johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Przeglądałem stronki różnych ośrodków,szukałem jakiś wieści. Na stronach Soszowa znalazłem nową opcję karnetu - 5 dni za 370 zł(jeden dzień 74 zł) :eek:,ale za to można te dni wykorzystać dowolnie(podobnie jak na Stożku). Wisła Nowa Osada - jak na razie jest tylko info o kończącej się budowie krzesła,które będzie działać już w tym sezonie(chyba dotrzymali terminu). Jest też cennik: 10 wyjazdów za 30 zł - nie wiem jak długa jest trasa,ale to chyba bardzo przyzwoita cena. I niespodzianka!Od godziny 8.00 do 9.00 codziennie jeździmy za darmo!!! Raczej na pewno chodzi o godziny ranne,więc Mysiek może być niepocieszony... Patrzyłem na stronki GAT :eek: ,ale tam żadnej wzmianki o możliwym terminie rozpoczęcia sezonu. COS Skrzyczne - tu też nic nie piszą,ale jest za to nowy cennik... Teraz wyjazd jedną częścią krzesełka będzie kosztować 6 zł! :eek: Podobnie orczykiem przy FIS-ie. Pojawiła się też karta dzienna z iście alpejska ceną: jedyne 90 zł!!! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Przeglądałem stronki różnych ośrodków,szukałem jakiś wieści. Na stronach Soszowa znalazłem nową opcję karnetu - 5 dni za 370 zł(jeden dzień 74 zł) :eek:,ale za to można te dni wykorzystać dowolnie(podobnie jak na Stożku). Wisła Nowa Osada - jak na razie jest tylko info o kończącej się budowie krzesła,które będzie działać już w tym sezonie(chyba dotrzymali terminu). Jest też cennik: 10 wyjazdów za 30 zł - nie wiem jak długa jest trasa,ale to chyba bardzo przyzwoita cena. I niespodzianka!Od godziny 8.00 do 9.00 codziennie jeździmy za darmo!!! Raczej na pewno chodzi o godziny ranne,więc Mysiek może być niepocieszony... :eek: na nowej osadzie będzie nowy cennik:) oby podobny do tego w istebnej a nie do tego z soszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 na nowej osadzie będzie nowy cennik:) oby podobny do tego w istebnej a nie do tego z soszowa Właśnie,zapomniałem dodać,że ten obowiązuje do końca roku. Ciekawe co później... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Witam, Brenna też startuje na weekend - do zobaczenia na stoku! Cześć, Wiesz może dokładnie co ma ruszyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Witam! Też bym pośmigał na tych łączkach. Koledzy powiedzcie czy wie ktoś jakie warunki są na Białym Krzyżu?Chciałem się tam wybrać, ale nie wiem czy jest wystarczająco śniegu. to jest numer do karczmy koło wyciągu na Białym Krzyżu 338178191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Wisła Nowa Osada - jak na razie jest tylko info o kończącej się budowie krzesła,które będzie działać już w tym sezonie(chyba dotrzymali terminu). Jest też cennik: 10 wyjazdów za 30 zł - nie wiem jak długa jest trasa,ale to chyba bardzo przyzwoita cena. I niespodzianka!Od godziny 8.00 do 9.00 codziennie jeździmy za darmo!!! Raczej na pewno chodzi o godziny ranne,więc Mysiek może być niepocieszony... Akurat jak jestem na Nowej Osadzie to od rana I zawsze za darmo cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Akurat jak jestem na Nowej Osadzie to od rana I zawsze za darmo cały dzień Masz tam jakieś znajomości? Może wiesz kiedy ruszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Masz tam jakieś znajomości? Może wiesz kiedy ruszą? Żadnych - z pracy mi fundują razem z żarciem. Bez jedzonka bym się nie ruszył Z tego co wiem to chyba 6-7.01.2010 mamy już weekend rezerwacje więc do tej pory muszą ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Żadnych - z pracy mi fundują razem z żarciem. Bez jedzonka bym się nie ruszył Z tego co wiem to chyba 6-7.01.2010 mamy już weekend rezerwacje więc do tej pory muszą ruszyć To zarąbiście!Tylko pozazdrościć! Ja w robocie jestem ganiony za narty... :eek: ,lecą tylko słówka typu: poj%#@^o Cię,pi&%i jak ch%@.... :eek: Mam nadzieję,że otworzą choć na święta,tylko z tym śniegiem chyba będzie lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Masz tam jakieś znajomości? Może wiesz kiedy ruszą? jak mysiek jest na nowej osadzie to dla zykłych nartowników na dole stoi szlaban dobrz że im sie to nie często zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 (edytowane) jak mysiek jest na nowej osadzie to dla zykłych nartowników na dole stoi szlaban dobrz że im sie to nie często zdarza Dobrze,że choć podał datę ,ale bym się wk... urzył,jakbym tak przyjechał z rana a tu zamknięte. :eek: Rzuciłem okiem na 16-dniową prognozę pogody - no to idzie sezon! Edytowane 14 Grudzień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Z tego co tu poczytałem i co w miniony weekend sam maiłem okazję zaobserwować to widzę,że patrzeć muszę minimum jakieś 600km w daaalllllll. I patrzę na razie za pomocą web-kamer. I moja dusza się raduje. A na te na razie siermiężne warunki śniegowe moich nowych nartek nie wystawię. Nie dam ich na zmarnowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 A na te na razie siermiężne warunki śniegowe moich nowych nartek nie wystawię. Nie dam ich na zmarnowanie. mowisz ze one musza miec wyjatkopwy puszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 "O.N. KOTELNICA BIAŁCZAŃSKA SERDECZNIE ZAPRASZA NA OTWARCIE SEZONU NARCIARSKIEGO 2009/2010, KTÓRE NASTĄPI W NAJBLIŻSZY PIĄTEK 18-XII-2009. Ośrodek czynny od 9.00 do 22.00." http://www.bialkatatrzanska.pl/index.php/pl/witamy/aktualnosci/171-rozpoczecie-sezonu-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Onet Podaje ONET PODAJE ZE http://narty.onet.pl/2095778,wiadomosci.html :DMIŁO:D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Wisła Nowa Osada - jak na razie jest tylko info o kończącej się budowie krzesła,które będzie działać już w tym sezonie(chyba dotrzymali terminu). Jest też cennik: 10 wyjazdów za 30 zł - nie wiem jak długa jest trasa,ale to chyba bardzo przyzwoita cena. I niespodzianka!Od godziny 8.00 do 9.00 codziennie jeździmy za darmo!!! Raczej na pewno chodzi o godziny ranne,więc Mysiek może być niepocieszony... Spieszę poinformować, że to są godziny poranne. Na Nowej Osadzie jest to opcja nie taka nowa. Mam natomiast pytanie o samą trasę. Wiadomo czy została przedłużona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Właśnie Dzwoniłem Do Karczmy Na Białym Krzyżu Chodzi Już Wyciąg Ten Mniejszy 200 M A Na Weekend Mają Uruchomić Resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Cześć Witam wszystkich serdecznie jest nowa odsłona strony Nowej Osady Początek sezonu 18 grudnia otwarcie od 14-tej JAZDA ZA FREE Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 (edytowane) Cześć Witam wszystkich serdecznie jest nowa odsłona strony Nowej Osady Początek sezonu 18 grudnia otwarcie od 14-tej JAZDA ZA FREE Pozdrawiam Śniegu tam jest na pół dnia. Od 14 do 17 jest free. Jeżeli nic nie popada to "za free" nikt nie pojeździ Edytowane 15 Grudzień 2009 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 (edytowane) Śniegu tam jest na pół dnia. Od 14 do 17 jest free. Jeżeli nic nie popada to "za free" nikt nie pojeździ W piątek 18 grudnia otwiarcie ośrodka Nowa Osada!!! W piątek o godzinie 14, otworzymy trasy narciarskie. Trasy będą czynne do godziny 21. Jazdy gratis dla wszystkich do godziny 17. tak jest na stronie to wystarczy na te pół dnia Edytowane 15 Grudzień 2009 przez 1973marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz2309 Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 Brenna też startuje na weekend - do zobaczenia na stoku! Cześć, Wiesz może dokładnie co ma ruszyć Świniorka i Węgierski - ale proponuję jeszcze sprawdzić w piątek - maja zostać włączone kamerki, lub można dzwonić - 889 103 188. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 (edytowane) Właśnie patrzyłem na stronkę Stożka,piszą,że startują w piątek a może i w czwartek,ale patrząc na ilość śniegu(20 cm),nie spodziewam się rewelacji... Nieco lepiej na Soszowie,33 cm ubitego śniegu. Na górze Żar planują otwarcie w piątek 18.12.09,ale tylko przy orczyku 300 m. Edytowane 15 Grudzień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_c Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 na Stożku często chyba na siłę otwierają byle być w Wiśle pierwszymi, a warunki.... nieważne, byleby trawę przykryło (np zeszły sezon, kto był pamięta, a raczej narty pamiętają jeśli przeżyły ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2009 na Stożku często chyba na siłę otwierają byle być w Wiśle pierwszymi, a warunki.... nieważne, byleby trawę przykryło (np zeszły sezon, kto był pamięta, a raczej narty pamiętają jeśli przeżyły ) Miałem okazję przekonać się osobiście... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 16 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2009 Bardzo dobre info na najbliższe dni Przez 3 dni na Polskę będzie sypać śnieg. Na południu i wschodzie może spaść nawet 10-20 centymetrów białego puchu i chwyci spory mróz... Do tej pory zima objawiała się głównie w postaci mrozów, a śnieg jeśli popadał, to bardzo słabo i przelotnie. W ciągu najbliższych kilkudziesięciu godzin się to zmieni na tyle, że będziemy mogli mówić o zimie z prawdziwego zdarzenia. Wszystko przez układ niżowy, który zmierza z południa na wschód Europy. Jeden z jego frontów przyniesie nam opady śniegu o średniej intensywności. Ze względu na to, że niże z południa zazwyczaj niosą opady o charakterze ciągłym, spodziewamy się dość sporego przyboru pokrywy śnieżnej, zwłaszcza na południu i wschodzie Polski. Pierwszym regionem na drodze śniegowych chmur będzie południe naszego kraju. Zacznie tam padać dzisiaj w godzinach porannych, a z biegiem kolejnych godzin opady będą zmierzać na północ. Do wieczoru opady śniegu występować będą w całej południowej połowie kraju. Najsilniej sypać będzie na wschodzie Śląska, w Małopolsce i na Podkarpaciu. W nocy ze środy na czwartek (16/17.12) śnieg będzie padać już w większości regionów, ale nadal najmocniej na południu, wschodzie i w centrum. Opady będą miały charakter ciągły, co oznacza, że drogowcy będą mieli spore trudności z bieżącym usuwaniem z nich śniegu. Bądźmy więc wyrozumiali, ostrożni i zachowajmy opanowanie. Jutro rano na drogach będzie fatalnie, ponieważ po nocy na południu, wschodzie i w centrum pokrywa śnieżna może osiągnąć wysokość 10-15 centymetrów. W dodatku w ciągu dnia nadal będzie sypać, więc pokrywa wzrośnie o co najmniej 5 centymetrów. Śnieg padać będzie w całym kraju, podobnie w piątek (18.12), ale jego intensywność będzie się systematycznie zmniejszać. W sobotę (19.12) opady w większości regionów ustąpią. W ciągu 3 dni opadów najwięcej śniegu należy się spodziewać na południu i wschodzie kraju, gdzie spadnie go około 10-20 centymetrów. Na zachodzie i północy pokrywa nie powinna przekraczać 5 centymetrów. Zapowiada się poprawa warunków narciarskich w górach. Większość kurortów jeszcze jest zamknięta z powodu braku śniegu, ale po kilkudniowych śnieżycach przynajmniej w Tatrach pokrywa przekroczy pół metra osiągając do 70-80 centymetrów. Na śnieg czekają także dzieci na nizinach. W weekend (19-20.12) będą wreszcie mogły ulepić bałwana. Mróz na razie nie odpuści, więc śnieg pozostanie przez większość dni świątecznych ferii. (16.12/01:18) twojapogoda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi