Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Widok z krzesła

Rekomendowane odpowiedzi

Słabe, wysilone i niespecjalnie śmieszne. Założenie w sumie piszący miał niegłupie ale realizacja cieniutk.

Ale po tym zdaniu prawie że umarłem ze śmiechu:

Do nart podchodzi z nieśmiałością, raczej nie wierzy, że w końcu znajdzie się na dole, i marzy o tym, by to już się skończyło, żeby był zmrok, odwilż, żeby zamknęli wyciągi, zabrakło prądu.

Dobre!:D

.... no i prawdziwe:D

gość albo musiał napisać coś żeby napisać albo ma jakiś problem :D

mi sie podoba wątek :

"Taki strój wysyła jeden sygnał – zaopiekuj się mną! " .......... "Może będzie nim właściciel nowych skarpet? I tu zacznie się już inna historia. Bo narty odmieniają, jeśli nie życie, to chociaż tydzień lub dwa w roku."

kur__ nie wymyśliłbym tego :D gość powinien pisać scenariusze do wenezuelskich seriali .

Dla mnie artykuł porażka :eek:

ps.

o ___ , szukam autora i teraz widzę że to babka no cóż ... najwidoczniej Pani "brakuje opieki" ......... na stoku oczywiście :D

Edytowane przez nexcom
ps.

Miało być śmiesznie,a wyszło jak zawsze;)

Ale pojechaliście po artykule:)Autorem jest Zuzanna Pol-dziennikaraka agencji Reutera i National Geographic.Autorka kilku książek,nie tylko o tematyce podróżniczej,studentka Europejskiej Akademii Fotografii i miłośniczka nart:rolleyes:

Jak dla mnie jest to opis pewnej obserwacji dokonanej w czesie nudnego wjazdu krzesełkiem na szczyt stoku narciarskiego.Każdy z Nas przecież jadąc kolejką lub krzesłem obserwuje i wyłapuje różne ciekawe,śmieszne,a czasami zadziwiające sytuacje,tak jak wypatrujemy dobrze jeźdzących narciarzy;).A może autorka chciała w ten sposób zwrócić uwagę,że przygoda narciarska to nie tylko pokonywanie trudniejszych i stromszych stoków,lans,sprzęt z najnowszymi osiągnięciami technologicznymi,ale również sposób oderwania się od codzienności/mąż od żony;)/,przebywania w towarzystwie przyjaciół czy kochanych ludzi/poświęcenie kobiet dla jeźdzących facetów,chociaż one ich nie do końca rozumieją i pragną tam być/,a czasami przygoda narciarska kończy się romansem.:)

dalsze przypuszczenia

Albo autorka dokonała striptizu narciarzy-każdy chce coś osiągnąć na stoku/ niekoniecznie technikę/,ojciec oderwany od żony,młode dziewczyny i chłopcy,narciarze-którzy chcą wzbudzić zazdrość innych swoim sprzętem i sposobem jazdy;).Przecież każdy z Nas lubi jechać pod gondolą lub krzesłem pustą trasą,wiedząc,że w tym momencie jest obserwowany.Czyli trochę aktorstwa w tym jest;)Artykuł raczej napisany ironicznie niż śmieszno-pretensjonalnym tonie,bo do kogo można meć pretensje?.Na stoku jesteśmy w dalszym ciągu tymi samymi ludźmi z wszystkimi swoimi słabościami.Najważniejsze,że każdy coś dla siebie chce ugrać-miłość,przyjaźń,poprawę humoru,wypoczynek i /lub poprawę umiejętności narciarskich;),i to niezależnie od ubioru,sprzętu czy wieku.

PS.To tylko moje przypuszczenia-co autor miał na myśli;)Dobrze,że to nie ja napisałem ten artykuł.Pzdr.Lewy:)