Mario Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Dziś Soszów byłem tam lekko po 9.. 50zł za 4h (UWAGA BO TO WIELKA PROMOCJA PO SEZONIE :D:D). Dodam, że taka sama stawka jest za 3h, robią nas w balona nieźle.. Liczyłem, że nie będzie dziś dużego słońca i będzie niższa temperatura, ale byłem zbyt dużym optymistą Świeciło bardzo mocno, co powodowało, że ten śnieg szybko robił się ciężki (może to i dobrze bo ten świeży opad siądzie i będzie go można ubić). Przygotowanie złe nie było, choć mogłoby być trochę lepiej bo w niektórych miejscach przy większej prędkości trochę niebezpiecznie wybijało. Jedna uwaga... nie dosyć, że robią ludzi w konia na karnetach to jeszcze obroty kanapy są wolniejsze niż to miało miejsce w "sezonie głównym" - jest to odczuwalne. Jutro może tam być ciekawie z rana jeśli dobrze to wyratrakują. Podsumowując: P.S Ktoś może był ostatnio w Szczyrku w okolicach Julian/Golgoty/Małego Skrzycznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poor Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Chcemy dzisiaj w nocy ruszac na weekend do Czech,gdzie przy takiej pogodzie mogą byc znośne warunki,Spindl,Harrahov,Janskie? Tak się zastanawiamy czy wogole warto te 600 km śmigac Ja polecam Pradziada w Jesenikach: http://www.jeseniky.net/pocasi.php?obl=1&kat=1〈=pl Tam jazda zawsze jest do maja (przynajmniej ostatnei 2 sezony). Stok niezbyt dlugi ale jak gdzie indziej jest zielono tam mozna posmigac. Moze bede w weekend to dam znac jakie warunki. Polecam rowniez stronke: http://www.holidayinfo.cz/zima/index.php pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Dziś Soszów byłem tam lekko po 9.. 50zł za 4h (UWAGA BO TO WIELKA PROMOCJA PO SEZONIE :D:D). Dodam, że taka sama stawka jest za 3h, robią nas w balona nieźle.. faktycznie promocja jak diabli dla przykładu Pracica koło Andrychowa /Rzyki - Cennik Ski Centrum "Czarny Groń" za 4godziny 40pln i.... promocja ("sniegi zostaja ceny spadają"): kup 1 karnet drugi - gratis wiec w tym momencie jak jadą 2 ooby wychodzi po 20pln na głowe - to można nazwać promocją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midnight Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 P.S Ktoś może był ostatnio w Szczyrku w okolicach Julian/Golgoty/Małego Skrzycznego? Byłam, wczoraj:), zupełnie przyzwoicie, jak na środek marca... Wyciąg na Golgotę miał awarię i do 14.00 stał, czy ruszył potem nie wiem:confused: Nie było się raczej do czego przyczepić, moża poza przygotowaniem trasy nr 1, która ratraka chyba nie widziała:eek:, ale reszta jak najbardziej ok. Miejscami niewielkie przetarcia w dolnych partiach, ale do przeżycia;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 faktycznie promocja jak diabli dla przykładu Pracica koło Andrychowa /Rzyki - Cennik Ski Centrum "Czarny Groń" za 4godziny 40pln i.... promocja ("sniegi zostaja ceny spadają"): kup 1 karnet drugi - gratis wiec w tym momencie jak jadą 2 ooby wychodzi po 20pln na głowe - to można nazwać promocją ooo to chyba rezygnuje z Pilska i sprawdze to w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 faktycznie promocja jak diabli Źle to odebrałeś. Przez :D:D chciałem wyrazić mój śmiech Midnight dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 golgota top juz stoi od soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midnight Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 golgota top juz stoi od soboty Eeee, od soboty to chyba nie, bo jak wczoraj przybyliśmy to działała:rolleyes:, niestety nie zdążyliśmy wjechać, bo znowu się zepsuła:mad: Mario, nie ma za co:) ... zawsze do usług:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Może to była chwilowa awaria na Golgocie, ponieważ ja jeździłem wczoraj i nie było problemu z kolejką, gorzej z trasą, no, ale jak to na Golgocie bywa nic nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 ooo to chyba rezygnuje z Pilska i sprawdze to w sobote oj zastanów sięhttp://www.korbielow.net/index.php zobacz sobie te zdjęcia z foto raportow:) az zaluje ze nie moge jechac 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 Źle to odebrałeś. Przez :D:D chciałem wyrazić mój śmiech hehe wiem ja tylko podkreśliłem ooo to chyba rezygnuje z Pilska i sprawdze to w sobote zmartwie Cie - nie obowiązuje w weekendy - to jeszcze raz żeby ktoś nie wtopił : kup 1en a 2gi gratis obowiązuje od pon do piątku 8-16 (wieczorna jazda nie ! ) dot. Pracica Czarny Groń Rzyki /k.Andrychowa może sie komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 18 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2010 mosty śniegu jeszcze dużo a nawet bardzo dużo, wieczorem zaczęło mrozić :)więc jazda powinna jeszcze być, dzisiaj stok przygotowany pod zawody tj pół trasy zajętej więc szybko porobiły sie muldy ale na trasie slalomu było fajnie twardo i cholernie szybko i dwie pułapki :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Na Palenicy bedzie ciężko, wczoraj mokro, miękko dolna ścianka zdarta .. Efekt - jadę zaraz po skierowanie do lekarza ... ręką nie wytrzymała upadku jednak .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) oj zastanów sięhttp://www.korbielow.net/index.php zobacz sobie te zdjęcia z foto raportow:) az zaluje ze nie moge jechac byłem wczoraj na Pilsku i stwierdzam, że w tym wypadku zdjęcia nie kłamią do godziny 11 jazda bardzo przyjemna, później śnieg bardzo rozjeżdżony się zrobił i lekko z przyczepnością miałem problemy. Później uciekłem z hali Miziowej i Pilska, rozgrzewający zjazd czarną (pozostałości puchu, a raczej jego ślady sprzed 3 dni) i pojechałem na te wyciągi u dołu. Tam bardzo miłe zaskoczenie, całkowicie pusto i nawet o godz 12 można jeszcze było znaleźć sztruksik:D:D oczywiście słoneczko robiło swoje i się lekko w nim zatapiało, ale bardzo bardzo przyjemnie. Polecam:) Edytowane 19 Marzec 2010 przez cysiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 oj zastanów sięhttp://www.korbielow.net/index.php zobacz sobie te zdjęcia z foto raportow:) az zaluje ze nie moge jechac O ile znam gościa, który trzyma ten portal to zdjęcia mogą być zbyt optymistyczne. Ale pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbu Napisano 19 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2010 Właśnie wróciłem ze Szczyrku. Śmiagaliśmy z ojczulkiem od 8:00. Do 10-tej warunki naprawdę dobre, potem wszystko zaczęło płynąć, a śnieg wręcz hamował. Do 11:45 zjechaliśmy po 18 razy. Po wczorajszym Pilsku nogi bolały, więc na więcej nie starczyło siły, a może to i dobrze, bo jazda była już mało przyjemna. Co ciekawe na Golgocie i Bieńkuli nawet równo było przez cały dzień - mała ilość narciarzy dała pozytywnie znać o sobie. Wczoraj zaliczyliśmy wypad na Pilsko - warunki z rana do 11-tej wyśmienite, potem trochę gorzej, ale i tak bardzo pozytywnie. Generalnie wygląda na to, że o ile nie popada deszcz, to jeszcze przez tydzień powinny w ww. ośrodkach panować co najmniej dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Na Zagroniu jeszcze można jeździć ale raczej wieczorne ślizgi. O 17-tej śnieg ciężki i bardzo wolny (cukier). Poza trasą to już w ogóle jakbym kotwice zarzucił. Po zachodzie słońca zaczęła się całkiem inna jazda. Nawet pod wyciągiem śnieg już tak nie łapał nart i można było pośmigać poza trasą. Przy takiej pogodzie oceniam, że jeszcze w weekend trochę pieniędzy tam zarobią. Obniżka cen -10% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta69 Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Szczyrk Czyrna-Solisko Z rana jeszcze twardo potem zaczęło topnieć. Śniegu co prawda dużo ale na trasie nr 4 już spore przetopy i potrzebne raczej narty wodne:). 7 w porządku oprócz jednego miejsca przy chacie - również przetop. Góra nie chodziła ponieważ mocno wiało. Golgota wyglądała dość dobrze. Zwinęliśmy się o 10.30gdy już zaczęło być dość miękawo. Ogólnie ludzi nie za dużo, śniegu jeszcze jest, ale jeśli będą takie temperatury to do świąt przetrwają tylko Juliany. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) Góra Żar - narty wodne.Miałem jeszcze nie wykorzystane dwa karnety,więc trzeba było to jak najszybciej wyjeździć,zanim śnieg/woda wróci do jeziora.Wybrałem się późno,bo na miejscu byłem dopiero ok. 13.30,co zwłaszcza na stoku południowym nie wróży nic dobrego.Było tak gorąco,że w podkoszulku i cienkiej kurtce się pociłem! :eek:Nic to,trzeba wyjeździć swoje.Pierwszy szus i niestety strasznie "łapało" narty,ciężko było cokolwiek zrobić,kiedy ciągle coś wytrąca z rytmu.Po dwóch zjazdach zaszło słońce i... bardzo dobrze!Łapanie nart się skończyło niemal całkowicie i teraz już dużo lepiej się jeździło.Stok,mimo późnej pory,nie był nadmiernie rozjeżdżony,muldy występowały sporadycznie,tylko ten śnieg ciężki.Ludzi też niewiele,a nawet w sam raz żeby kolejka jeździła odpowiednio często,ale nie było ścisku. :)Niestety śnieg znikał w oczach,pokazywał się coraz większe czarne wyspy no i oczywiście minerały. :eek:Jeden mały incydent,że tak powiem;otóż za którymś razem stoję w tym wagoniku a tu nagle "octuje" rzadką kupą! :eek: Ktoś się z... ze strachu,czy co? :pNiemiły jest też odór,kiedy wychodzimy już z peronu na trasę - ciągnie z kibla/szamba że hej! :eek:Podsumowując:jak na taki upał warunki zupełnie niezłe,ciężko się jeździ ale tak kocham te narty... Edytowane 20 Marzec 2010 przez johnny_narciarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 Johnny bardzo fajne ostatnie zdjęcie... ...troszkę przypomina mi moje, chodź moje o innej porze, ale też niedawno zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) Johnny bardzo fajne ostatnie zdjęcie... ...troszkę przypomina mi moje, chodź moje o innej porze, ale też niedawno zrobione... Dzięki,ale mogło być lepsze. Niestety nie wziąłem aparatu,telefonem je robiłem. Twoje,może trochę niedoświetlone,ale za to fajnie trafione! Edytowane 20 Marzec 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 tydzien w tre valli na zakonczenie sezonu witam wlasnie wrocilem po 6 dniach jezdzenia w tre valli (passo san pellegrino, falcade, alpe codziennie slonce:) no moze z wyjatkiem jednego dnia w Lusii gdzie wyszla mgielka po 13tej (sroda) niedziela, poniedzialek, wtorek, sroda - rano ok -9, popoludniu ok -2. czwartek i piatek - rano mrozik ok -5, w poludnie temperatura na plusie ok 5 i juz robilo sie bardzo miekko i zniechecajaco. w czwartek na stoku w san pellegrino udalo mi sie chwile poogladac kadre wloch (nie wiem czy to byl team A, B, czy jeszcze dalej) jak jezdzili super gigant. jako, ze praktycznie w ogole nie ogladam pucharu swiata to trening ten zrobil nawet na mnie wrazenie:) co do osrodkow to najmilej wspominam Alpe Lusia. fajne czerwono-czarne trasy Piavac, Fiemme Oro, Mediolanum oraz po drugiej stronie Laste do samego dolu Bellamonte (5km). Mimo, ze to trasa niebieska to jednak po przejechaniu jej na dole 'czuc' uda:) Jesli chodzi o San Pellegrino to milo wspominam Cima Uomo. Z prawej strony czarna, dosyc stroma gorka a z lewej dluga czerwono-niebieska. Minus Cima Uomo to 2osobowe krzeselko. Niewygodne ale na szczescie krotkie:) Tutaj fajne sa rowniez trasy przy krzeslach Costabella i Gigante. Falcade Tutaj bardzo fajne 2 dlugie czerwono-czarne trasy biegnace z Col Margharita do dolnej stacji kolejki. (Col Margharita, La Volata, Caviette). Wszystkie trasy codziennie pieknie ratrakowane. Na niektorych nawet po godzinie 16 widoczny po bokach sztruksik:) Kolejek praktycznie brak. Duzo ludzi spotkalismy tylko przy wsiadaniu do kolejki na Col Margharite. To byl moj drugi wyjazd do Wloch (rok temu Val di Sole) i w teraz zauwazylem, ze na stokach jest bardzo duzo policji. Nie zeby pilnowali porzadku. Oni raczej sobie ot tak trenuja:) Na koniec szybkie sprawdzenie statystyk ze skipassa: 292 km:) ostatnie 2 dni z racji wysokiej temperatury troche poleniuchowalem lapiac opalenizne na lezaczku:) czwartek - 44km, piatek - 36km tutaj kilka fotek: http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=158 jest tego malo bo jeszcze nie robilem selekcji - zdjec mamy ponad tysiac. pozdr. P 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 Korbielów Pilsko,cz.1Dość spontanicznie zdecydowałem o wypadzie na Pilsko,bo w sumie planowałem Czyrna-Solisko,bądź jeszcze coś innego.Spojrzałem na warunki,a tam piszą,że mimo roztopów,te są bardzo dobre!Uwierzyłem... :eek: Ubrałem się jak na wiosnę i jazda.Dotarłem grubo przed ósmą,nawet przed kasę dotarłem jako pierwszy. :cool:Dojeżdżam krzesełkiem do góry i niestety widok nie za ciekawy - widać przetopy na piątce.Dalej na orczyk na Miziową i tu też jest kiepsko,przynajmniej na pierwszy rzut oka.No to na samą górę i... nawet tutaj są spore przetopy,ale na szczęście ratraki przejechały trasę.Po zapoznaniu się gdzie i co omijać,na "5" jeździło się całkiem fajnie,ale czuć jak śnieg spływa... (zdj.1,2 i 3) No to dalej na Kopiec(zdj.4)i na czerwoną "8",góra wtedy jeszcze dobra,aż do ostatniej ścianki - tam ratrak nie zajrzał i jazda po borowinach,warunki mizerne ale dało się zjechać.No to dalej na niebieską "6"(zdj.5)i tu były najlepsze warunki,praktycznie bez przetarć aż do południa.Generalnie trzymałem się Kopca i tego nowego-starego orczyka. Tutaj też było bardzo mało narciarzy,zazwyczaj jechałem sam...Po ponad dwóch godzinach intensywnej jazdy czas na kiełbaskę,oscypek z grilla i oczywiście browarka. jakiś wymęczony byłem,chyba Skrzyczne i Żar zrobiły swoje,ale jakby mi się ktoś przyglądał... Niestety nie widzę naklejek skionline.pl,a do tego okulary przeciwsłoneczne skutecznie utrudniają identyfikację... Hmmm... ,jeśli by mnie ktoś rozpoznał,zapewne coś by zagadnął. :rolleyes:Nic to ruszam ponownie na kopiec,ale zaczęły robić się małe kolejki.Po paru zjazdach ruszyłem na dół na "5" - iście narty wodne,nawet czasem specjalnie wjeżdżałem w kałużę,żeby efektownie chlapnąć - taki stary a taki głupi... Pojeździłem piątką od góry do dołu,tj. do Szczawin,bo dalej nie ma szans(według GAT warunki bdb) - i tu pojawił się dylemat,bo trza by jeszcze sprawdzić jak wyglądają Buczynka i trasa z Soliska do Kamiennej... Auto stało pod krzesełkiem,podchodzi trza będzie,ale poświęciłem się... ;)Ruszyłem z samej góry "5" poprzez "8" i dalej na "6" - do pewnego momentu całkiem przyjemna jazda!Dalej na "6a" już zdecydowanie gorzej,prawdziwe narty wodne!Znów chlapanko... Na Buczynkę "1" ruszyłem z jej samej góry i tu całkiem fajnie,warunki nawet zdecydowanie lepsze niż na samej górze!!!Nie było tu żadnych kolejek,kompletna pustka!Chyba trza było tu wcześniej zjechać.Tak jechało się właściwie do samego dołu(dalej "3"),choć oczywiście przetarcia tu i tam są,ale całkiem przyjemnie!Nie sprawdziłem jedynie tras pod koleją "BABA",ale na oko warunki podobne.Jak dalej będzie tak ciepło i halny nie odpuści,to szybko zakończą sezon. Może nawet za tydzień,obym się mylił... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 Korbielów Pilsko,cz.2Śnieg znikał w oczach,oto efekty: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2010 Korbielów Pilsko,cz.3Jeszcze zjazd w dół ;początek jeszcze nie najgorszy,ale dalej różnie: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi