Bończa Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Park Snow Vysokie Tatry Strbske Pleso W środę 16.12.2009 rusza ośrodek w Strbskim Plesie. Będą funkcjonować trasy Interski i Esicko. Cennik skipasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Właśnie, a popatrzcie na dzisiejsze zdjęcie - całe tłumy, może otwarli na ten 1 dzień weekendu?http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/gallery/?id=465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Właśnie, a popatrzcie na dzisiejsze zdjęcie - całe tłumy, może otwarli na ten 1 dzień weekendu?http://www.holidayinfo.sk/pl-pl/winter/gallery/?id=465 Wydaje mi się, że to nie będzie tylko dziś otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Na pewno nie, oby do końca maja:D. A na Nosalu zdaje się jest porozumienie, na kamerkach wygląda, że śnieżą nie tylko ośle łączki:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 ależ tam fajnie! Popatrzcie na temperature! -12, -13... żyć nie umierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Rytro juz ruszyło pełną parą, stok był naśnieżany od godziny 19 wczoraj. Nie mam pojęcia, czemu teraz nic nie śnieżą (14:00). Na święta na pewno będzie aktywny nowy orczyk a po świętach powinno ruszyć już krzesło. Narazie z naturalnym śniegiem jest tzw. Lipa bo przez 24 h spadł może 1cm... Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megafon Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 O dziwo w Myślenicach też ostro naśnieżają, zawsze trochę przysypiali poczatek sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 święta Temperaturę minus 17 stopni odnotowali w nocy obserwatorzy z Wysokogórskiego Obserwatorium Meteorologicznego na Kasprowym Wierchu. W nadchodzącym tygodniu czekają nas opady śniegu i fala mrozów - zapowiadają synoptycy. W Zakopanem leży 10 cm świeżego białego puchu, a wysoko w Tatrach pokrywa śnieżna wynosi prawie pół metra. W najbliższych dniach na Podhalu temperatura spadnie w nocy nawet do minus 20 stopni Celsjusza. Według prognoz synoptyków, w święta ma jednak nastąpić ocieplenie, a w górach może zawiać halny. Na stokach narciarskich jest jeszcze zbyt mało śniegu do jazdy na nartach, jednak armatki śnieżne pracują pełną parą, aby na przyszły weekend miłośnicy białego szaleństwa pojawili się na Podhalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Soszów otwiera w piątek 18 grudnia! (tak przynajmniej napisane jest na ich stronie) Dodatkowo przeczytałem ciekawą informację: UWAGA TRASA NR 2 PO MODERNIZACJI, POSZERZONA I OŚWIETLONA ZAPRASZAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Żar pewnie też szybko otworzą od wczoraj naśnieżają naliczyłem ok 15-20 armatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Co do Ryterskiego raju, miało być -7 w moich marzeniach, niewiem ile jest na dole bo kamera chyba szwankuje, ale u góry -7,5 Destiny makes wishes come true Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 13 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2009 Na Rysiance i Lipowskiej jest ok 20 cm śniegu mogli by tam puścić wyciągi już bym się poświęcił i wyszedł tam do góry , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 (edytowane) Wczoraj wieczorem wróciłem z Zakopanego. Niestety nie pojeździłem nie wstrzeliłem się jednak z pogodą...ehhh gdyby się sprawdzały prognozy prawie ze wszystkich serwisów pogodowych to pewnie idealnie udało by mi się wstrzelić - a tak, to popełniłem falstart o tydzień. Miszkałem niedaleko Nosala więc sobie na nim często bywałem chcąc, niechcąc. Potwierdzam wypowiedzi poprzedników - wszyscy zaczęli od soboty mocno atakować armatkami. Temperatura wczoraj na Nosalu ok godziny 7 rano -10 stopni. Ogólnie wypad i tak zaliczam do udanych: - zdobycie Sarniej Skały w warunkach zimowych - na szczycie ok 30 cm puchu - szlak super śliski. - pobyt na Kasprowym (pozdrawiam jednego z ekstremalnych narciarzy, którego spotkałem - deski na plecaku, zjazd po Gąsienicowej w totalnej mgle, silnym wietrze i opadach śniegu przy temp - 14 stopni i podejście na górkę w butach narciarskich - pełen Szacun). Pozytywna informacja ze świętokrzyskiego jest taka, że u Nas też się ruszyło. Tumlin i Niestachów - armatki pracują od wczoraj - planowane otwarcie w przyszły weekend, Bałtów i Telegraf dzisiaj "wytoczyły działa". Najdłuższy stok regionu (mocna modyfikacja w tym sezonie) Krajno - właśnie dołączył do pozostałych Ośrodków...tak więc pierwsze szusy są na wyciągniecie ręki...a raczej nogi... Edytowane 14 Grudzień 2009 przez marboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 przegladałem kamerki i zdrowo nasniezaja-szkoda ze nie ktrore nasniezania sa na poczatku sezonu a w trakcie nie kazdy stok dosypuje tam gdzie snieg rozjechany-taki miałem w Szklarce na Puchatku,na Szrenicy warunki były genialne-prywatny stok wiec sie dba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Dzwoniłem do Ośrodka Jaworzyna Kr. i tak: Naśnieżanie trwa na głównej trasie nr 1 oraz trasie nr 2 bez dolnego odcinka 2a przy krzesełku. Na moje pytanie dlaczego nie jest naśnieżanie wszystko Pani w sekretariacie powiedziała, że na raz się nie da:rolleyes: Więc psu na budę taka modernizacja systemu naśnieżania:mad: Sezon na jaworzynie na 99% ruszy w najbliższy weekend, ale Pani powiedziała, że trzeba dzwonić w piątek wtedy będzie wiadomo na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 byłem jednym z tych napaleńców którzy ruszyli wczoraj do Janskich Łazni aby przejechać się trasą 500-metrową No cóż- szału nie było - ale miło było się trochę poślizgać w pięknych okolicznościach przyrody . O dziwo - było bardzo dużo Polakow , Czesi - glównie parapeciarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Dzwoniłem do Ośrodka Jaworzyna Kr. i tak: Naśnieżanie trwa na głównej trasie nr 1 oraz trasie nr 2 bez dolnego odcinka 2a przy krzesełku. Na moje pytanie dlaczego nie jest naśnieżanie wszystko Pani w sekretariacie powiedziała, że na raz się nie da:rolleyes: Więc psu na budę taka modernizacja systemu naśnieżania:mad: Sezon na jaworzynie na 99% ruszy w najbliższy weekend, ale Pani powiedziała, że trzeba dzwonić w piątek wtedy będzie wiadomo na 100%. Pani chyba chodziło o to że wszsystkie "siły" skierowali na te dwie trasy i chcą je jak najwcześniej otworzyć. Zresztą według mnie jest to rozsądny pomysł, bo lepiej wcześniej otworzyć solidną jedną trasnę niż kilka później. Nawet gdy przyjdzie ocieplenie to górne, lepiej przygotowane przetrwają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Na stronie Nosala pisze że dziś uruchomili już pierwszy wyciąg ten najmniejszy a w piątek planują następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 A na www.velkaraca.sk piszą tak [11.12.2009] Termín otvorenia zimnej sezóny 2009/2010 - piatok 18.12. v Dedovke, zjazdovka Košariská I. Celý deň lyžujete len za 1 €! To by sobie można pośmigać:D Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Na stronie Nosala pisze że dziś uruchomili już pierwszy wyciąg ten najmniejszy a w piątek planują następne Wczoraj tam zaglądnołem przelotnie,zza szyb samochodu. Pod Nosalem sypią na te ośle łączki.Sam Nosal "śpi" jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Ja to bym sobie już nawet na tych oślich łączkach pojeździł:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szawel Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Witam! Też bym pośmigał na tych łączkach. Koledzy powiedzcie czy wie ktoś jakie warunki są na Białym Krzyżu?Chciałem się tam wybrać, ale nie wiem czy jest wystarczająco śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Witam! Też bym pośmigał na tych łączkach. Koledzy powiedzcie czy wie ktoś jakie warunki są na Białym Krzyżu?Chciałem się tam wybrać, ale nie wiem czy jest wystarczająco śniegu. Cześć, Zachęcam do uzupełnienia profilu i przedstawieniu się nam w dziale do tego przeznaczonym Co do Białego Krzyża proponuję zadzwonić i zapytać będzie najszybciej. Swoją drogą jeśli planujesz jeździć np. w weekend to Soszów w piątek otwiera myślę, że GAT też uruchomi jakieś wyciągi na Małym Skrzycznym i Pilsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz2309 Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 Witam,Brenna też startuje na weekend - do zobaczenia na stoku! Koledzy powiedzcie czy wie ktoś jakie warunki są na Białym Krzyżu?A tak było wczoraj na Białym Krzyżu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 14 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2009 "2009-12-14 Przygotowania do sezonu 2009/10 Trwa intensywne naśnieżanie planowane otwarcie sezonu 25.12.2009 ZAPRASZAMY" Więc co do Ryterskiego Raju wiadomo już chyba wszystko Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi