Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Warunki narciarskie 09/10

JC

Rekomendowane odpowiedzi

niech jeszcze troche dosypie bo mam ochotę tam w sobotę uderzyć:D

Wybierasz się ? a powiedz mi, jak tam jest z cenami ? i w okolicach jakiego wiekszego miasta to jest? O kurde to Czechy , a ja myslalem ze SL :P

Ski 4 life

Edytowane przez Bode

Kumpel jest obecnie na szkoleniu w Krynicy i około 19:00 pojechał do Czarnego Potoku i niestety temperatura na zegarze, który jest zamontowany na budynku wskazywał +3 st. Rozmawiał z jakimiś osobnikami na parkingu, którzy twierdzili, że na górze jest poniżej zera i pada słaby śnieg, a naśnieżanie powinno ruszyć w ten weekend. Pytał również o nowe armatki podobno są w końcu w odpowiedniej ilości jaka jest potrzebna, aby wszystkie trasy pokryć w kilka dni wystarczającą pokrywą sztucznego śniegu. Wody na zaśnieżenie również jest pod dostatkiem, a co najważniejsze nie będzie od tego roku problemów z transportem jej w górę. Zima w góry podobno ma przyjść w weekend. Oby mieli rację:rolleyes:

A zobaczcie co zapowiadają tu: http://twojapogoda.pl/16dni.htm

Na różnych portalach pogodowych się to potwierdza. IDZIE ZIMA:D:) Dzisiaj w Zet-ce też mówili o fali mrozu, która się do nas zbliża. Więc może..... :rolleyes:

A w Warszawie jakie temperatury::eek::eek::eek::eek: http://www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda_na_swiecie/pogoda_lokalna/miasto/48X41/warszawa.html?cityID=48X41&tx_mgcityweatherstatic_pi4[p]=1

Edytowane przez fanatyk

Na różnych portalach pogodowych się to potwierdza. IDZIE ZIMA:D:) Dzisiaj w Zet-ce też mówili o fali mrozu, która się do nas zbliża. Więc może..... :rolleyes:

A w Warszawie jakie temperatury::eek::eek::eek::eek: http://www.meteogroup.pl/pl/home/pogoda/pogoda_na_swiecie/pogoda_lokalna/miasto/48X41/warszawa.html?cityID=48X41&tx_mgcityweatherstatic_pi4[p]=1

Rozumiem, że potwierdzasz to o czym pisałem kilka dni temu, a co można było wyczytać na ... skionline.pl/pogoda :D

Na różnych portalach pogodowych się to potwierdza

No tak, bo większość tych portali ma to samo źródło danych :D My też!

Pogodę dostarczają nam (tym portalom i skionline.pl) Niemcy, Holendrzy, Austriacy :D

W samym Zakopanem to... trawa mi rośnie w ogrodzie:o

Natomiast u góry pada śnieg, ale czy napada tyle, aby gdzieś ruszyli wyciągi? Myślę, że na koniec tygodnia może...:)

Także dechy weź, najwyżej przyszpanujesz po drodze;)

Byłem dziś w Zakopcu o godzinie 13.00 padał śnieg z deszczem zaczynał dość intensywnie pod Nosalem i w Kościelisku , Witowie

W Tatrach już lekka zima jest. Na Kalatówkach kilka, kilkanaście cm śniegu i mrozik. Na Kasprowym 40 cm i -8.

Na monitorach pogodowych TOPR prognoza pokazuje silne mrozy do -15 stopni przez kilka najbliższych dni (do środy przyszłego tygodnia). Tak więc tam, gdzie mają systemy naśnieżania (np. Strbskie Pleso) plus naturalny opad w Tatrach powinien przynieść oczekiwany efekt - uruchomienie wyciągów.:)

Pytanie, czy to się stanie już w ten weekend, czy raczej w przyszłym tygodniu?

• Like 4

.... byłem ostatnio popatrzeć w Korbielowie to tam się za bardzo nie śpieszą nawet jak by dziś 2 metry spadło to by pewnie wyciągów za szybko nie otworzyli

Tam się wyjątkowo op*%@#&%&@ą,pamiętam jak ładnie sypnęło(chyba 2 lata temu),w SzCyrku pootwierali,we Wiśle też,a w Korbielowie... "może za tydzień". :P;)

Tam się wyjątkowo op*%@#&%&@ą,pamiętam jak ładnie sypnęło(chyba 2 lata temu),w SzCyrku pootwierali,we Wiśle też,a w Korbielowie... "może za tydzień". :P;)

w piątek byłem popatrzeć na dole orczyki pozakładane tylko a na tym pierwszym krzesełkowym krzesełka nie przymocowane armatki przykryte płachtami pewnie trawą zarośnięte i z czym oni chcą do ludzi . Pewnie zima ich zaskoczy jak drogowców

w piątek byłem popatrzeć na dole orczyki pozakładane tylko a na tym pierwszym krzesełkowym krzesełka nie przymocowane armatki przykryte płachtami pewnie trawą zarośnięte i z czym oni chcą do ludzi . Pewnie zima ich zaskoczy jak drogowców

Tam wszystko hula dobrze jak są kamery,wystarczy jeden dzień później się pojawić,a warunki diametralnie się zmieniają... :eek::D

Jeśli mrozy potrzymają ten tydzień tak jak zapowiadają, tj. ok. -5 w dzien w nocy jeszcze zimniej, to armaty bedą hulać na full i niemal napewno w przyszły weekend już będą startowały wyciągi, także zapowiada się bardzo optymistycznie, a nawet ew. odwilż w okolicach Świąt tak łatwo nie zniszczy zmrożonej pokrywy wytworzonej w takich warunkach, no chyba, żeby przyszło +10`C ale w to to nie wierzę.

Edytowane przez shuger