacenia 3600pln kary umownej!!

A mobilnie od 5 lat jadę w całym kraju na Orange BE - modemy od nich się sypały to kupiłem sobie na allegro i dział bez problemu - ostatnio nawet obniżyli mi abonament o 75% za staż :)

Dzięki wszystkim za sugestie - o Multimo, o którym Sławek napisał, nawet wcześniej nie słyszałem, a okazuje się, że jest warte rozpatrzenia.

Mam tylko pytanie - czy nie da się już przejść w ogóle na mobilne rozwiązanie, czy jednak jest to ograniczenie za duże (limit transferu, szybkość, brak możliwości oglądania np. You Tube?, czy innych serwisów multimedialnych?) w stosunku do sztywnego łącza. Moje użytkowanie sieci to normalne działania: e-mail, www, zdjęcia itp.

Z tego co piszecie, to jednak każdy używa obok mobilnego w terenie, sztywnego na chacie lub w firmie. Jakie zatem macie potrzeby, aby trzymać sztywne?

Dzięki:)

Ja mam łącze DSL rozprowadzone w małej sieci osiedlowej juz jakies 5 lat. Fakt łącze jest drogie, czasami były dobre promocje (nawet 50%), ale dzieląc to na wszystkich użytkowników wychodzą nas grosze. Co do predkości nie jest źle, wiadomo nie wszyscy kożystają o tej samej porze, a do tego dochodzą osoby którą są w domu tylko na weekend.

Ogólnie polecam dogadanie się z sąsiadami i podłączenia łącza które można rozprowadzic poza teren budynku. Ale uwaga, dobierajcie tylko uczciwych sąsiadów, żebyście nie zostali z rachunkiem na kilkaset zł całkiem sami!

Mam tylko pytanie - czy nie da się już przejść w ogóle na mobilne rozwiązanie, czy jednak jest to ograniczenie za duże (limit transferu, szybkość, brak możliwości oglądania np. You Tube?, czy innych serwisów multimedialnych?) w stosunku do sztywnego łącza. Moje użytkowanie sieci to normalne działania: e-mail, www, zdjęcia itp.

Z tego co piszecie, to jednak każdy używa obok mobilnego w terenie, sztywnego na chacie lub w firmie. Jakie zatem macie potrzeby, aby trzymać sztywne?

Dzięki:)

oczywiście, że da się przejść na mobilne rozwiązania, gdyż działa wszystko (mail, www, zdjęcia, youtube) i to całkiem miło. problemem jest tylko cena gdy zasysasz dużo danych - ściągasz filmy, programy itd. i to jest jedyny powód, który trzyma mnie przy stacjonarnym rozwiązaniu.

ja jako uzupełnienie korzystam z własnego modemu (notabene zakupionego w austrii podczas nartowania) i kart w formie prepaid, co pozwala szybko reagować na wojnę cenową telekomów :rolleyes:- aktualnie tak jak misal playonline

Da się spokojnie. I fajnie mieć net gdziekolwiek się chce. No... prawie...

Jeśli chcesz mieć to w domu - przetestuj przed zakupem.

Ale..

Jak grasz już w necie to lepiej mieć kabel.

oczywiście, że da się przejść na mobilne rozwiązania, gdyż działa wszystko (mail, www, zdjęcia, youtube) i to całkiem miło. problemem jest tylko cena gdy zasysasz dużo danych - ściągasz filmy, programy itd. i to jest jedyny powód, który trzyma mnie przy stacjonarnym rozwiązaniu.

aktualnie tak jak misal playonline

To by była odpowiedź na nurtujące mnie pytania - wiadomo na telefonie net przez gsm działa non stop (google g1 synchronizuje mail, kalendarz i inne na bieżąco) ale nie byłem pewien, czy te mobilne rozwiązania będą już gotowe do stosowania w pc. Filmów nie ściągam, programów też nie, tak więc trzeba pójść do play i spróbować. Dzięki.