mea Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 witam szczęściarzy !!!! to co mam aktualnie za oknem nastraja mnie pozytywnie aczkolwiek mi nartowanie nie grozi ale staram sie jak narazie cieszyc waszym szczesciem zapodajcie mi po weekendzie jakies sympatyczne relacje to przynajmniej naciesze oko !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 (edytowane) Uzupełniając wypowiedź fanatyka, dotyczący innych regionów Polski - info ze świętokrzyskiego: - wyciąg na Stadionie działa od wczoraj od 16stej. http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091217/NARTYSWIETOKRZYSKIE/430699744 filmik z inauguracji sezonu i pierwszych zjazdów. - wyciąg Telegraf prawdopodobnie ruszy dzisiaj, - Niestachów rusza w sobotę, - Tumlin rusza również w sobotę (podobnie jak wspomniany Bałtów przez fanatyka), - Krajno prawdopodobnie w środę - ale moim zdaniem to się może zmienić po obfitych opadach śniegu. Bałtów na dwóch trasach ponoć 80 cm śniegu (info ze strony internetowej) - znając z doświadczenia tą profesionalną stację narciarską w naszym regionie - myślę, że to nie ściema. Edytowane 18 Grudzień 2009 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Buszując po stronkach stacji znalazłam, że Słotwiny-Azoty (krzesło) ruszają 19.12. Jak ktoś wybiera się w tę okolicę, to jest to dobra alternatywa dla Jaworzyny, gdzie czynna ma być zdaje się tylko trasa 3 - górny odcinek głównej, mało interesująca. http://www.cnazoty.pl/index_zima.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 (edytowane) GAT po raz drugi : -"Informujemy, że w sobotę zostanie uruchomiony wyciąg nr VIII w Solisku. Na trasie nr 7 zalega 30-40 cm ubitego armatkowego śniegu, warunki narciarskie bardzo dobre. Obecnie w ośrodku prowadzone jest naśnieżanie tras nr 7 (na odcinku Hala Skrzyczeńska - Solisko) oraz trasy nr 11 (Golgota). Od tygodnia w Szczyrku notowane są bardzo niskie temperatury, pokrywa śniegu naturalnego wynosi około 10 cm. Następny w kolejności zostanie uruchomiony wyciąg nr IV (Suche - Hala Skrzyczeńska). Wyciąg czynny w godzinach: 8:00 - 15:00. Serdecznie zapraszamy!" Jeszcze na strona COS Skrzyczne znalazłem coś takiego: -"Warunki narciarskie: Skrzyczne - Doliny: ZAMKNIĘTA Skrzyczne-Grzebień-Kaskada-Jaworzyna: DOBRE" Edytowane 18 Grudzień 2009 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Jak by ktoś był zainteresowany to od jutra rusza Szklarska Poręba ale dzwoniłem i czynny będzie tylko Puchatek więc lepiej już uderzyć kilka kilometrów dalej na Czechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 "Skrzyczne-Grzebień-Kaskada-Jaworzyna: DOBRE" To znaczy uwaga na kamienie na trasie -ale w COSie to norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Witam.Dzwoniłem dzisiaj na Góre Żar i twierdzą ze mają 60 cm sniegu.Więc jade to sprawdzic w weekend.Mam tez "wysłannika" w pobliżu Soszowa i podobno da sie pośmigać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 "Skrzyczne-Grzebień-Kaskada-Jaworzyna: DOBRE" To znaczy uwaga na kamienie na trasie -ale w COSie to norma Najgorsze jest to,że moja ekipa chce jechać właśnie na Skrzyczne! :eek: Ja tam na Nową Osadę bym pojechał. Dziś przed godziną 18-tą,jadąc do B-B,w jednym miejscu termometr w aucie pokazał mi -19 st!!! :eek: Jak już wyp... to na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Otwarcie sezonu w Limanowa Ski! W sobotę o godzinie 13 startują wyciągi orczykowe. Krzesełko ruszy najprawdopodobniej na początku przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Witam. A zna ktoś cennik na pracice ski center?? Bo na stronce nie ma a wybrałbym sie jutro. A może jest free?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Najgorsze jest to,że moja ekipa chce jechać właśnie na Skrzyczne! :eek: Ja tam na Nową Osadę bym pojechał. Dziś przed godziną 18-tą,jadąc do B-B,w jednym miejscu termometr w aucie pokazał mi -19 st!!! :eek: Jak już wyp... to na całego. to jedź bo warto a oni niech jadą na skrzyczne, dzisiaj miało być od 14 do 17 za darmo ale jak o 18 się zbierałem to dalej bramek nie było na początku trochę tłoczno tak na 5min stania potem prawie bez kolejki, stok zrobiony na beton, bez kamieni i przetarć (jak na standarty nowej osady to dobry - ale na stozku jakby mieli takie warunki to pewnie by je ocenili na celujący ), krzesło fajnie chodzi i jakby nie ci z jedną przypinali dechy to pewnie by się nie zatrzymywało, a tak co jakiś czas ktoś nie potrafił wysiąść, brakuje trochę śniegu jak się podchodzi od bramki do krzesełka - chodzi się po takich plastikach, ogólnie było warto, nowe nartki sprawdzone - trochę bolało bo promień skrętu trochę większy niż 12m ale jak załapałem o co chodzi to byłem najszybszy na stoku :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77evers Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Ja zaczynam od niedzieli ,tylko te -13 stopni mnie lekko przeraża , jeszcze nie jeżdziłem przy takim mrozie , zakładacie coś na twarz ,żeby przy prędkości tak nie spawało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Jestem w Zakopcu do poniedziałku naturalnego śniegu jest z 10-15cm Witów chcą jutro otwierać a w niedzielę jakieś zawody tam robić ale nie ciekawie to tam śniegowo wygląda z drogi było widać jakąś trawe czy coś w tym rodzaju . A na Żarze podobno była dzisiaj jazda za darmo i warunki są super na orczyku jest ze 60 cm a niżej 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Jutro rusza Kokuszka-ski /gmina Piwniczna/. Krótki orczyk ale zawsze coś. Stok przygotowany w miarę dobrze, mam nadzieje ze nie będzie zbyt dużo kalafiorów i brył jak to sie kiedys w sezonie zdarzało. Jutro pierwszy trenning na śniegu! Na narty mnie już ciśnie od zakonczenia zeszłego sezonu, więc możecie sobie wyobrazic co się teraz ze mną dzieje. LET IT SNOW! Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 to jedź bo warto a oni niech jadą na skrzyczne, dzisiaj miało być od 14 do 17 za darmo ale jak o 18 się zbierałem to dalej bramek nie było na początku trochę tłoczno tak na 5min stania potem prawie bez kolejki, stok zrobiony na beton, bez kamieni i przetarć (jak na standarty nowej osady to dobry - ale na stozku jakby mieli takie warunki to pewnie by je ocenili na celujący ), krzesło fajnie chodzi i jakby nie ci z jedną przypinali dechy to pewnie by się nie zatrzymywało, a tak co jakiś czas ktoś nie potrafił wysiąść, brakuje trochę śniegu jak się podchodzi od bramki do krzesełka - chodzi się po takich plastikach, ogólnie było warto, nowe nartki sprawdzone - trochę bolało bo promień skrętu trochę większy niż 12m ale jak załapałem o co chodzi to byłem najszybszy na stoku :D Wielkie dzięki za fajną relację! Raczej na 100% pojadę na Nową Osadę,ciekawe tylko jaka będzie cenówka,bo co jak co,ale przede mną na pewno zdążą postawić bramki. Jak ja się nie mogę doczekać pierwszych szusów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeJay Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 wiecie cos moze o Laskowej i Konikach? Kiedy planowane rozpoczecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 18 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2009 Laskowa ma w planie ruszyc 26, jak pogoda sie nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 Mam pytanie, był ktoś dziś w szczyrku? Jeśli tak, bardzo prosze o informacje. Zastanawiam się czy jest sens jechać jutro na pół dnia, jeśli ma być kicha (w moim przypadku jest to wyprawa (przed 6 pociąg do Bielska, potem pks, itd.), także bardzo prosze o informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 Jurgów Właśnie wróciłem z Jurgowa.Czynna kolej krzesełkowa i trasa nr3.Warunki wyśmienite trasa perfekcyjnie przygotowana,a co najważniejsze zero ludzi(w sumie ok 40-50 osób).No i jako jeden z pierwszej dziesiątki załapałem sie na darmowy karnet wiec wyjad zaliczam do udanych.Wracając rzuciłem okiem na kotelnice ale tam jak zwykle masa ludzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 Szczyrk to tylko po b. dużych opadach śniegu a na razie to możesz liczyć na kamienie i przetarcia bezpieczna jazda na Julianach i Białym Krzyżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 a jak wisła się prezentuje ma ktoś jakieś dzisiejsze info? gdzie będziecie jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiantychy Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 Jutro Nowa Osada, trzeba sprawdzic jak to teraz wyglada. 10 min. temu dzwoniłem do nich i jeszcze nie wiedza po ile beda karnety czasowe ale jeden wyjazd ma kosztowac 5zł. Dzisiaj mieli jeszcze jakies drobne problemy technicze i było FREE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 Narciarze na stoki! http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,7382724,Sezon_narciarski_w_Beskidach_rozpoczety_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuhkris Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 Jutro Nowa Osada, trzeba sprawdzic jak to teraz wyglada. 10 min. temu dzwoniłem do nich i jeszcze nie wiedza po ile beda karnety czasowe ale jeden wyjazd ma kosztowac 5zł. Dzisiaj mieli jeszcze jakies drobne problemy technicze i było FREE. Dzisiaj rano byłem na Nowej Osadzie i warunki były super, żadnych kamieni i przetarć. ok 11 zaczęło się robić trochę tłoczno ,dużo dzieci ze szkółek narciarskich. Faktycznie było za free bo mieli problemy z czytnikami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
splawik Napisano 19 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2009 krynica A co powiecie o stacji krynica jaworzyna? Nigdy tam nie byłem a wybieram się w styczniu, wiec powiedzcie czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi