mysiauek Napisano 8 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2010 No to pierwszy raz w życiu: Bialka w weekend ! Johnny jak to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 8 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2010 Kasprowy WierchJeździłem w Gąsienicowej.Sporo świeżego śniegu, warunki bardzo dobre do końca mojej jazdy 16.30. Ludzi niedużo. Ostatni zjazd Goryczkową do samych Kuźnic. Kocioł w Goryczkowej i do buli ekstra, później kawałek nasłoneczniony z przetarciami, ale OK. Nartostrada OK. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2010 No to pierwszy raz w życiu: Bialka w weekend ! Johnny jak to widzisz? Nie ma problemu,może być Białka! A weźmiesz może grilla? Jak będzie działać ta "szóstka",to nie tylko będziemy mogli się rozwalić jak królowie,ale nawet ten grill się zmieści!Tylko jest jedna wada;ona dość szybko jeździ,będziemy musieli jeść niedopieczone kiełbaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Białka Tatrzańska kończy sezon! Oto komunikat: W najbliższy weekend zakończymy sezon narciarski 2009/2010 Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim, którzy odwiedzili Białkę Tatrzańską oraz nasz ośrodek. W sobotę 10 kwietnia wyciągi pracować będą do godziny 18.00. W niedzielę natomiast ośrodek czynny będzie do godziny 16.00, na wszystkich przybyłych w tym dniu czeka miła niespodzianka. ZAPRASZAMY !!! Ciekawi mnie niespodzianka... ,darmowe szusowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Ciekawi mnie niespodzianka... ,darmowe szusowanie? mam nadzieję, bo "niestety":D zamierzam się tam wybrać w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 mam nadzieję, bo "niestety":D zamierzam się tam wybrać w niedzielę Cholera,może się w niedzielę umówimy wszyscy? No nie wiem co planują,ale pogoda "pomaga"! Za to na Kacprowym śnieg ma sypać przez tydzień!!! Spójrzcie na prognozę na skionline! Coś czuję,że w maju warunki będą najlepsze w tym sezonie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Cholera,może się w niedzielę umówimy wszyscy? No nie wiem co planują,ale pogoda "pomaga"! Za to na Kacprowym śnieg ma sypać przez tydzień!!! Spójrzcie na prognozę na skionline! Coś czuję,że w maju warunki będą najlepsze w tym sezonie!!! Hej, my raczej nastawiamy się na sobotę... Natomiast zobaczymy dopiero rano i oczywiście napiszę rano co i jak Jak ktoś się wybiera w weekend to dajcie znać oczywiście TUTAJ wpisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Hej, my raczej nastawiamy się na sobotę... Natomiast zobaczymy dopiero rano i oczywiście napiszę rano co i jak Jak ktoś się wybiera w weekend to dajcie znać oczywiście TUTAJ wpisem Rano tzn. o której?Tak żebym wstał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Rano tzn. o której?Tak żebym wstał... 5:45 wstajemy i decydujemy i od razu wysyłam Ci smsa, ok ? Ciekawe czy w niedzielę będzie za darmoszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 5:45 wstajemy i decydujemy i od razu wysyłam Ci smsa, ok ? Ciekawe czy w niedzielę będzie za darmoszkę Ok! Właśnie ta niedziela mnie mierzi,a nóż widelec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Ok! Właśnie ta niedziela mnie mierzi,a nóż widelec... Przechodzimy na PM bo nie widać zainteresowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Panowie pojedzcie w niedzielę to się spotkamy. I wcale nie ma znaczenia, że pewnie będzie freeski albo freeride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Panowie pojedzcie w niedzielę to się spotkamy. I wcale nie ma znaczenia, że pewnie będzie freeski albo freeride Właśnie z Mysiałkiem uzgodniliśmy,że jedziemy w niedzielę! Więc myślę,że ekipa będzie bardziej liczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Panowie pojedzcie w niedzielę to się spotkamy. I wcale nie ma znaczenia, że pewnie będzie freeski albo freeride Tylko jeszcze nie wiesz, że My z Maćkiem to tak dość rekreacyjnie jeździmy, typu: piwko, jedzonko, pogadać, pośmiać się, pojeździć, piwko, jedzonko i tak w koło Także za dużo km nie nabijamy No i pewnie z techniką jazdy na nartach to no -mówię za siebie- tak O średnio jest Ale "ski fun factor" mamy ustawiony na MAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Właśnie z Mysiałkiem uzgodniliśmy,że jedziemy w niedzielę! Gooood, verrrri goood:) - jak mawiał Hattori Hanzo Tylko jeszcze nie wiesz, że My z Maćkiem to tak dość rekreacyjnie jeździmy...No i pewnie z techniką jazdy na nartach to no -mówię za siebie- tak O średnio jest Widziałem to na sihelnym. Wszyscy już dawno się rozjechali, a Johnny dalej śnieg zamęczał. A co do techniki Twojej Mysiek, to niezły masz kamuflaż, raczej inni mogą mieć kompleksy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Gooood, verrrri goood:) - jak mawiał Hattori Hanzo Obawiam sięchłopaki, że przez wypadek TU sezon w Białce skończy się dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Obawiam sięchłopaki, że przez wypadek TU sezon w Białce skończy się dzisiaj. Ja mam nadzieję,że nie(zwłaszcza,że siedzę teraz we Frankfurcie czekam na połączenie i wracam tylko na 2 tygodnie). Nie dajmy się zwariować.Oczywiście,że to co sie wydarzyło jest niewyobrażalne i dzisiaj wszyscy Polacy są zszokowani( i prawidłowo).Ale JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA... , i życie musi toczyć się dalej. Oddajmy hołd Tym co zginęli w inny sposób. Nie składajmy w ofierze wszystkiego,bo nie tędy droga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Obawiam sięchłopaki, że przez wypadek TU sezon w Białce skończy się dzisiaj. Co z jutrem panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Na stronie białki nie ma żadnego info coby jutro nie działali, więc ja startuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Na stronie białki nie ma żadnego info coby jutro nie działali, więc ja startuję. Do zobaczenia rano (no moze prawie rano). Johnny napisz wcześniej smsa co to za "niespodzianka" Bo jak za darmoszke to nie musze do bajkomatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2010 No to jesteśmy umówieni. Mam tylko takiego moralnego kaca... Jutro w B-B mają być pozamykane wszystkie hipermarkety,kina,teatry itp.,stąd ciągle obawiam się czy nie pojedziemy na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2010 No to jesteśmy umówieni. Mam tylko takiego moralnego kaca... Jutro w B-B mają być pozamykane wszystkie hipermarkety,kina,teatry itp.,stąd ciągle obawiam się czy nie pojedziemy na darmo. Nie kracz. My się zbieramy Koło 6:30 będziemy w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2010 (edytowane) 1-szy raz w Białce A4 pusta, zakopianka pusta =2h drogi Sosnowiec-Białka. Na parkingu może z 5 samochodów i.... nie widzę Johnnego. Znaczy się... nie jesteśmy ostatni !! Ale pierwsi - jak się później okaże- też nie Pozdrowienia dla Ravicka Szukamy kasy... zamknięte ale... dzisiaj za darmoszkę Niestety pada deszcz, deszcze ze śniegiem a na górze śnieg. Trasy: tam gdzie przejechane ratrakiem twarde ale... 1) pomiędzy śladami ratraka miejscami niewyratrakowane pasy... czyli normalny miękki śnieg... 2) na najfajniejszej (z góry trasie) - bodajże czerwonej... dziury i nierówności jak za najlepszych czasów na Pilsku ... 3) pomiędzy śladami ratraków góry i doliny. Śniegu jeszcze dużo, ale też i pare większych przetarć. IMHO gdyby się uparli to jeszcze długo by tam człek pojeździł. Ośrodek: bez tłumów 1 klasa. Wyciągi ok a nawet bardziej. Trasy dość urozmaicone. Dużo wypożyczalni i jadłodajni Spory parking, ubity ale jednak pozostawia błotniste ślady. Podsumowując: niestety ja się zawiodłem na przygotowaniu dzisiaj stoków. Może to i kwiecień i ostatni dzień, ale widać po prostu, że się nie postarali. Edytowane 11 Kwiecień 2010 przez mysiauek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Na wstępie;wielkie dzięki za miłe towarzystwo! Muszę przyznać,że Mysiałek jest dziś wyjątkowo szybki ;był dziś przede mną na miejscu(ale nie dość szybki,żeby wyprzedzić mojego imiennika,tutaj Ravicka),wyprzedził mnie w drodze po schabowego,szybciej zjadł,szybciej skończył jazdę,szybciej dojechał do domu i szybciej napisał relację.Raz chciałem zatrzymać się i zaczekać na niego... ależ byłem w błędzie - Mysiek już czekał na Nas na dole! Kto wie,czy przypadkiem teraz mnie nie wyprzedził z browarem po-nartowym... :eek: W zasadzie to Mysiek wszystko napisał.Dorzucę tyle,że to przygotowanie trasy miejscami baaaardzo kiepsko.Tu i ówdzie bywał taki pas miękkiego i grząskiego śniegu,do tego ja trafiłem na niespodziewankę;jakąś górkę,na której niemal się wyłożyłem. Nie byłoby tak źle,gdyby choć pogoda dopisywała,niestety ciągle padał taki śnieg z deszczem i to intensywnie! Opad ten powodował,że prawie nic nie widziałem przez swoje gogle,a do tego później zaczęło łapać narty.Ale nie będę tylko narzekał,bo rano dało się fajnie pojechać. Obudziłem Dżonkę(miała jeździć),która spała sobie w aucie i udaliśmy się na jedzonko,porcję obfite,ale ten schabowy to chyba ze szczura był... Pojedzeni państwo Mysiałkowie decydują się wracać do domu,mają dość tych "nawilżonych" ciuchów. Ja z Ravickiem decydujemy się jeszcze trochę pojeździć,w końcu to chyba ostatni raz w tym roku.Niestety marznąca w aucie Dżonka,ale też pogarszające się warunki i przemoczone ciuchy przekonują mnie,żeby dać sobie spokój.Pożegnanie z Ravickiem i idę do auta,a tam taka skulona bidulka siedzi... Jeszcze taka mała ironia. Mówiłem z Ravickiem o tym,żeby jeszcze w drodze powrotnej na rybki się udać,bo mam nawet robaki w aucie... no właśnie,sądziłem,że siedzą sobie w pudełeczku,a one zwiedzały sobie cały bagażnik,do tego część już prawie by się przebiła do części pasażerskiej. :eek: Trzeba było pojechać na stację na odkurzacz... Jutro oddaję auto do serwisu,a oni tam po robocie myją również wnętrze - chciałbym widzieć ich miny... Jeszcze raz dziękuję Kasi,Michałowi i Maćkowi za mile spędzony dzień!Nie ważna jest pogoda i warunki,ważne jest towarzystwo! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 11 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Muszę powiedzieć, że Johnny dzisiaj przebił wszystkich Przywiózł zmęczoną żonę -nie ma że boli, narty są!- i kazał jej spać w samochodzie Mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi