JC Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 W związku z tym, że minęła połowa roku otwieram nowy sezon z warunkami narciarskimi. Na początek miła informacja. Mimo, że mamy środek lata na lodowcu Moeltaller jest ... uwaga ... 320 cm śniegu! Na Kitzsteinhornie 233 cm, a na Tuxie 195 cm Przypominam to środek lata, nie zimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 JC trudno wyczuc czego to srodek o tej porze ale jedno ci powiem ZXACZYNAM SIE ZASTANAWIAC CZY NIE SKOCZE NORMALNIE W GORY-ALPY bo cos tam sie dzieje ale cyz wyciagi a noz beda działac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 JC trudno wyczuc czego to srodek o tej porze ale jedno ci powiem ZXACZYNAM SIE ZASTANAWIAC CZY NIE SKOCZE NORMALNIE W GORY-ALPY bo cos tam sie dzieje ale cyz wyciagi a noz beda działac? Moellt6aler, Hintertux i Kitzsteinhorn działają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 Może nie do końca tematycznie ,ale leciałem wczoraj przez Monachium i na własne oczy widziałem bielusieńkie szczyty i wydawało się tego sporo.Dobry początek sezonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 mam nadzieje ze szczyrk wraz z pierwszym konkretniejszym sniegiem ruszy normalnie w calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 mam nadzieje ze szczyrk wraz z pierwszym konkretniejszym sniegiem ruszy normalnie w calosci nie żebym był złośliwy...ale co rozumiesz poprzez "całość":confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) Atak zimy w Ameryce Południowej. Skoro o warunkach,to warto wspomnieć,że Ameryka Południowa przeżywa atak zimy i obfite opady śniegu!Mieszkańcom nie jest do śmiechu,ale dla narciarzy poszukujących coś egzotycznego to może być interesująca wiadomość... Nawet w Buenos Aires sypnęło 40 cm.śniegu! Więcej można przeczytać tutaj Edytowane 28 Lipiec 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 nie żebym był złośliwy...ale co rozumiesz poprzez "całość":confused: czyrna-solisko-juliany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 28 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) Skoro o warunkach,to warto wspomnieć,że Ameryka Południowa przeżywa atak zimy i obfite opady śniegu!Mieszkańcom nie jest do śmiechu,ale dla narciarzy poszukujących coś egzotycznego to może być interesująca wiadomość... Nawet w Buenos Aires sypnęło 40 cm.śniegu! Więcej można przeczytać tutaj Fajny resort w Argentynie, bardzo mi się podobało to miejsce gdzie między wielkie góry wbija się ogromne jezioro o charakterze fiordowym. I można jeździć: Polecam filmik Hq25W8mBSqA Edytowane 2 Wrzesień 2009 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frjjn Napisano 17 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2009 :)Odpowiedź troche po czasie ale jak co roku mam nadzieje że zima zaskoczy polskich drogowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 17 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2009 :)Odpowiedź troche po czasie ale jak co roku mam nadzieje że zima zaskoczy polskich drogowców To jest raczej pewne;),ważne kiedy to nastąpi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2009 No moze jednak nie do konca to jest pocieszajace, bo naszych drobowcow potrafi zaskoczyc kazda ilosc sniegu A My potrzebujemy go jednak ciut wiecej niz na to "zaskoczenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frjjn Napisano 19 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2009 Chciałbym aby ich tak zaskoczyła żeby nie wyjechali nawet odśnieżać chociaż może to i tez nie dobrze bo nie dojechałbym na wyciąg hahahahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 19 Sierpień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2009 Chciałbym aby ich tak zaskoczyła żeby nie wyjechali nawet odśnieżać chociaż może to i tez nie dobrze bo nie dojechałbym na wyciąg hahahahha Nie popadajmy w skrajności;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2009 wg portalu Twojapogoda to początek zimy u nas nie bedzie wygladał za ciekawie : "Grudzień ciepły i wilgotny Zima rozpocznie się ciepłymi masami powietrza, które o tej porze roku zawsze oznaczają bardzo dużą liczbę dni pochmurnych i mokrych. Docierające do nas wilgotne niże znad krajów basenu Morza Śródziemnego przynosić będą także silne wiatry. Pogoda niestety będzie sprzyjać przeziębieniu i grypie " mam nadzieję ,że jak zwykle ich prognozy nie do końca się sprawdzą i w grudniu będzie już można w Beskidach śmigać na nartach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 wg portalu Twojapogoda to początek zimy u nas nie bedzie wygladał za ciekawie : "Grudzień ciepły i wilgotny Zima rozpocznie się ciepłymi masami powietrza, które o tej porze roku zawsze oznaczają bardzo dużą liczbę dni pochmurnych i mokrych. Docierające do nas wilgotne niże znad krajów basenu Morza Śródziemnego przynosić będą także silne wiatry. Pogoda niestety będzie sprzyjać przeziębieniu i grypie " mam nadzieję ,że jak zwykle ich prognozy nie do końca się sprawdzą i w grudniu będzie już można w Beskidach śmigać na nartach:) Wczoraj to czytałem W ubiegłym sezonie miało być tak samo - ciepło i deszczowo. Oby ich prognozy znów się tak samo sprawdziły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Wczoraj to czytałem W ubiegłym sezonie miało być tak samo - ciepło i deszczowo. Oby ich prognozy znów się tak samo sprawdziły!!! ... dokladnie, prognoza na tym portalu jest bez sensu, tu cytuje: Letnia pogoda szybko dobiegnie końca, dlatego też we wrześniu nie będziemy mogli delektować się wieloma gorącymi dniami. Pierwsze wyraźniejsze fale chłodów pojawią się już w pierwszej połowie miesiąca a jak sie spojrzy na ich prognoze 16-to dniowa to sie okazuje ze prognozuja temperatury powyzej 20 stopni do polowy miesiaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Fajny resort w Argentynie, bardzo mi się podobało to miejsce gdzie między wielkie góry wbija się ogromne jezioro o charakterze fiordowym. I można jeździć: Polecam filmik Teraz to dałeś po bandzie tym filmem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Tak jak jedna jaskółka wiosny nie czyni, tak i coś takiego prawdziwej zimy nie zwiastuje, choć widać światełko w tunelu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Jest nadzieja Pierwszy śnieg od wiosny w wysokich partiach Tyrolu: http://mobotix.wildspitz.eu/bruko/cam2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olga29 Napisano 15 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Mimo, że mamy środek lata na lodowcu Moeltaller jest ... uwaga ... 320 cm śniegu! Na Kitzsteinhornie 233 cm, a na Tuxie 195 cm Przypominam to środek lata, nie zimy! Nieźle! Ciekawe ile jest teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 24 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2009 W końcu coś optymistycznego - wczoraj w radiu słyszałem takie info ,że żurawie powoli zaczynają odlatywać do ciepłych krajów. W tym roku robią to wcześniej niz zwykle co podobno zwiastuje długą i mroźną zimę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olga29 Napisano 25 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2009 W końcu coś optymistycznego - wczoraj w radiu słyszałem takie info ,że żurawie powoli zaczynają odlatywać do ciepłych krajów. W tym roku robią to wcześniej niz zwykle co podobno zwiastuje długą i mroźną zimę. Więc powinniśmy się chyba cieszyć oby to była prawda bo jak wiadomo nie zawsze w radiu mają rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2009 Dlaczego będzie sroga zima? Bo Indianie już drewno zbierają Indianie- dlaczego już drewno zbieracie? Bo mówią, że będzie sroga zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 25 Wrzesień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2009 No i pieknie podsumowanie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi