zzocha Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 Pepiki mają trochę śniegu i coś tam jest już otwarte http://www.cerna-hora.cz/mapa.php?lang=7&obdobi=zima#1 niech jeszcze troche dosypie bo mam ochotę tam w sobotę uderzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 (edytowane) niech jeszcze troche dosypie bo mam ochotę tam w sobotę uderzyć Wybierasz się ? a powiedz mi, jak tam jest z cenami ? i w okolicach jakiego wiekszego miasta to jest? O kurde to Czechy , a ja myslalem ze SL Ski 4 life Edytowane 8 Grudzień 2009 przez Bode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 (edytowane) Kumpel jest obecnie na szkoleniu w Krynicy i około 19:00 pojechał do Czarnego Potoku i niestety temperatura na zegarze, który jest zamontowany na budynku wskazywał +3 st. Rozmawiał z jakimiś osobnikami na parkingu, którzy twierdzili, że na górze jest poniżej zera i pada słaby śnieg, a naśnieżanie powinno ruszyć w ten weekend. Pytał również o nowe armatki podobno są w końcu w odpowiedniej ilości jaka jest potrzebna, aby wszystkie trasy pokryć w kilka dni wystarczającą pokrywą sztucznego śniegu. Wody na zaśnieżenie również jest pod dostatkiem, a co najważniejsze nie będzie od tego roku problemów z transportem jej w górę. Zima w góry podobno ma przyjść w weekend. Oby mieli rację A zobaczcie co zapowiadają tu: http://twojapogoda.pl/16dni.htm Na różnych portalach pogodowych się to potwierdza. IDZIE ZIMA:D:) Dzisiaj w Zet-ce też mówili o fali mrozu, która się do nas zbliża. Więc może..... A w Warszawie jakie temperatury::eek::eek::eek::eek: http://www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda_na_swiecie/pogoda_lokalna/miasto/48X41/warszawa.html?cityID=48X41&tx_mgcityweatherstatic_pi4[p]=1 Edytowane 8 Grudzień 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 Na różnych portalach pogodowych się to potwierdza. IDZIE ZIMA:D:) Dzisiaj w Zet-ce też mówili o fali mrozu, która się do nas zbliża. Więc może..... A w Warszawie jakie temperatury::eek::eek::eek::eek: http://www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda_na_swiecie/pogoda_lokalna/miasto/48X41/warszawa.html?cityID=48X41&tx_mgcityweatherstatic_pi4[p]=1 Rozumiem, że potwierdzasz to o czym pisałem kilka dni temu, a co można było wyczytać na ... skionline.pl/pogoda Na różnych portalach pogodowych się to potwierdza No tak, bo większość tych portali ma to samo źródło danych My też! Pogodę dostarczają nam (tym portalom i skionline.pl) Niemcy, Holendrzy, Austriacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2009 .....Pogodę dostarczają nam ..................Niemcy, Holendrzy, Austriacy i tu właśnie jest pies pogrzebany:rolleyes: bo jak by na ten przykład pogodę dostarczali nam Finowie , Norwedzy albo Rosjanie to juz pewnie od połowy listopada byłaby u nas zima ,że hej:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKURAT Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 Wybierasz się ? a powiedz mi, jak tam jest z cenami ? i w okolicach jakiego wiekszego miasta to jest? O kurde to Czechy , a ja myslalem ze SL Ski 4 life http://www.janskelazne.cz/cz/skiresort-cerna-hora/cenik/ 1 korona czeska 0.159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmusial Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 Pomysliłes rok;-P Popatrz na datę, zdjęcia są aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 Na Jaworzynie pada i jest poniżej zera. Armaty podobno rozstawione, więc pewnie ruszą jak pozwoli na to temperatura oraz wilgotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 Śniegu ani widu, ani słychu... Jutro rano jadę do Zakopanego na 4 dni, zastanawiałem się, czy brać deski, czy nie. Zdecydowałem, że biorę - może zdarzy się cud i spadnie jednego dnia z pół metra? Oby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 W samym Zakopanem to... trawa mi rośnie w ogrodzie:o Natomiast u góry pada śnieg, ale czy napada tyle, aby gdzieś ruszyli wyciągi? Myślę, że na koniec tygodnia może... Także dechy weź, najwyżej przyszpanujesz po drodze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 9 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2009 W samym Zakopanem to... trawa mi rośnie w ogrodzie:o Natomiast u góry pada śnieg, ale czy napada tyle, aby gdzieś ruszyli wyciągi? Myślę, że na koniec tygodnia może... Także dechy weź, najwyżej przyszpanujesz po drodze;) Byłem dziś w Zakopcu o godzinie 13.00 padał śnieg z deszczem zaczynał dość intensywnie pod Nosalem i w Kościelisku , Witowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 W Tatrach już lekka zima jest. Na Kalatówkach kilka, kilkanaście cm śniegu i mrozik. Na Kasprowym 40 cm i -8. Na monitorach pogodowych TOPR prognoza pokazuje silne mrozy do -15 stopni przez kilka najbliższych dni (do środy przyszłego tygodnia). Tak więc tam, gdzie mają systemy naśnieżania (np. Strbskie Pleso) plus naturalny opad w Tatrach powinien przynieść oczekiwany efekt - uruchomienie wyciągów. Pytanie, czy to się stanie już w ten weekend, czy raczej w przyszłym tygodniu? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Właśnie oglądałem sobie pogodę w TV i... zapowiadają mroziki i opady śniegu!!! :) Nawet w dzień ma być lekko poniżej zera,więc gdyby zbyt mało sypało,pewnie włączą armatki. Cieszy mnie to tym bardziej,że szykuję mi się sporo wolnego. Ale na razie mam za#*%@*^l. :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Ciekawe jak to będzie z tym śniegiem. Patrzę na ICM na Zakopca i ani widu ani słychu do niedzieli przynajmniej. A jak zacznie sypać w połowie nast. tygodnia to ciekawe czy PKL da radę przygotować Górę na następny weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Co się patrzy na pogodę to wszędzie pokazują co innego ja tam tym pogodą za bardzo nie wierze nie ma co patrzeć i siędenerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Co się patrzy na pogodę to wszędzie pokazują co innego ja tam tym pogodą za bardzo nie wierze nie ma co patrzeć i siędenerwować Dokładnie. Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Co się patrzy na pogodę to wszędzie pokazują co innego ja tam tym pogodą za bardzo nie wierze nie ma co patrzeć i siędenerwować Ale mrozik widzę wszędzie! A to oznacza,że już w przyszły weekend,a niemal na pewno w święta,coś ruszy! Czuję,że tak będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salwer Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Johny, to się już pochwal gdzie zamierzasz śmigać na święta bo nieprzeciętny optymizm bije z twoich wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Johny, to się już pochwal gdzie zamierzasz śmigać na święta bo nieprzeciętny optymizm bije z twoich wypowiedzi Optymizm większy niż plany... Pewnie zacznę od Pilska :eek: albo Skrzyczne :eek::eek::eek:,ale najbardziej liczę na Wisłę Nową Osadę i to nowe krzesło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 DOBRY MROZIK NIE JEST ZŁY myślę że najprędzej coś ruszy w Zakopcu byłem ostatnio popatrzeć w Korbielowie to tam się za bardzo nie śpieszą nawet jak by dziś 2 metry spadło to by pewnie wyciągów za szybko nie otworzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 .... byłem ostatnio popatrzeć w Korbielowie to tam się za bardzo nie śpieszą nawet jak by dziś 2 metry spadło to by pewnie wyciągów za szybko nie otworzyli Tam się wyjątkowo op*%@#&%&@ą,pamiętam jak ładnie sypnęło(chyba 2 lata temu),w SzCyrku pootwierali,we Wiśle też,a w Korbielowie... "może za tydzień". ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Czekam na -7*C , czyste niebo, słońce, mroźne powietrze i frez na stoku OBY! Dobranoc wszystkim i życzę obudzenia się w zaśnieżonej Polsce! Ski 4 life! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 Tam się wyjątkowo op*%@#&%&@ą,pamiętam jak ładnie sypnęło(chyba 2 lata temu),w SzCyrku pootwierali,we Wiśle też,a w Korbielowie... "może za tydzień". ;) w piątek byłem popatrzeć na dole orczyki pozakładane tylko a na tym pierwszym krzesełkowym krzesełka nie przymocowane armatki przykryte płachtami pewnie trawą zarośnięte i z czym oni chcą do ludzi . Pewnie zima ich zaskoczy jak drogowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 w piątek byłem popatrzeć na dole orczyki pozakładane tylko a na tym pierwszym krzesełkowym krzesełka nie przymocowane armatki przykryte płachtami pewnie trawą zarośnięte i z czym oni chcą do ludzi . Pewnie zima ich zaskoczy jak drogowców Tam wszystko hula dobrze jak są kamery,wystarczy jeden dzień później się pojawić,a warunki diametralnie się zmieniają... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2009 (edytowane) Jeśli mrozy potrzymają ten tydzień tak jak zapowiadają, tj. ok. -5 w dzien w nocy jeszcze zimniej, to armaty bedą hulać na full i niemal napewno w przyszły weekend już będą startowały wyciągi, także zapowiada się bardzo optymistycznie, a nawet ew. odwilż w okolicach Świąt tak łatwo nie zniszczy zmrożonej pokrywy wytworzonej w takich warunkach, no chyba, żeby przyszło +10`C ale w to to nie wierzę. Edytowane 10 Grudzień 2009 przez shuger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi