zzocha Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 No to miałeś niezłą zabawę jak na przypon 0.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 Efekt łowienia 7 godzinnego z dnia dzisiejszego na stawie. Wszystkie ryby zmieniły miejsce zamieszkanie - na staw obok (zarządzenie właściciela). Złowione same Karasie + Karpiki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 pięknie połowiłeś, gratulacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 7 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2012 :)szkoda ,że mojego kolegi z majówki...20,5 kg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 13 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2012 Kolejne rybki z delikatnym pickerem + spławikówką. Mimo chłodu i przelotnych opadów deszczu wypad należy do udanych. Miejsce łowienia ...tu pod tymi trzcinkami miałem mega branie...niestety po krótkim holu, ryba popłynęła sobie gdzieś w stronę roślinności podwodnej, zerwała przypon... Po tej przygodzie, przestałem łowić na gruntówkę, zacząłem bawić się wędką ze spławikiem. Zanęcenie przyniosło skutek, w łowisko weszła gruba płoć...największe sztuki ponad 30cm. Łącznie tego gatunku ryb złowiłem ok 15...trafił się jeden karaś i...bardzo mocno ciemno ubarwiony karpik: Efekt łowienia w brzydkiej pogodzie, chłodzie i przelotnym deszczu: pozdrawiam marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2012 Kolejny wędkarski dzień postanowiłem spędzić ze Spinningiem nad Wisłą w okolicach miejscowości... Tak, tak - byłem w Raju :happy: Najpierw malowniczą kładką udałem się... W stronę starorzecza: Niestety sporo zaczepów, a szczupaki nie brały :frustrating: Blisko nenufarów sporo białej ryby żerowało...może tak następnym razem ze spławiczkiem odwiedzę to miejsce? Przedzierając się przez nadwiślany gąszcz zieleni wreszcie dotarłem do głównego koryta: Tutaj kilka zatopionych, zalanych i zdewastowanych "główek": Stan wody nie pozwolił dość do moich dwóch ulubionych łowisk na samym szczycie. Wodery nie wystarczyły, spodniobuty byłyby ok. Widok w dół rzeki, ostatnia kamienna budowla całkowicie pod wodą: Brań jak na lekarstwo...ale tak to jest jeśli ma się dla rybek kilka godzin w środku dnia. Gdyby nie... Okonik, który zapiął się na 7cm woblerka Salmo imitującego Okonika - wróciłbym do domu bez brania. Niestety ryba zapięła się na wszystkie trzy haczyki ostatniej kotwiczki...potrzebna była delikatna operacja szczypcami chirurgicznymi przed wypuszczeniem rybki z powrotem do wody :happy: Druga fotka... ...i PaPa. Zadowolony wróciłem do domu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 15 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2012 Ładny okonek przygarnąłbym takiego ponieważ uwielbiam okonie, ale jeden przynajmniej nie wylądował na patelni, choć pewno jak bym go sam złapał to też bym wypościł :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2012 (edytowane) Rybki z morza SródziemnegoOstatni raz na rybach byłem :Ale ostatnio,przy okazji spróbowalem troszkę powędkować,pospiningowaćmakrelek,liczyłem że uda mi się cóś złowić na kolacyjkę.Jesli chodzi o sprzęt to pożyczony od miejscowych kij o dugościok 3m może troszku dłuższy : o ciezarze wyrzutowym ok 50g.na przynęte dostałem dosyć małe waskie wachadłówki.Pierwsze dwie godzinkinic a do tego czuje juz lekki ból rąk,ale następne rzuty i chyba trafiłem na ławiczkę :smile: miam,miam Edytowane 11 Czerwiec 2012 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 254cm i 105 kg wagi,rybki z Zalewu Rybnickiego http://www.radio90.pl/105-kg-i-254-cm-dlugosci-rekordowy-sum-wylowiony-z-zalewu-rybnickiego.html#comments-list 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 27 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2012 ja w zeszłym pobiłem swój rekord krasnopióra 35cm 0.6kg przy tym sumie nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać nad wielkością mojej rybki hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 dawno mnie nie było tutaj, ale zainteresowania bez zmian, kilka rybek dla zainteresowanych: wszystkie ryby spotkało to samo - powrót do wody pozdrawiam wszystkich ziom 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasper4433 Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 (edytowane) Nie, ni piękne. Ja ostatnio bylem .. w liceum. Qurcze może warto powrócić. Edytowane 24 Październik 2012 przez kasper4433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlekOrpel Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Super zdjęcia:) ja dawno już nie wędkowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 a ja takie łowię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 no no piękne sumiska, gratuluję galdon, wywołałeś mnie do tablicy jesień u mnie dobra jeśli chodzi o mój gatunek, pierwsze przymrozki okazały się też owocne rybki pływają dalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 oj takiego sandałka to bym ojoj:cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 ladne sztuki, gratulacje, oj dawno nie wedkowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 oj takiego sandałka to bym ojoj:cheerful: wrócił do wody :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 re: Ja w wędkowaniu stawiam pierwsze kroki i czasem wybieram się na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Januu Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 Korzystacie ze sprzyjającej aury i wędkujecie w lutym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_K Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 Korzystacie ze sprzyjającej aury i wędkujecie w lutym?Na lód nie wchodzę, ale w lutym za pstrągiem można pobiegać jesli ktoś ma w pobliżu pstrągowe rzeczki - ja raczej nie mam.A to jedna z lepszych złapanych przeze mnie rybek ostatniej jesieni, 81cm i ok. 5 kg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galdon Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Tarpon Nikaragua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SOFIA75 Napisano 14 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2014 Ja mieszkam w pięknej okolicy gdzie jest mnóstwo stawów hodowlanych, ale niestety wędkarstwo mnie nie pociąga choć chciałbym czasami sobie połowić ale niestety nie mam o tym zielonego pojęcia, a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Nikt Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 Szkoda, że wątek śpi ..., bo wędkarstwo to całkiem ciekawa forma spędzania wolnego czasu i można nawet przy okazji potrenować i naprawdę ciekawe widoki poobserwować 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 13 minut temu, Sławek Nikt napisał: Szkoda, że wątek śpi ..., bo wędkarstwo to całkiem ciekawa forma spędzania wolnego czasu i można nawet przy okazji potrenować i naprawdę ciekawe widoki poobserwować 😉 Widoki piękne, ale dręczenie zwierząt to nie dla mnie. Analogicznie, mógłbyś dla zabawy podtapiać w jeziorze małe kociaki. Żyjemy jednak w społeczeństwie, tak pełnym hipokryzji, że jedne gatunki można dręczyć do woli i jeszcze się tym chwalić, a za inne Cię zlinczują. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi