pedro1 Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 witam forumowiczów! mam okazję kupić narty ELAN CROSS CX, prosiłbym o jakieś rady w tej kwestii, poprostu czy warto. Zapomniałem dodać, że to nowe narty w cenie 450 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
januszb Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 (edytowane) witam forumowiczów! mam okazję kupić narty ELAN CROSS CX, prosiłbym o jakieś rady w tej kwestii, poprostu czy warto. Zapomniałem dodać, że to nowe narty w cenie 450 zł. nie wiem jak jeździsz albo jak chciałbyś (uzupełnij profil), ale jak nówki z wiązaniami takie jak na obrazku to warto poniżej 100euro (cena katalogowa 379euro w sezonie05/06) Edytowane 25 Maj 2009 przez januszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 Zależy czego oczekujesz od tej narty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro1 Napisano 25 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 tak to chyba taka narta...dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro1 Napisano 25 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 Zależy czego oczekujesz od tej narty? a czego mogę od niej oczekiwać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 Myślę że za wiele nie oczekuj , jak chcesz więcej oczekiwać ~prawdziwe narty firmy ELAN zaczynają się powyżej 1500zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 a czego mogę od niej oczekiwać?? To pytanie musisz sobie zadać! To spokojny,rekreacyjny cross-carver,tak jak Marcin napisał-prawdziwe narty Elana są znacznie droższe/nowe/.Lubisz spokojną,rekreacyjną jazdę to OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro1 Napisano 25 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 ok, to może inaczej. To był dopiero mój 3 sezon na nartach. Do tej pory jeździłem na Atomic C-series 7. Generalnie jestem z nich zadowolony, są jeszcze w dobrym stanie, ale chciałem kupić jednak nieco krótsze i w ten sposób trafilem na licytacje tych ELANKÓW. Jak już pisałem, jest to dopiero mój trzeci sezon, więc jeszcze nie jestem ogarnięty co do sprzętu i różnic jakie pomiędzy nimi zachodzą. Co do jazdy, jeżdże bardzo dużo- z racji, że mam blisko do bardzo wielu stoków- uwielbiam dość szybką i agrsywną jazdę (oczywiście w ramach moich umiejętności). Teraz moje pytanie brzmi, czy warto zamienić moje "stare" narty na te Elanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 Dobrze by było,jakbyś sobie najpierw po testował parę modeli np. z jakiejś wypożyczalni.Ja w swoim drugim sezonie trafiłem przypadkiem na imprezę Rossignol Demo Tour - testowanie chyba wszystkich modeli za darmo! Przez dwa dni przetestowałem chyba 8 par z różnych grup - m.in.kroswa Rossi(tak przynajmniej ją przedstawili)taka ze "średniej półki",freeride Bandit B4,czy zawodnicze jak S9 Oversize(przeznaczenie: ekspert,zawodnik)O dziwo właśnie na takich jeździło mi się najlepiej!Ostatecznie wybrałem 8S Oversize,bo są z tej grupy najbardziej uniwersalne,preferują krótki skręt,ale długim też dobrze "idą". Muszę jeszcze dodać,że w tamtym sezonie jeździłem dzień w dzień dobre 3 miesiące,więc też na pewno się "wjeździłem"... Tak mi się wydaje,że jeśli lubisz szybką i agresywną jazdę,to śmiało wypróbuj typowo sportowe narty,może Ci przypadną do gustu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro1 Napisano 25 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 o nie słyszałem o takiej imprezie, ale rzeczywiście fajnie by było jakbym na taką trafił, z pewnością będę takiej imprezy w sezonie wypatrywał. Dzięki za to info, bo rzeczywiście chciałbym poprobować różnego rodzaju nart i chyba tak będzie najlepiej, a póki co to może jednak się zdecyduje na te narty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 25 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2009 o nie słyszałem o takiej imprezie, ale rzeczywiście fajnie by było jakbym na taką trafił, z pewnością będę takiej imprezy w sezonie wypatrywał. Dzięki za to info, bo rzeczywiście chciałbym poprobować różnego rodzaju nart i chyba tak będzie najlepiej, a póki co to może jednak się zdecyduje na te narty... Możliwe,że w przyszłym roku znów będzie organizowana,zajrzyj na tą stronkę: http://www.pmsport.pl/ Biorąc pod uwagę cenę interesujących Cię nart,nie ryzykujesz wiele,więc jak uważasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 o nie słyszałem o takiej imprezie, ale rzeczywiście fajnie by było jakbym na taką trafił, z pewnością będę takiej imprezy w sezonie wypatrywał. Dzięki za to info, bo rzeczywiście chciałbym poprobować różnego rodzaju nart i chyba tak będzie najlepiej, a póki co to może jednak się zdecyduje na te narty... skionline.pl jest od kilku lat parterem medialnym RDT. W sezonie zawsze znajdziesz informacje co, gdzie i kiedy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 Możliwe,że w przyszłym roku znów będzie organizowana Bedzie, bedzie Szukaj na powyzszych stronach, a na pewno na www.skionline.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2009 Bedzie, bedzie Szukaj na powyzszych stronach, a na pewno na www.skionline.pl To bardzo fajnie!Może sam znów trochę po testuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi