Machu Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Optymizm optymizmem... to tylko taki strzał, jeszcze będzie jesień. ja tam oponek nie zmieniam na razie. Odnośnie Salmopola to jest możliwe że jak posypie to otworzą, nie zapominajcie ze tam jak cza było to i ciężarówka śnieg przywozili ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Optymizm optymizmem... to tylko taki strzał, jeszcze będzie jesień. ja tam oponek nie zmieniam na razie. Odnośnie Salmopola to jest możliwe że jak posypie to otworzą, nie zapominajcie ze tam jak cza było to i ciężarówka śnieg przywozili ;-) teraz juz sa i tak na tyle niskie temperatury ze zimowki to przetrwaja a zawsze to bezpieczniej jak maz po nocach z pracy wraca albo jedzie ... ja teraz to malo autkiem smigam bo wiecej wyleguje sie w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azmadan Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Właśnie dzwoniłem na jeden z wyciągów który zawsze jako pierwszy rusza :-P Wiadomo Biały Krzyż :-P ale niestety nie mają jeszcze przeglądu... a śniegu DUŻO... hmm... w zeszłym roku byłem jak w Bielsku nie było jeszcze śniegu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 ale niestety nie mają jeszcze przeglądu... Tak jak pisałem kilka postów wcześniej i tak będzie pewnie w większości stacji. Zima zaskoczyła nie tylko drogowców:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Na stoku w Limanowej już 40-60cm śniegu i cały czas sypie, może uda się uruchomić orczyki, jeżeli pogoda się utrzyma, bo nawet bez śnieżenia po samym przegarnieciu i ubiciu śniegu udałoby się przygotować trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Przedsmak zimy na jaworzynie krynickiej Źródło: http://www.jaworzynakrynicka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 wyglada to niezle !! a tamta kolejka dziala ... oby tylko ratraki szly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 wyglada to niezle !! a tamta kolejka dziala ... oby tylko ratraki szly Ogólnie działa. W dniu dzisiejszym jest zamknięta ze względu na brak prądu. Na kamerach widać miejsca gdzie przejeżdżał ratrak i mimo, że śniegu jest sporo mieszał go z niezmarzniętą ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mea Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Ogólnie działa. W dniu dzisiejszym jest zamknięta ze względu na brak prądu. Na kamerach widać miejsca gdzie przejeżdżał ratrak i mimo, że śniegu jest sporo mieszał go z niezmarzniętą ziemią. no to wlasnie jest urok jesieni ... w zimie taka ilosc sniegu bylaby juz zbawieniam dla narcierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Na dole Jaworzyny większych szans na otwarcie trasy nie ma, ale sądzę, że którąś z tras przy szczycie udałoby się przygotować, bo zapewne tego śniegu spadło też sporo w górnych partiach i przez przegarnięcie śniegu z innych obszarów zapewne pokrywe na weekend udałoby się utworzyć, pytanie tylko czy przeglądy już dokonane i czy prawnie nic nie stoi na przeszkodzie, bo w górnych partiach trzyma mróz, więc śnieg tak szybko nie powinien spłynąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Jest Szansa, że Coś Ruszy!!!!!! "Na Hali Miziowej i Pilsku pokrywa śniegu wynosi do 100cm, temperatura -4, widoczność ograniczona do 500 m, opad śnieg umiarkowany, wiatr słaby (Wsch). W dolinach, w Korbelowie śniegu również jest bardzo dużo. Warstwa śniegu jest pierwszą w tym roku więc nie ma podkładu i trudno mówić czy jest wystarczającą do uruchomienia tras i wyciągów. Planowane jest otwarcie dolnego wyciągu nr 1 Kamienna-Solisko, dzisiaj po południ zapadnie decyzja" http://korbielow.net/index.php?subaction=showfull&id=1255592943&archive=&start_from=&ucat=& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misal Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Dzisiaj dostałem zetemesa: ------------------------------------------------------------------------------- Planai SMS Ab 17. Oktober 09 Publikums-Skilauf auf der Planai. Bereich Burgstall-Alm (2 Pisten) sowie Mittelstation geofnett. www.planai.at ------------------------------------------------------------------------------- pzdr misal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Ja pierdziele - zasypalo mnie :eek: W 2 autach letni eopony, w trzecim jakies sloabe zimowki n aprzodzie. Bede sie probowal przebijac zaraz, na dojazdowce mam 30 cm mokrego sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 (edytowane) W Tignes rozpoczęli naśnieżanie trasy z lodowca GM do stacji."Śnieg odciął od świata przełęcz Salmopolską, pomiędzy Szczyrkiem a Wisłą, w Beskidzie Śląskim. Biegnąca tędy droga jest całkowicie zasypana......."Więcej: http://wiadomosci.onet.pl/2681,2060945,groznie_na_poludniu_plug_nie_dal_rady_-_jestesmy_odcieci,wydarzenie_lokalne.html Edytowane 15 Październik 2009 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Od znajomego dostałem zdjęcia z Kasprowego: http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=592&g_numer_zdj=1 Szczególnie podoba mi się zdjęcie wejścia do obserwatorium:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Dzisiaj z nartowania na Białym Krzyżu nici http://wiadomosci.onet.pl/2681,2060945,groznie_na_poludniu_plug_nie_dal_rady_-_jestesmy_odcieci,wydarzenie_lokalne.html ....w połowie października :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 A tak jest u mnie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Do do... z taka zima w pazdzierniku. Tylko czlowiekowi smaka narobi a za chwile bedzie pewnie 18 stopni na plusie i trzeba bedzie do lutego na snieg czekac. Jeszcze bym na rowerze posmigal:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 A tak jest u mnie:( Dzwonił do mnie klient z Gdańska, bo miał być dzisiaj u mnie, dzwonił powiedzieć że go nie będzie, bo wiatr mu zrobił :eek: rozpi... kuku:eek:, mówił że nie pamięta kiedy ostatnio tak wiało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Dzwonił do mnie klient z Gdańska, bo miał być dzisiaj u mnie, dzwonił powiedzieć że go nie będzie, bo wiatr mu zrobił :eek: rozpi... kuku:eek:, mówił że nie pamięta kiedy ostatnio tak wiało... Potwierdzam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2009 Szczyrk: Odbieramy już pierwsze telefony od amatorów białego szaleństwa z zapytaniami o możliwość jazdy na nartach. Chcielibyśmy poinformować, że wyciągi narciarskie na ten moment są jeszcze nieczynne i większość ruszy na przełomie listopada/grudnia, o ile pozwolą na to warunki pogodowe. źródło źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2009 W tym momencie na TVP Info oglądałem bezpośrednią relację ze Szcyrku Prócz informacji o nie przejezdnej w dalszym ciągu Przełęczy Salmopolskiej podali info ,że w nadchodzący weekend będzie już można rozpocząć szusowanie i ruszą wyciągi na beskidzkich stokach.;) Żadnych szczegółów,taka paplanina żeby tylko coś powiedzieć. A ja uparcie będę powtarzał stare i wytarte już hasło:"Telewizja kłamie"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2009 http://www.strednica.sk/ Vážení návštevníci, dňom 17.10.2009 opäť otvárame lyžiarsku sezónu. Je to presne o jeden mesiac skôr ako v roku 2007. Vtedy sme otvárali sezónu 17.11.2007. Pripravené sú pre vás dva vleky, H 60 a F 10.Svahy sú výborne upravené. Ak máte trochu voľného času a chuť vyskúšať prvý sneh, neváhajte a príďte medzi nás. Spójrzcie na kamere - przepiękny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Październik 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2009 Najnowsze zdjęcia z Kasprowego, już coś widać: http://www.skionline.pl/galerie/?co=galerie&g_co=galeria&g_id=593&g_numer_zdj=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Październik 2009 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2009 http://www.strednica.sk/ Vážení návštevníci, dňom 17.10.2009 opäť otvárame lyžiarsku sezónu. Je to presne o jeden mesiac skôr ako v roku 2007. Vtedy sme otvárali sezónu 17.11.2007. Pripravené sú pre vás dva vleky, H 60 a F 10.Svahy sú výborne upravené. Ak máte trochu voľného času a chuť vyskúšať prvý sneh, neváhajte a príďte medzi nás. Spójrzcie na kamere - przepiękny widok wybiera się ktoś tam w najbliższy weekend? bo u mnie wyobraźnia zaczęła pracować... i jakby tak udało się rozpocząć sezon U NAS w PAŹDZIERNIKU to byłoby coś:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi