Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dokąd wybrać się w grudniu?

zbig12

Rekomendowane odpowiedzi

W Austrii byliśmy już w Solden i w St. Johan in Tirol. Zauważyłem, że tydzień od 12 grudnia jest niedrogi, czy mogę poprosić o radę, dokąd się wybrać? Val Gardena jest droga w porównaniu z Val di Sole, sam już nie wiem.

Loteria,ilu forumowiczów każdy coś poda,zależy czy z dziećmi,na czy Ci zależy?baseny albo spokój?;)

Loteria,ilu forumowiczów każdy coś poda,zależy czy z dziećmi,na czy Ci zależy?baseny albo spokój?;)

Jest nas 11 osób jeżdżących na wszystkich trasach. To 3 rodziny, 4+3+2+2. Zależy nam na spędzaniu czasu na trasach do 16 godz. a potem basen, piwko jedno, drugie ze sztyftem.

Zbychu,

Prawda jest taka, że bardzo wiele zależy od pogody, która w wysokich górach jest kiepsko przewidywalna. Jeżeli jest to wyjazd typowo rodzinny a nie sportowy, to pogoda ma decydujące znaczenie. Czy musisz planować wyjazd już teraz, czy możesz to zrobić "last minute" ? W grudniu przed Bożym Narodzeniem polecałbym jednak lodowce. Nie powinno być jeszcze tłoku, a ceny też będą przystępne. Ja osobiście jestem wielkim entuzjastą Stubai'u, gdzie na wyjazd rodzinny są świetne warunki. Jeżeli interesowałby Ciebie pensjonat, to (nie jestem tam współwłaścicielem :), a szkoda :( ) www.gasteigerhof.at, położony 10 km od dolnej stacji kolejki na lodowiec.

pzdr

misal

Edytowane przez misalatomic

Cześć

W Austrii byliśmy już w Solden i w St. Johan in Tirol. Zauważyłem, że tydzień od 12 grudnia jest niedrogi, czy mogę poprosić o radę, dokąd się wybrać? Val Gardena jest droga w porównaniu z Val di Sole, sam już nie wiem.

Weź Val di Sole - na Presenie zawsze pojeździsz.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Otrzymałem oferty ze ski-planet, lecz nieciekawe. Jedziemy jednak w końcu stycznia i to zmienia moje nastawienie co do ceny. Jest nas 11 osób i jak co roku problem z ulokowaniem nas w jednej chałupie. Dzisiaj wróciłem z wyjazdu i zabieram sie do szukania, wieczorkiem. Juz tak na pierwsze rozeznanie to na osobę bedzie około 1500 ze skipasem. Może mniej jeżeli w Val di Sole.

• 3 weeks later...

Zmieniło sie po spotkaniu, w lutym jedziemy w jakieś Czeskie a Włochy dopiero w marcu na 9 osób. Wolałbym Austrię, bo nigdy się nie zawiodłem, szczególnie w Langenfeld i Kitbuchel.

Będę szukał coś aby przejechać się po Sella Rondo. Skipassy są tam drogie 225 Eu, lecz mozna kupić składany,1 dzień na Sella Rondo a reszta na inne.

Będę szukał coś aby przejechać się po Sella Rondo. Skipassy są tam drogie 225 Eu, lecz mozna kupić składany,1 dzień na Sella Rondo a reszta na inne.

Za jazdę po Sella Ronda powinni raczej dopłacać. Poniżej wystarczający argument dla czego, co prawda nie mój ale naszej forumowej koleżanki, ale ja z 2005 r. mam dokładnie takie same wspomnienia:mad::

dscf097.jpg

Ja z Sella Rondy byłem zadowolony.Co prwda byłem około 20 marca i takie widoki jak na tym zdjęciu uświadczyłem tylko na pierwszym górnym odcinku na Arabbie i na Marmoladzie. A na tym zdjęciu to chyba właśnie Marmolada a tam wcale nie trzeba jechać ,bo w sumie to trochę z boku i nie warto.

Edytowane przez hucu

Aby przejechać Sella Ronde to musisz nabyć karnet Dolomitisuperski bo trasa leci przez 4 odrębne regiony. Jeśli kupisz tanszy karnet na region to zapłacisz niewiele mniej w regionach topowych ( w zeszłym roku 204 euro) i dopłacisz za dzień do DS to pewnie wyjdzie na to samo. W rejonach mniej topowych jak np Vall di Fieme, Plose czy Alta Pusteria karnet w zeszłym roku kosztował 184 euro za tydzień a i miejscówkę tam można znaleść bardzo fajną i dużo tańszą. A na Sella Ronda można podjechać na ten dzien na wycieczke krajobrazową bo czy narciarsko warto to bym nie powiedział, ja jeżdziłem tydzień w Gardenie w styczniu i na trasach przy SR zawsze były tłumy.

Za jazdę po Sella Ronda powinni raczej dopłacać. Poniżej wystarczający argument dla czego, co prawda nie mój ale naszej forumowej koleżanki, ale ja z 2005 r. mam dokładnie takie same wspomnienia:mad::

miałem podobnie w 2003 roku:) w dodatku mgła wg mnie to średnia przyjemnośc jest:)

Edytowane przez JC