Roobs Napisano 10 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 rozumie że mydełko zawsze pod ręką jest :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 10 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2011 wybieram się w niedzielę na Odrę na zawody spiningowe może ktoś wie na co tam teraz można zapolować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2011 Ziom10,ładne sztuki! Miejscówki też piękne! wybieram się w niedzielę na Odrę na zawody spiningowe może ktoś wie na co tam teraz można zapolować???? Możesz np. zapolować na taką egzotyczną rybę : To jest Bass Słoneczny,oczywiście nie jest to naturalnie występująca ryba w naszych wodach,sprowadzono ją z dorzecza Missisipi.No i teraz mają z nią problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Zioom : Noo pojechałeś trochę po bandzie , i kilku rybowędkarzom tutaj podniosłeś ciśnienie :-) W tym mnie :-) W wolnej chwili jak będzie ciepła jesień to na Wiłlę w okolicy Dęblina zapraszam, Szczupak tam ładny siedzi , sandacz , a i sum zacny jak się ma farta. I solidny kij bo mój ojciec stracił niezły spining i sporo plecionki jak się 30 kilo sukinkota uwiesiło. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 15 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2011 Ostatnio przegrałem 1,5 godzinną walkę z sumem w bardzo silnym powodziowym nurcie, delikatny kij do 28 gram i dość mocna pleciona - niestety lipa... Nie było moim celem pojechać po cisnieniu chłopakom;), poprostu bardzo dużo łowię, na rzece, człowiek się rzeki uczy całe życie, też przyrtrafiało mi się wiele wypadów bez ryby, ale spinning to konkretna zajafffka Zochha co do odry i zawodów spinningowych to możesz złowić na tej rzece każdą rybę żyjącą w naszej szerokości geograficznej , jeśli chcesz wygrać zawody, a będzie to trudne po tym jakie pytanie zadałeś, powinieneś nastawić się na okonki, - klenie, bolenie, jazie to trudniejsze ryby i przypadkiem ich nie złowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 19 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2011 :)taki tam ...lipiec 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2011 taki tam ...lipiec Piękna sztuka! Ile mierzył i ważył? No i najważniejsze:na co wziął? Obecnie poluję na Amury na Żywieckim,ale bezskutecznie. Są ponoć spore sztuki,ale nawet dzióbnięcia nie zanotowałem. Stosuję metodę włosową na kulkę o smaku truskawkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 20 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2011 ważył 8,5kg ,długości nie mierzę 1 kulka na włosie własnej roboty /tzn kolegi roboty :)/ a smak śmierduch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 taki tam ...lipiec piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 (edytowane) Nad Radomką... Wczorajsza piękna pogoda sprawiła, że postanowiłem powędkować... ...ponieważ poranne wstawanie jest dla mnie ostatnio problemem - to rozpocząłem późno...wstyd się przyznać o której. Cel - Radomka, niedaleko mojej działeczki. Kije - delikatny piker oraz gruntówka z żywcem. Widok w dół rzeki: Widok w górę rzek: Słoneczko grzeje mocno Leżaczek, Frugo i opalanie - to lubię. Rybki biorą niestety przeciętnie. Kilka płotek i kiełbików, ukleja... Poza popsutym zacięciem na gruntówce - nic się nie dzieje. ...no nie tak nic...spływik kajakowy mnie "odwiedził" - fajnie... - przypomniał mi się ostatni wypad z kajakami nad Pilicę. Dzień mija mi szybciutko. Już mam się zbierać - a tu ponowne branie na wcale nie taką malutką płoteczkę... ...zacięcie, odejście, wyskok nad wodę - krótkie holowanie, podbierak... Pan szczupak: Drobnica w doskonałej kondycji wróciła do wody... ...szczupak - tym razem pojechał ze mną do domu. Mała, nieuczęszczana, dzika rzeczka jaką jest Radomka - to cudowne chwile nad wodą. Spora rybka z małej rzeki - jest tylko dopełnieniem spędzonego czasu. Pozdrawiam wędkarzy. Edytowane 18 Wrzesień 2011 przez marboru 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Kompletnie nie moje klimaty. Ale baw (bawcie) się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Wrzesień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Wczoraj byłem na Wiśle i nawet z bananem na twarzy wracałem. Co zarzut,max 30 sekund czekania i branie!Brały głównie okonie,ale ich łapczywość zachwycała. Nawet na "zestaw uklejkowy" złowiłem takiego ponad 20 cm!Raz nawet nie byłem w stanie wyciągnąć zwierza... Jednak ten rok to jakaś katastrofa nad jeziorem Żywieckim - kompletnie nie mogę złowić żadnej większej ryby.Ba!Gdyby to tylko ja... Kompletnie nie moje klimaty. Ale baw (bawcie) się dobrze. Oj Figo Figo,wędkarstwo w naszych stronach by Ci się spodobało... Montujemy sprzęt,zakładamy przynętę (obojętnie jaką,efekt jest zawsze taki sam ) i już możemy przejść do przyjemniejszych rzeczy - grill,karczek czyyy... brr... podnoszenie. Dziś trafiłem przy tamie na jakieś zawody wędkarskie,przygotowali chyba 16 stanowisk,nie wszystkie były obsadzone.Pytałem jednego Gościa jak tam wyniki... siatki puste.Chyba tylko jedna osoba złowiła jakąś większą rybę... Nie napracuję się człowiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Gratuluje szczupaczka, szkoda, że zabiłeś takiego malucha w celach konsumpcyjnych jako, że wątek nam powoli zamiera wrzucam kilka fotek z piątkowego wypadu poniżej Wrocławia, hmmm sporo poniżej Rapka Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Gratuluje szczupaczka, szkoda, że zabiłeś takiego malucha w celach konsumpcyjnych Z reguły wypuszczam rybki...ten niestety był złapany na żywca z gruntu(pierwsza moja ryba tą metodą)...połknął głęboko kotwicę i niestety w czasie cholu uszkodził sobie wnętrze... Ponieważ rodzice od dawna mówili bym wreszcie coś im przywiózł, ryba wymiarowa...to postanowiłem go zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 spoko, ja nie zabieram na ogół rybek, tylko sandacza , dwa w sezonie, w przedziale od 60 do 80 cm reszta w dobrej kondycji wraca do wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 19 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Z moich ryb, żadna nie dojechała do domu .... co nie znaczy że nie lubię ich jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Marboru : ja Radomkę znam dość dobrze właśnie z wypadów kajakowych . Nawet rzekłbym , że znudziła mi się już. Ale jest blisko w miarę od wawy , a nie zawsze można 300 kilometrów jechać żeby popływać na Mazurach :-) Ja czasem na spływ zabieram wędeczkę. Mam taki malutki teleskopik , do tego lekka blaszka , woblerek albo twister i czasem się jakiegoś okonka upoluję. Raczej na nic większego się wtedy nie nastawiam bo i sprzęt nie ku temu i czasu najczęściej mało. Nawet jak dam ostro z wiosła i znajdę jakieś fajne miejsce to góra 20-30 minut zanim się reszta ekipy pojawia i po łowieniu. Może za tydzień się wybiorę na Wisłę , ale na razie chodzą słuchy , że niska woda. W odwodzie w tamtej okolicy pozostają starorzecza w których jest sporo sumików karłowatych , a te biorą prawie zawsze. Strasznie żarłoczne bydlaki . I w sumie smaczne nawet tylko skubańce nie za wielkie rosną i brzydkie są jak noc listopadowa ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 jeszcze kilka jesiennych, już końcówka sezonu, trza się w narty wpiąć i pojeździć do marca;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Niebawem początek Sezonu :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Pierwszy maja zbliża się nieubłaganie:-) Ja też już przegląd sprzętu zacząłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 no ja już ponad miesiąc temu rozpocząłem, juz chyba z 20 wypadów miałem, z kleniami i jaziami gożej, jakieś bolenie jako przyłów się trafiły, ale moja rzeka ożyła dopiero teraz :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 (edytowane) Edytowane 13 Kwiecień 2012 przez ziom10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Sezon rozpoczęty nad "moją" rzeką, w "moim" miejscu. Dwie i pół godziny łowienia delikatnym Pickerem. Widok na łowisko Mazowiecki klimacik Pierwsza ryba w Sezonie - pięknie wybarwiona Płoć Trafił się też spory Leszczyk :happy: Wędka - 15g wyrzutu - delikatniutka. Żyłka główna 0,20; na przyponie 0,10 + malutki haczyk. Zanęta płociowa, "czekolada", przynęta: pinka. Kilka płotek i ok kilogramowy Leszcz, myślę że jak na pierwszy raz i tak krótko - to ok. Sezon narciarski jeszcze trwa... Sezon wędkarski - otworzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 A to nie krasnopióra lub wzdręga : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 A to nie krasnopióra lub wzdręga : Nie... :wink: Krasnopiórka,czy inaczej wzdręga,ma krwistoczerwone płetwy.Te są bardziej pomarańczowe - to jest płoć. :smile: Czyżby Cię rybki wciągały? :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi