mysiauek Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 Może Rafał (Bończa) potwierdzi, nie chcę krakać, ale wg. moich infmacji w górach wieje cieplutki wiatr... śnieg znika w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 W Krakowie jest 22 stopnie i bardzo ciepły wiatr z południa, pogoda jak w maju i to ciepłym, w Zakopcu jest teraz kolega i mówi ze jest 18 i wieje ciepły halny - wzmaga się, tak więc porzudźcie wszelaką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 W Krakowie jest 22 stopnie i bardzo ciepły wiatr z południa, pogoda jak w maju i to ciepłym, w Zakopcu jest teraz kolega i mówi ze jest 18 i wieje ciepły halny - wzmaga się, tak więc porzudźcie wszelaką nadzieję Wieje halny. Idzie zmiana pogody W Tatrach i Zakopanem wieje halny. W nocy, w górach wichura może w porywach dochodzić do 100 km na godz. Podmuchy halnego czuć już nie tylko w Tatrach, ale także w górnej części Zakopanego. Według prognoz w nocy i w piątek wichura w górach w porywach ma dochodzić do 90 km na godz. Jeżeli te prognozy potwierdzą się, jutro nie będzie kursować kolejka linowa na Kasprowy Wierch. Wichura zapowiada nadchodzącą zmianę pogody. W nocy z piątku na sobotę w Zakopanem ma padać deszcz, a wysoko w Tatrach śnieg. Przypomnijmy, że w górach obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Tygodnik Podhalański. -------------------------------------------------------------------------- Nadzieja na Kasprowy jeszcze jest Ona umiera ostatnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 rzeczywiście zima w tym roku niby śnieżna i długa,ale dość szybko odchodzi od nas:o...a tak było pięknie na Rusinie 26.03.2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 rzeczywiście zima w tym roku niby śnieżna i długa,ale dość szybko odchodzi od nas:o...a tak było pięknie na Rusinie 26.03.2009 W sumie, to dlaczego nie miałoby być ochłodzenia na święta? Raz to się zdarzyło, że w Wielkanoc było w Katowiach 0 stopni ? Nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 ja w tym roku sobie duzo pojezdzilem takze licze na to, ze bedzie non stop jak dzisiaj w krakowie i jeszcze cieplej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 ja też trochę pośmigałem,choć zawsze jest taki mały niedosyt:rolleyes:....pewnie ochłodzenie jest możliwe w święta,ale to może nie uratować dziś topniejącego śniegu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 (edytowane) Definitywny koniec Sezonu - Ostatni raport 2009/2010 ze świętokrzyskiego. Ponieważ dzisiaj byłem w pobliżu Stoku na Telegrafie w Kielcach - postanowiłem sprawdzić naocznie jakie są Warunki w Ośrodku. Z doświadczenia wiem, że na tej Górce zawsze śnieg utrzymuje się najdłużej w Regionie (strona północna, zacieniona drzewami). Jadąc nie miałem niestety złudzeń... ...temperatura na zewnątrz według wskazań mojego auta: Obraz, jaki mi się ukazał, był zdecydowanie gorszy niż oczekiwałem... W dolnej części trasy, przy kasie i przy bramkach - śniegu 0 Odcinek w lesie - jako tako...na samej górze czarne przetarcia, trasa pod orczykiem niestety również bez koloru białego: Musiał by zdarzyć się cud: załamanie pogody... ...mróz i intensywne opady by jeszcze pojeździć w Regionie Gór Świętokrzyskich. To niestety jest niemożliwe. Tak jak Johnny pisał: pora opłacić kartę i udać się na nizinne rybki: Chodź jak popołudniu pisałem - nadzieja dotycząca Kasprowego jeszcze się tli... ...a jak i ona się wypali...to w Góry trzeba również udać się na rybki... Tym razem pozdrawiam Narciarzy i Wędkarzy marboru PS. Zdjęcia słabej jakości (sorry) - wykonane zwykłą Nokią. Rybki żywe wróciły do wody - stosuję zasadę: No Kill. Edytowane 26 Marzec 2010 przez marboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 Musiał by zdarzyć się cud: załamanie pogody... ...mróz i intensywne opady by jeszcze pojeździć w Regionie Gór Świętokrzyskich. To niestety jest niemożliwe. Tak jak Johnny pisał: pora opłacić kartę i udać się na nizinne rybki: Chodź jak popołudniu pisałem - nadzieja dotycząca Kasprowego jeszcze się tli... ...a jak i ona się wypali...to w Góry trzeba również udać się na rybki... Tym razem pozdrawiam Narciarzy i Wędkarzy marboru PS. Zdjęcia słabej jakości (sorry) - wykonane zwykłą Nokią. Byłeś już na rybkach? Ja dziś opłaciłem kartę. Swoją drogą to Lina jeszcze nie złowiłem. Pstrąg też piękny! Patrzyłem dziś na kamerki w różnych ośrodkach.Pilsko z rana jeszcze jakoś wyglądało,ale po wieczór już katastrofa! Za to nieźle wyglądała Zawoja,przynajmniej u dołu.Nieźle też trzyma się Nowa Osada i Soszów,niestety niemal całkowicie spłynęła Istebna. Najbardziej w... mnie PKL - kamerki się nie aktualizują,więc widzimy obraz z dni,kiedy wszystko było piękne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 Johnny, jak mogłem być na rybkach skoro karta nieopłacona? Jeśli chodzi o wędkowanie, to w tej chwili można podobnie fajnie połowić płocie wchodzące z Wisły do Radomki - mają tarło...ale takie wędkowanie jest dla mnie nieetyczne. Jak zejdzie całkowicie kra ze zbiorników wodnych, to będzie można udać się na Jazie - mam taką jedną miejscówkę na Zbiorniku Zaporowym. Czekam również na to, aż Wisełka opadnie by troszeczkę z lekkim spinningiem "pomęczyć" kwietniowe Klenie. W maju pewnie wypad nad Solinę... A w czerwcu w jedno takie magiczne miejsce na granicy polsko-litewskiej na porządne Spinningowanie. Spin, to to, co lubię najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 Johnny, jak mogłem być na rybkach skoro karta nieopłacona? Jeśli chodzi o wędkowanie, to w tej chwili można podobnie fajnie połowić płocie wchodzące z Wisły do Radomki - mają tarło...ale takie wędkowanie jest dla mnie nieetyczne. Jak zejdzie całkowicie kra ze zbiorników wodnych, to będzie można udać się na Jazie - mam taką jedną miejscówkę na Zbiorniku Zaporowym. Czekam również na to, aż Wisełka opadnie by troszeczkę z lekkim spinningiem "pomęczyć" kwietniowe Klenie. W maju pewnie wypad nad Solinę... A w czerwcu w jedno takie magiczne miejsce na granicy polsko-litewskiej na porządne Spinningowanie. Spin, to to, co lubię najbardziej. No fakt. Ja się skupię na Jeziorach Żywieckie i Międzybrodzkie - to praktycznie jedyne wody nizinne tutaj.Mam jeszcze ugodowa na Katowice,więc pewnie ruszę też nad Wisłę. Sam lubię wszystkiego po trochu - grunt,spławiczek i oczywiście spinning - ale najbardziej nocki wędkarskie... Myślę też,żeby pojechać na Mazury,albo np. nad jezioro Drawskie,tam się da połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 Jeszcze zima jest He, he - a koło mnie w górkach jeszcze do metra śniegu i UWAGA - na środek przyszłego tygodnia zapowiadany mróz w nocy i opady śniegu :D:D Chyba jeszcze dołoże kilka wypadów kwietniowych, choć sie obawiałem, że wczoraj to może by finito albo przedostatni wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2010 He, he - a koło mnie w górkach jeszcze do metra śniegu i UWAGA - na środek przyszłego tygodnia zapowiadany mróz w nocy i opady śniegu :D:D Chyba jeszcze dołoże kilka wypadów kwietniowych, choć sie obawiałem, że wczoraj to może by finito albo przedostatni wypad W Beskidach też jeszcze da się pojeździć,jutro SzCyrk Czyrna-Solisko,najprawdopodobniej Bieńkula w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 27 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2010 (edytowane) Jurgów i Rusin-skiWitam z Zakopca:):pNa przekór pogodynką dziś była typowa wiosenna pogoda, często za chmur wychodziło słońce:)Nartowanie zacząłem od stacji narciarskiej w Jurgowie,na parkingu kilka samochodów,ludzi niewiele-głównie uczestnicy zawodów amatorskich/jakaś firma/.Warunki typowo wiosenne-czyli śnieg mokry i ciężki,ale dramatu nie było:pTrzeba było uważać przy jeździe skrętem ciętym;),czasmi jedna narta szybciej jechała .Około 15.00 pojawiły się już przetarcia,ale głównie na trasie przy wyciągu krzesełkowym.Przy orczyku warunki raczej korzystniejsze.Pojeździłem w tym wiosennym klimacie do 16.00 i przerzuciłem się do Rusin -ski,gdzie jeszcze nigdy nie byłem.Tutaj zupełna pustka,chodziły wyciągi i krzesło,a narciarzy zero:DParking większy niż w Jurgowie,ale już gorzej przygotowany-błoto,mało tych kamieni;)Warunki gastronomiczne znacznie lepsze-duża knajpa z niedrogim/stosunkowo/jedzonkiem.Po posiłku od 17.00 na stok,śmiesznie-stok taki szeroki,a ja sam;)Sam ośrodek bardzo mi się podoba,stok faktycznie szeroki,praktycznie o jednostajnym nachyleniu,jakby były warunki-to faktycznie można się pobawić.Górna część trasy pomimo trudnych warunków,bardzo dobrze przygotowana,od połowy stoku w kierunku stacji dolnej coraz gorzej,bardzo ciężki śnieg.Okólo 18 przybyło kilku narciarzy:rolleyes:temperatura spadła i mokry śnieg zaczął się robić lodowatymi kalafiorami,i to już było niebezpieczne przy większych prędkościach.Wytrwałem do 19.00.Dzień praktycznie na nartach,nogi mi w d... wchodzą:pale ogólnie jestem zadowolony.Ski Rusin spodobał mi się,jedyna wada to droga dojazdowa.Jeśli w pogodzie się nic nie zmieni,to na święta będzie ciężko,a obawiam się ,że już niemożliwe spędzienie czasu wolnego na dechach.kasprowy w dniu dzisiejszym nieczynny/wyciągi/ Edytowane 27 Marzec 2010 przez dareklewandowski 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2010 SzCyrk Czyrna-Solisko;"woda mineralna"To już chyba koniec sezonu! Niestety od poniedziałku wytopiło bardzo mocno,na tyle mocno,że cała część pod Małym Skrzycznem była już zamknięta.Rano najpierw podjechałem pod Bieńkulę(wczoraj jeszcze chodziła,zdj.1),niestety przy dole zero śniegu,choć ściana jeszcze nawet wyglądała do zaakceptowania.Nic tu po mnie,zostawiam ją w tyle i jazda pod Golgotę.Znów wypatruję ją z drogi niecierpliwie i wygląda już dużo lepiej.Od parkingowego(wcześniej 8 zł ) dowiaduję się tyle,że najprawdopodobniej to ostatni bądź przed ostatni dzień jazdy.Narciarzy garstka,razem z goprowcami jest nas może 10-u.Wyjazd na górę dość ciężki,bo wytopiło tory pod orczykiem i nawet minerały się pokazały. :eek: Ale jazda wyśmienita - równo,twardo - jakby w nocy przymroziło... Po tym wietrze?Śniegu tutaj jeszcze dużo,jest brudny ale nie ma przetarć(zdj.3 i 4)Po kilku zjazdach ruszyłem zobaczyć,czy chodzi coś jeszcze.Można było wyjechać na Pośrednie i pojeździć na zielonej(zdj.4) trasie - warunki dobre,twardo!Następnie lukałem w stronę czerwonej "10".Wyciąg chodził,ale jak tam się dostać???Za pierwszym razem nie chciało mi się rozwikłać zagadki,ale w końcu ruszyłem na żywioł,w końcu Figo mianował mnie nieoficjalnie pierwszym reporterem z Beskidów .Dało się dojechać niebieską traską,a raczej tym co po niej zostało,bezpośrednio do czerwonej(zdj.5).Tutaj totalne pustki a warunki fajne!Chyba tu właśnie najeździłem się najwięcej. :rolleyes:Ruszyłem z powrotem;dało się przejść pod orczykiem na początek niebieskiej,czy tam raczej jej resztki i po przejściu paru kroków dojechać do zielonej i dalej na Golgotę.Ok 11-ej Golgota już dość mocno rozryta,ogólnie wszystko już rozmiękło i płynęło,a w wodzie pojawiały się minerały... :pZnów rozmawiałem z panem z GAT-u,narzekał,że mają dupiatego gospodarza. Podobno jak jest sezon,to wiele się mówi o nowych inwestycjach,ale kiedy tylko śnieg znika,również szum i chęci mijają... :DWidziałem dzisiaj jeszcze Żar,FIS Skrzyczne i Slmopol z daleka - wszystkie trasy mają spore przetopy i pewnie to ostatni weekend w Szczyrku i w Międzybrodziu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 Cytat ze strony GAT'u W dniu 28 marca zakończyliśmy sezon narciarski. Dziękujemy i zapraszamy ponownie w przyszłym sezonie. Soszów i Nowa Osada jeszcze chodzą i na razie nic nie komunikują.. chociaż Ci drudzy mają napisane na stronie, że warunki trudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 Słowacja Tatry W Strbskim Plesie temperatura 1,5 stopnia i podają, że pada śnieg. Tak więc, jeszcze jazda tam jest zimowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 Nowa Osada też kończy sezon cytuję z ich strony: Kończymy sezon narciarski na Nowej Osadzie Wdniu dzisiejszym kończymy sezon narciarski na Nowej Osadzie.Jeżeli warunki atmosferyczne pozwolą to postaramy się przygotować trasę narciarską na Święta Wielkanocne.Wszystkim którzy odwiedzili nasz stok w tym roku dziękujemy zapraszamy w następnym sezonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 Wiecie co, w sumie z warunkami nie byłoby tak źle,gdyby nie brak śniegu... Byłam dziś na zakończeniu sezonu na, a jakże, Polczakówce. Temperatura wcale nie jakaś wysoka, do 1 (kiedy musiałam się wycofać) bardzo dobre warunki - coś jakby firnik, wcale nie rozmiękający. I w dodatku większą część czasu jeździłam sama po pustym stoku. Co ci ludzie sobie myślą - mogą jechać na narty, a siedzą w domu ?! Ćwiczyłam więc śmig hamujący z nadzieją, że się jeszcze przyda w tym roku. No, bo jeśli śnieg gdzieś będzie, to w żlebach ... (Na obskoki się nie poważyłam, w końcu jednak ktoś mógł patrzyć )... Na szczęście nie wszystkie są takie karkołomne, chyba pora zacząć je rozgryzać... W Strbskim Plesie temperatura 1,5 stopnia i podają, że pada śnieg. Tak więc, jeszcze jazda tam jest zimowa. Właśnie, w tym jeszcze powód do optymizmu. Na kamerkach wygląda nieźle, w nocy mrozik. A na Salatyńskich też widać sporo białego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 WZF na Rusin Ski.Na wstępie dziękuję bardzo Darkowi za bardzo miłe towarzystwo,wspólne szusy i gratisy - wielkie dzięki! ;)Dziękuje również Sławkowi,który nie mógł być z nami od rana,ale dołączył do Nas towarzysko. ;)Ale od początku.Ponieważ wieczorem byłem takim leniem,że nie chciało mi się przestawiać czasu,ustawiłem budzik w telefonie jakby o godzinę wcześniej... Telefon jednak sam się przestawił na czas letni,więc nieświadomie wstałem wcześniej.Zorientowałem się w samochodzie... No nic,lepiej być wcześniej niż później.Na drodze pustka,przycisnąłem mocniej i dojechałem o godzinę za wcześniej.Stok przygotowany pięknie(zdj.1).Zapas czasu się przydał...Porobiłem sobie zdjęcia,bo widoki wspaniałe!Już przy wjeździe panorama Tatr(zdj.2).Następnie szukałem sobie odpowiednich ujęć,tą górkę nie muszę przedstawiać - zdj.3 i 4 ,znalazłem chyba części do kolejnej inwestycji(zdj.5)Ok 9-ej przyjechał Darek,rozpoznaliśmy się bez trudu.Oczywiście od razu zaczęły się dyskusję,głównie na tematy narciarskie.Kupiliśmy karnety do godz. 16-ej,więc sporo jazdy przed nami! Pierwszy szus i jest zarąbiście - równiutko i twardo.Zaczęliśmy nawijać raz po raz i gawędziliśmy na krześle... no właśnie,to krzesło.Wszystko byłoby dobrze,gdyby nie to,że mam za długie nogi i nie mieści mi się noga między podnóżkiem a tym pałąkiem na ręce,czy jak to się tam zwie... Tak sobie śmigaliśmy i śmigaliśmy,aż przyszła pora na pit stop - browarek.W tym czasie robiło się już miękko,ale bez muld.Potem znów nawijanie i tu w pewnym momencie szok - podchodzimy odbić kartę,a tu już po szesnastej!Kiedy to minęło - się zastanawiamy! ;)Układamy więc plan awaryjny - kupujemy po jednym wyjeździe i idziemy na obiadek,a po obiadku kupujemy karnet od 17-ej do końca jazdy...W tym czasie przyjechał Sławek,więc po jedzonku znów pogadaliśmy sobie trochę,nawet spore trochę... .Czas ruszać na stok,ale tu zaskoczenie - dziś czynne do 18-ej,a jest 17.50;toś my pojeździli... Szybki zakup po jednym wyjeździe,ostro na dół i to by było na tyle.Zarąbisty dzień!Szkoda,że jutro muszę iść do roboty,tak bym jeszcze zawitał na Podhale i wspólnie poszusował. To chyba moje zakończenie sezonu i tu ciekawostka - zacząłem sezon od WZF i zakończyłem na WZF. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2010 Jeszcze trochę widoków z Rusin Ski : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 (edytowane) Zgodnie z planem w weekend uderzyliśmy w chopok. Co prawda prognozy pogody nie dawały złudzeń będzie padać (prawdopodobnie deszcz) postanowiliśmy pojechać. Sobota wyjazd z gliwic 5.00 szybko i sprawnie na chopoku 8 30 czyli w momencie otwarcia wyciągów. Wjazd do góry krzesełkiem 6 osobowym i widzimy że warunkie sa niezbyt ciekawe. PO wjechaniu szóstką pierwszy zjazd i tu zaskoczenie warunki fajne troche miiękko, ale jak na wiosenne nartowanie to do zaakceptowania, z kolei przetarcia które widzieliśmy z wyciągu okazały się miejscowe spokojnie do objechania nie zwalniając. Warunki na trasach dobre, śniegu pod dostatkiem, minerałów/oblodzeń brak. 100% BĘDĄ JEŹDZIC PRZEZ ŚWIĘTA I PRAWDOPODOBNIE DŁUŻEJ. Z dołu można spokonie wciągnąć się przez lukovą na szczyt. Widoki piękne. Wszystkie główne wyciągi i trasy czynne po dwóch stronach. Po godzinie 12 zrobiły się straszne muldy więc już od 11 jeździliśmy po freeridzie od lukovej do trasy dojazdowej pomiędzy trasami czerwonymi 11a a 1a. Poza trasami na górze trzeba uważać na kosówkę ale od lukovej śniegu pod dostatkiem na całej długości. Pierwszy dzień udany przechechaliśmy ok 60km zmęczenie bardzo duże kończymy jazdę o 16 20 (przed 16 wjazd na lukovą), później obiadek, browarek i odpoczynek. Drugi dzień wstalismy tak zeby być na stoku przed otwarciem wyciągów o 8 30. Ale niestety zmiana czasu pokrzyżowała nam plany. Bo przyjechalismy na 8 30, lecz niestety okazał się ze jest 9 30:) Niedziela warunki idealne trasy przygotowane perfekcyjnie, w nocy był mróz. Konieczne było ostrzenie kantów i wymiana ramion w moich mutixach. Po tych zabiegach jazda to sama przyjemność. Najlepsze warunki na trasach 1a, 11a, 12, 7, 1, 2 więc wybór jak na obecne warunki bardzo duży. Kończymy jazdę o 14 przechechailismy ok 30km zmęczenie z dnia wcześniejszego doło o sobie znać. Do 14 praktycznie bez muld i przetać. Czysta jazda bez trzymanki:) Brak kolejek do wyciągów, parkingi zapełnione w 1/4. Ceny karnetów wiosenne, w restauracjach sezonowe. Z zapowiadanych opadów nic nie wyszło (i dobrze) przez 5 min sypał śnieg z deszczem. Zdjęcia dodam później. UWAGA NA POLICJE SŁOWACKĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W liptovskim mikulasie codziennie jest prawdziwa obława policyjna. Mają nowoczesne radary stoją dosłownie co 2km! Niestety doświadczylismy tego na własnej skórze. W sobote deb.le stali pod hotelem chopok. Na ograniczeniu 40 jechalismy 60 czyli 100euro mandatu wg taryfikatora. Na szczescie udało się zejsc do 30e. Ale i tak za duzo. Patrole pod hotelem chopok, później przy wjeździe do centrum, i przy tatralandii kolejne 2 patrole. Uwaga nawet jak już kogoś mają na poboczu i nikt nie stoi z radarem mierzą bo mają nowe zabawki laserowe które mają schowane w samochodzie i mierzą przez szybę a później tylko wychodzą i zatrzymują (robią nawet zdjcie z celownikiem który samochód jest mierzony). Ceny mandatów w słowacji przekroczenie o: 10km 50e 20km 100e 30km 200e 40km 300e 50km 400e 60km 650e więc uważajcie! Bo to nie jest promocja:) Szczerze mówiąc wydaje mi się że warunki podawane na stronie nie są zgodne z rzeczywistościa, znaczy na trasach jest chyba trochę wiecej śniegu nie podają (takie jest moje odczucie choć może się myle). Edytowane 29 Marzec 2010 przez przemo_narciarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Dzwonił Darek L z Kasprusia i krzyczał do telefonu że warunki super, ludzi zero i że nijakich poprzebieranych świstaków nie ma, niedźwiadków też Jeszcze trochę widoków z Rusin Ski : Jeszcze zapomniałeś dodać z kim się spotkałeś, wstydzisz się czy co;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 :eek: Korbielów, dn 29.03.2010r. "Witamy w Ośrodku Narciarsko-Wypoczynkowym w Korbielowie, Ośrodek czynny jest w godz. od 8:30 do 15:30 Informujemy, że pomimo dużego ocieplenia warunki narciarskie na stoku są dobre. Ze wzlędu na niską frekfencję funkcjonują tylko dwa wyciągi : KL-"Baba" i Solisko - Buczynka" pierwszy raz od nie pamiętam kiedy dół jeździ dłużej niż góra:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 29 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2010 Jurgów Byłem dzisiaj w Jurgowie. Warunki bardzo dobre, nie ma przetarć. Kadry narciarskie trenowały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi