1970 Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Bez cenne bo to historia Kneissl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Ale ponoć to zabronione w Polsce? Jane,że zabronione-po wydmach chodzić nie wolno,a co dopiero zjeźdzać.Trochę niskie,a szkoda,bo mogło być ciekawie;) http://www.smog.pl/wideo/25954/narciarze_piaskowi_plazowy_sport_ekstremalny/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Bez cenne bo to historia Kneissl. To znaczy,że nie robią już takich nart? Jane,że zabronione-po wydmach chodzić nie wolno,a co dopiero zjeźdzać.Trochę niskie,a szkoda,bo mogło być ciekawie;) http://www.smog.pl/wideo/25954/narciarze_piaskowi_plazowy_sport_ekstremalny/ Ciekawe czy na owej pustyni dałoby się znaleźć odpowiednią wydmę,bo teraz ponoć już zarosła... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Na Błędowskiej nie ma wydm i nie było - ta parapustynia powstała wskutek rabunkowego wyrębu lasów w czasie rozwoju górnictwa metali w okolicy (drewno na stęple) - a, że lasy nie były na zbyt żyznym terenie i naruszono kwestie hydrologiczne no to powstał taki twór. Istotnie, zarasta mocno i mi osobiście bardziej przypomina to step niż pustynię. Mój kolega za to będąc w Emiratach Zjednoczonych) jeździl na nartach na pustyni. Ja byłem na dużej wydmie (300 m deniwelacji) na granicy Algierii i Maroka - myślę, że spokojnie by się tam zjechało na nartach, strome to cholerstwo było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Ciekawe czy na owej pustyni dałoby się znaleźć odpowiednią wydmę,bo teraz ponoć już zarosła... ;) Nie do końca prawda Rzuc okiem na zumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Na Błędowskiej nie ma wydm i nie było - ta parapustynia powstała wskutek rabunkowego wyrębu lasów w czasie rozwoju górnictwa metali w okolicy (drewno na stęple) - a, że lasy nie były na zbyt żyznym terenie i naruszono kwestie hydrologiczne no to powstał taki twór. Istotnie, zarasta mocno i mi osobiście bardziej przypomina to step niż pustynię. Mój kolega za to będąc w Emiratach Zjednoczonych) jeździl na nartach na pustyni. Ja byłem na dużej wydmie (300 m deniwelacji) na granicy Algierii i Maroka - myślę, że spokojnie by się tam zjechało na nartach, strome to cholerstwo było. Kiedyś widziałem jakiś program w TV,coś tam piasku było,ale widać było tylko parę metrów kwadratowych... 300m?To musiało być ciekawe. Nie do końca prawda Rzuc okiem na zumika. Na pewno poszperam tu i ówdzie,tak z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Na Błędowskiej byłem w listopadzie ostatnio. Piachu to tam jest, taki biały, trochę budowlany mi przypomina ale to piasek wapienny jest z wietrzenia skał tamtejszych się naprodukował. Generalnie to do jazdy jest to miejsce ok - ale do jazdy terenowym autem, quadem czy innym motorem. Dużo ludzi zresztą korzysta mimo, że to teren wojskowy i wstęp wzbroniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 1 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2009 Mój kolega za to będąc w Emiratach Zjednoczonych) jeździl na nartach na pustyni. Ja byłem na dużej wydmie (300 m deniwelacji) na granicy Algierii i Maroka - myślę, że spokojnie by się tam zjechało na nartach, strome to cholerstwo było. Dokładnie jak Michał napisał,oprócz hali w Dubaju,można jeździć na desce i nartach po wydmach na pustyni/Arabia Saudyjska/:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leski Napisano 15 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2009 Kilku znajomych pracowało w tej hali w Dubaju jak instrzuktorzy. Przygoda bardzo ciekawa, kasa przyzwoita, ale cięzko im było wytrzymać tam 3 miesiące jakie mieli w umowie. Takie hale są fajne jak się tam raz na jakiś czas wpadnie na 2-3 godzinki się pobawić, ale dzień w dzień pracować w tej wielkiej lodówce ciężko. Sam spędziełem w czy podobnym tydzień i miałem szczerze dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi